Ολυμπιακός: O Φαλ (τον) κράτησε, ο Πίτερς (το) καθάρισε, δικαίως λαχτάρησε

Η φανέλα με το… 10 και ο συνήθης πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» μοιράστηκαν τα δεκάλεπτα στο στριφνό δεύτερο ημίχρονο και η Βιλερμπάν υποτάχτηκε, έστω και με πολύ περισσότερο κόπο απ’ όσο περιμέναμε. Η αφανής συνεισφορά του Γάλλου απέναντι στην πρώην του, οι αναπληρωματικοί που… επέστρεψαν.

Με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί λίγο μετά το πρώτο τζάμπολ σερί 14-0, ώστε να φτάσει να προηγείται 17-4, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα χρειαζόταν ένα ακόμα μεγαλύτερο ώστε να καταβάλει τη Βιλερμπάν. Ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του…

Η χαλάρωση έφερε τη γρήγορη μείωση του σκορ, η μείωση του σκορ την αμφιβολία στο μυαλό, η αμφιβολία στο μυαλό την αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Πιερίκ Πουπέ. Η σχετική αλυσίδα φάνηκε να δένει ασφυκτικά το μεγάλο φαβορί, όταν έξι λεπτά πριν το τέλος η ASVEL ήταν ακόμα μπροστά.

Μπα… Ο Αλεκ Πίτερς ήταν (και) εκεί, ώστε να υπογράψει το σερί 18-0 και να υπογράψει τη νίκη υπ’ αριθμόν 19 της παρέας του, σημειώνοντας δύο πόντους λιγότερους. Μοναδικός «ερυθρόλευκος» που βάρεσε υπερωρίες, ελέω του τραυματισμού του Φίλιπ Πετρούσεφ (και της οριστικής άρσης εμπιστοσύνης στον Λουκ Σίκμα), ο έμπειρος πάουερ φοργουορντ είχε σταθερό χέρι και κυρίως καθαρό μυαλό.

Στο 61-61 μπορούσε να σουτάρει, αλλά προτίμησε τον εντελώς ελεύθερο Σακίλ ΜακΚίσικ και δικαιώθηκε, με το τρίποντο να μπαίνει από τον συμπαίκτη του. Το 66-61 το έκανε ο ίδιος, στιγμές μετά έγραψε και το 72-61 από τα 6,75 μ. ο «Αλέκος», ώστε να ξεφυσήσουν οι οπαδοί της ομάδας στο ΣΕΦ.

Ακόμα καλύτερος πάντως, πολυτιμότερος στα δικά μας μάτια όχι μόνο χάρη στις 25 μονάδες της αξιολόγησης, ήταν ο Μουσταφά Φαλ: 10 πόντοι στα ισάριθμα πρώτα λεπτά για το καλωσόρισμα στους συμπατριώτες του, τα πάντα όλα στην τρίτη περίοδο που η «διαβολοβδομάδα» έδειχνε να πηγαίνει… κατά διαόλου. Δίχως να χρειάζεται να σκοράρει!

Αν δεν ήταν ο «κροκόδειλος» να δώσει 7 πόντους από τρεις ασίστ, στήνοντας το ένα high-low μετά το άλλο (σ.σ: στο ένα κερδήθηκε γκολ-φάουλ), να καθαρίσει τρία ριμπάουντ και να ρίξει δύο τάπες, η παλιά του ομάδα θα είχε πάρει και διαφορά στο σκορ.

Προ ημερών που ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του, η ΚΑΕ προλόγισε τη σχετική ανακοίνωση με το περίφημο πια «άνοιξε, έφερα τον Γάλλο» των Απαράδεκτων. Οπου «Γάλλος», στην παλιά κωμική σειρά, ο Ζανό Ντάνιας -που είχε παίξει και στη «Φανέλα με το 9» του Παντελή Βούλγαρη.

Παρών στο ματσάκι κόντρα στη Βιλερμπάν, ο ηθοποιός είδε τον τύπο με το 10 να κυριαρχεί απόλυτα για πολλοστή φορά και να αποτρέπει τα χειρότερα. Μετά τον αντάμωσε στα αποδυτήρια, παίρνοντας μία φανέλα δίχως νούμερο, αλλά με το όνομα του (χαρακτήρα του) «Ζεράρ».

Εν αντιθέσει με την αναμέτρηση με την Εφές (άλλο χαρακίρι που πήγε να κάνει κι αυτή με την Αλμπα…), ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε κάμποσα πραγματάκια από τους αναπληρωματικούς του: 6/9 τρίποντα από Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ, 8+7 ποντάκια από τους ψηλούς Πετρούσεφ-Ράιτ παρ’ ότι ο πρώτος βρισκόταν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους, 5 ριμπάουντ κι άλλες τόσες ασίστ από τον Γουίλιαμς-Γκος. Ηταν ωστόσο οι δύο βασικοί ψηλοί που στάθηκαν… στο ύψος τους και έκαναν τη δουλειά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News