Άρης: Αγόρασε χρόνο, κέρδισε αυτοπεποίθηση κι ακόμα δεν έκλεισε το ρόστερ του!

Τι ήθελε ο Άρης στο πρώτο παιχνίδι με τη Γκόμελ; Μια νίκη που θα έβαζε τα θεμέλια της πρόκρισης για να μην θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή του παρουσία την ώρα που είναι σε εξέλιξη η αγωνιστική του μεταμόρφωση με σημαντικές αλλαγές από το περσινό ρόστερ. 

Τίποτε άλλο δεν τον ενδέφερε την παρούσα στιγμή. Και ο Άρης το πέτυχε με το παραπάνω, μετρώντας μόνο κέρδη από τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στο Κλεάνθης Βικελίδης, που κατέληξε σε Jogo Bonito στο χόρτο και ατέλειωτο πάρτι στις κερκίδες (εικόνα που έχει γίνει συνήθεια μετά την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα). 

Τα μεγάλα κέρδη του Άρη

1. Αγόρασε χρόνο! Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Μπούργος θα έδινε τα πάντα για μια καθαρή νίκη και οι παίκτες του την πήραν με το πάνω, ώστε να έχουν την άνεση να δουλέψουν στα κενά, να διορθώσουν τις αδυναμίες, να βρουν τις ανάσες τους, να αποκτήσουν ομοιογένεια. 

2. Κέρδισε αυτοπεποίθηση. Κακά τα ψέματα, ο Άρης πρόσθεσε ατομική ποιότητα στο ρόστερ του επενδύοντας σε ποδοσφαιριστές προσωπικότητες με μεγάλες δυνατότητες, παίρνοντας το ρίσκο του ανασχηματισμού. Πολλοί από αυτούς τους παίκτες βγήκαν σε ένα περιβάλλον που ούτε καν μπορούσαν να φανταστούν πως θα είναι και επέστρεψαν στα αποδυτήρια σαν να είχαν γυρίσει από βόλτα σε λούνα παρκ. 

3. Έβαλε το εύκολο γκολ στο παιχνίδι του. Ο Γκρέι μπορεί να μην είναι απόλυτα έτοιμος, δείχνει όμως ικανός να σβήσει το πρόβλημα στο γκολ που ταλαιπωρούσε τον Άρη, καθώς είναι ο στράικερ, που θα ανοίξει διαδρόμους, θα αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, αλλά θα κάνει και γκολ τις φάσεις που θα δημιουργηθούν μέσα στο κουτί. Παράλληλα και ο Καμάτσο έχει το γκολ που δεν είχαν οι περσινοί κυνηγοί του Άρη.

4. Φέρνει ενισχύσεις! Το ρόστερ ακόμα δεν έχει κλείσει και στην εικόνα της πρώτης επίσημης βραδιάς πρέπει να προσθέσουμε τον Μανού Γκαρθία, ένα σύγχρονο δεκάρι, που όσοι τον έχουν δει είναι βέβαιοι πως θα είναι η μεγάλη μεταγραφή του Άρη, τον Ζερβίνιο, που σίγουρα θέλει χρόνο, αλλά ξέρουμε τι μπορεί να δώσει, και πιθανότατα ένα ακόμη εννιάρι, ένα εξάρι κι ένα στόπερ. Πριν από τη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Άρης μπορεί να έχει ένα ρόστερ που θα τρομάζει. 

5. Στατικές φάσεις. Είναι το δυνατό σημείο του Μπούργος. Ο Άρης πήρε σημαντικούς βαθμούς στην περσινή σεζόν και συνέχισε με φόρα με δύο απευθείας φάουλ που στον κόσμο του Άρη θύμισαν τον Ντίνο Κούη που ήταν στο γήπεδο και παρακολουθούσε. 

6. Την άνοδο του Λουίς Πάλμα. Ο πιτσιρικάς από την Ονδούρα, που δεν είναι δουλεμένος τακτικά, έλαμψε στο φινάλε της σεζόν με την ΑΕΚ και χτες εκτοξεύτηκε. Έκανε τα πάντα στο γήπεδο, πετούσε με ή χωρίς την μπάλα, δημιουργούσε, πάσαρε, σκόραρε! Ο Πάλμα, που πριν το ματς δεν είχε σίγουρη τη θέση του στην ενδεκάδα τείνει να εξελιχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή με όπλο τα φοβερά του χτυπήματα. Και μέσα σ’ όλα εμφανίστηκε κι ένας ακόμα πιτσιρικάς, ο Χατζηιωάννου, με μεγάλη προοπτική, που αν δεν είχε εξελιχθεί έτσι το μεταγραφικό παζάρι, ίσως να μην ήταν καν στην προετοιμασία στην Αυστρία.

7. Την αποθέωση του Θόδωρου Καρυπίδη! Δεν είναι συνηθισμένη εικόνα, γύρισε το Χαριλάου στα χρόνια του Κοντομηνά! Είναι κι αυτό ένα σημάδι για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο γήπεδο.

Αλλά και αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν

Μέσα στη γιορτή του ποδοσφαίρου που στήθηκε στο Βικελίδης, υπήρχαν και χτυπητές αδυναμίες, οι οποίες όμως μπορούν να διορθωθούν όλες με τον χρόνο.

  • Ο Άρης δεν είχε αυτοματισμούς και ήταν λογικό καθώς έχασε τις περσινές του σταθερές και χτίζει από την αρχή με ποδοσφαιριστές που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.
  • Αρκετοί παίκτες είναι ακόμα ανέτοιμοι αγωνιστικά, τους λείπουν ανάσες και δεν έχουν τα πατήματά τους. Αλλά μην ξεχνάμε πως δεν συμμετείχαν στην προετοιμασία, είναι σε ένα νέο περιβάλλον και πρέπει σταδιακά να βρουν το βηματισμό τους. 
  • Είχε κενά και προβλήματα στην άμυνα που πρέπει να διορθωθούν και ας μην άλλαξαν πολλά στην αμυντική γραμμή. Το βλέμμα του Μπούργος στη συνέντευξη Τύπου τα έλεγε όλα έστω κι αν δεν σχολιάζει ο Αργεντινός. Με μία σοβαρή ομάδα, ο Άρης που έπαιζε ψηλά και άφηνε κενά στην άμυνα θα είχε δεχτεί κι άλλα γκολ.   
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News