Ολυμπιακός: Πού είναι το Μεντιλίμπαρ… play;

Ολυμπιακός: Που είναι το Μεντιλίμπαρ... play;

Ο Ολυμπιακός έφαγε γερή… σφαλιάρα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη παίρνοντας μηδέν στο πάθος και μηδέν στο στιλ παιχνιδιού που μας συνήθισε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πέρασε από το “Κλεάνθης Βικελίδης” του Άρη, αλλά φάνηκε και ασύνδετος απέναντι σε μια ομάδa που είχε την ποιότητα να το εκμεταλλευτεί όλο αυτό και να πάρει τη νίκη στην 5η αγωνιστική της Super League.

Το χειρότερο από όλα για τον Ολυμπιακό ήταν πως αντί να παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο μετά το ματς με το Παναιτωλικό και τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στους παίκτες, ήταν χειρότερος.

Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό για τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες. Θα περίμενε κανείς να βγάλουν αντίδραση οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο αυτό δεν έγινε. Είναι δεδομένο πως βαραίνει και τον Βάσκο προπονητή.

Τον βαραίνει για το επίπεδο της προετοιμασίας και της προσέγγισης της αναμέτρησης. Κι επειδή κάποιοι μπορούν να πουν για τους Φορτούνη, Ποντένσε, Όρτα, Γιόβετιτς που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα, ωστόσο είναι μια λανθασμένη διατύπωση. Γιατί πάντα αυτοί που λείπουν είναι οι καλύτεροι. Ακόμα κι αν αυτοί οι τρεις έχουν τεράστια ποιότητα και θεωρούνται απώλειες.

Ο κόουτς “Μέντι” ωστόσο πάντα φτιάχνει ομάδες με τους παίκτες που έχει και δεν αναπολεί το παρελθόν. Η ποιότητα που έχουν οι παίκτες είναι δεδομένη. Κάτι τους λείπει όμως για να ανάψει η… φωτιά.

Τέτοιο Ολυμπιακό είχαμε καιρό να δούμε

Γιατί τέτοια συνολική αγωνιστική εικόνα είχαμε καιρό να δούμε από τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν μόνο ασύνδετος, αλλά πήγε πάλι να κάνει παιχνίδι με σέντρες. Παράλληλα τα κενά που είχαν οι γραμμές ήταν μεγάλα και τα εκμεταλλεύθηκε ο Άρης.

Το πρωτάθλημα είναι στην αρχή του και όλα μπορούν να διορθωθούν. Ο Ολυμπιακός όμως σε αυτά τα πέντε παιχνίδια δεν έχει παίξει το ποδόσφαιρο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Δεν υπάρχει η ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και οι επιθέσεις σε πρώτο χρόνο. Δεν δημιουργούνται καν οι χώροι στην αδύναμη πλευρά για να πάει στο ένας με έναν. Υπάρχουν πολλές λανθασμένες τοποθετήσεις των παικτών στην επίθεση. Κάτι που στο δεύτερο ημίχρονο έφερε και λάθος πάσες.

Πέρσι ο Ολυμπιακός, από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, έτρεχε ακατάπαυστα για τουλάχιστον 60 λεπτά. Τόσο άντεχε. Και έκανε μαγικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Τέτοια που χαιρόσουν να τα βλέπεις.

Τώρα αυτά δεν υπάρχουν. Λείπει το πάθος και η χαρά από το παιχνίδι. Λείπε το πρέσινγκ πάνω στην μπάλα και αλλά και το γεγονός πως οι “ερυθρόλευκοι” έπεφταν πρώτοι πάνω στην μπάλα, όταν ήταν σε θέση άμυνας. Κοινώς παρουσιάζονται λίγο πιο αργοί και αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο… Μεντιλίμπαρ.

Είναι δεδομένο πως παίκτες και Μεντιλίμπαρ θα τα συζητήσουν αυτά την Κυριακή (22/9) και την Δευτέρα (23/9). Το ξεκίνησαν ήδη από τα αποδυτήρια του “Κλεάνθης Βικελίδης”. Θα κάνουν την αυτοκριτικής του και συνήθως αυτά λειτουργούν θετικά!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News