Άρης: Η επιστροφή Ντουκουρέ το καλύτερο δώρο για τον Πάρντιου

Eurokinissi

Ο Σεϊκ Ντουκουρέ επέστρεψε στα γήπεδα μετά από έναν προσωπικό «Γολγοθά» και το ποδόσφαιρο φρόντισε να τον ανταμείψει για τον αγώνα του με μια γλυκιά ιστορία και ένα πανέμορφο γκολ…

Στο προπονητικό πλάνο του Άλαν Πάρντιου ο Σεϊκ Ντουκουρέ είχε πάντα μια θέση στην ενδεκάδα και το μεγάλο του πρόβλημα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του. Ο Άγγλος τεχνικός αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα χωρίς τον Ιβοριανό και μέχρι να αγωνιστεί ο Πίτερ Ετέμπο.

Η επιστροφή λοιπόν του Ντουκουρέ στο φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα, σε συνδυασμό με την επικείμενη μεταγραφή του Βλαντίμιρ Νταρίντα, του δίνουν τη δυνατότητα να προσδοκά σε μία πανίσχυρη μεσαία γραμμή.

Το ποδόσφαιρο χρωστούσε στον Ντουκουρέ

Λίγοι πίστευαν πέρα από τον Σεϊκ Ντουκουρέ ότι θα ξαναγύριζε για να παίξει ποδόσφαιρο, όταν έφυγε για την Ισπανία για να υποβληθεί σε επέμβαση στο χιλιοταλαπωρημένο γόνατό του και σε αποκατάσταση. Ο Ντουκουρέ όμως είναι ένας μεγάλος μαχητής, από αυτούς που σπάνια συναντάς στο ποδόσφαιρο. Και το ποδόσφαιρο του επέστρεψε κάτι από αυτά που του χρωστάει, καθώς αν δεν είχε τραυματισμούς, ούτε που θα τον είχαμε δει ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν ο Ντουκουρέ μπει στο πρόγραμμα δυνατός χωρίς προβλήματα (κι έχει τον χρόνο μπροστά του να το κάνει), τότε ουσιαστικά θα είναι η μεταγραφή του χειμώνα για τον Άρη, καθώς μαζί με τον Τσέχο Νταρίντα και τον Πίτερ Ετέμπο μπορούν να συγκροτήσουν μία εξαιρετική μεσαία γραμμή.

Αν προσθέσουμε τον Μάνου Γκαρθία, που κάποια στιγμή θα προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο, τον Ματέο Γκαρσία που βρίσκει τον εαυτό του στη θέση του χαφ και τον Έντουιν Ροντρίγκες που έρχεται με φόρα, ο Άρης φτιάχνει κάτι πολύ καλό στον άξονα.

Το 3-5-2 του Πάρντιου και οι μεταγραφές

Ο Πάρντιου δοκίμασε το 3-5-2, καθώς θέλει να το προσθέσει στο ρεπερτόριό του και να αξιοποιήσει τον Γκρέι με τον Πάλμα, που μπορούν να συνεργαστούν κι έμεινε ικανοποιημένος. Είναι πιθανό στις μεταγραφές να προσθέσει στο ρόστερ του έναν ακόμη σέντερ φορ με τα χαρακτηριστικά που προτιμά ο ίδιος, αλλά και έναν εξτρέμ για να καλύψει την απώλεια του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο τραυματισμός του Ενκουλού στην άμυνα τον προβληματίζει, ίσως καταφέρει ο Άρης να κινηθεί και στη θέση αυτή αν το επιτρέψουν τα οικονομικά.

Το βασικότερο όμως για τον Άρη θα είναι να μην χάσει το μομέντουμ που είχε με τη λήξη του πρώτου γύρου, καθώς είχε βρει ρυθμό και φόρμουλα να σκοράρει με άνεση και να κρατάει το μηδέν στην άμυνα.

Υ.Γ. Ο Άλαν Πάρντιου έδωσε ρέστα στη συνέντευξη Τύπου μετά το φιλικό με τη Μακάμπι. Τα είπε όλα με μια ανάσα κοιτάζοντας το ρολόι του και έφυγε τρέχοντας με ένα «Come on England», καθώς τα «Τρία Λιοντάρια» αντιμετώπιζαν τη Σενεγάλη! Ωραίος τύπος!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News