Άρης: Mε τόσα λάθη, από τόσους παίκτες και προπονητή, σε τέτοιο ματς, δεν πας πουθενά

EUROKINISSI

Ο Άρης επανέλαβε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό την εμφάνιση του πρώτου τημιχρόνου με τον Ολυμπιακό. Λάθος επιλογές, λάθος παίκτες, λάθος αποφάσεις κι ένα τσουβάλι από λάθη στην πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Λίγο από το πάθος και την ψυχή που έβγαλαν στην πρεμιέρα των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ να έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη, θα είχαν καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο τον Παναθηναϊκό, που νίκησε για τρίτη φορά φέτος τον Άρη χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε ένα πλάνο που το εξυπηρέτησε, έστω κι αυτό με το να πάει το ματς στο 1-0, σε αντίθεση με τον Άρη, που χτες ήταν απελπιστικά κακός, χωρίς συγκέντρωση, χωρίς σοβαρότητα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό.

Αν κάποιος είδε κάτι από τον χτεσινό Άρη που να το κρατάει στην άκρη για την επόμενη μέρα ας μας το πει. Γιατί ο χτεσινός Άρης ήταν μια συνέχεια της κατηφορικής πορείας από την αρχή της χρονιάς, που ξεκίνησε με τόσα όνειρα και από παιχνίδι σε παιχνίδι βαδίζει προς την οριστική αποδόμηση.

Oσα είδε, (ή μάλλον δεν είδε) ο κόσμος

Από που να το πιάσει κανείς. Και μετά από καιρό υπήρχε μεγάλη γκρίνια και στις κερκίδες, αφού ο κόσμος έβλεπε, ή μάλλον δεν έβλεπε αυτά που περίμενε:

Τα τρανταχτά και αδικαιολόγητα λάθη των παικτών σε κρίσιμες φάσεις, που έδειχναν πελαγωμένοι σαν να έπαιζαν μαζί για πρώτη φορά

Τον Ματέο Γκαρσία να προσθέτει μία ακόμα κακή εμφάνιση, αλλά να βγαίνει για να μπει στη θέση του ο Ντουκουρέ, που επίσης δεν μπορεί να βοηθήσει στα τελευταία παιχνίδια.

Τον Μάριο Σιαμπάνη να παραμένει στην εστία χωρίς κανείς να έχει πειστεί για τον παραγκωνισμό του Κουέστα που δεν έχανε παιχνίδι στην κανονική διάρκεια και να έχει ευθύνη στο περίεργο γκολ του Σπόραρ, καθώς πήγε να βγει στο κόρνερ αλλά τελικά γύρισε στην εστία του.

Τον Φαμπιάνο να χάνει όλες τις μονομαχίες και τις κεφαλιές και να μην συνεννοείται με τον Μπράμπετς.

Τον Καμαρά να είναι αδύναμος και εκνευρισμένος, να φαίνεται ότι θα πάρει κάρτα, αλλά να παραμένει στο χόρτο μέχρι τέλους

Τον Οντουμπάτζιο να γυρίζει φρέσκος στην ενδεκάδα και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Και συνολικά ολόκληρο τον Άρη επιπόλαιο, απείθαρχο, ασύνδετο, ακίνδυνο.

Η αληθινή εικόνα και η δουλειά του τεχνικού διευθυντή

Αυτή η τελευταία εικόνα του Άρη μπορεί να αδικεί την προσπάθεια και το ρόστερ, αλλά αυτή είναι και αληθινή εικόνα. Σε όλη τη σεζόν ο Άρης, που αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα από τη διαιτησία όσα καμία άλλη ομάδα, δεν μπόρεσε ούτε μία φορά να παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες.

Τουλάχιστον αυτό κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του Ρόμπερτ Παλικούτσα, του Κροάτη τεχνικού διευθυντή, που στο τέλος της σεζόν θα έχει εύκολο έργο:

Ένας κεντρικός κορμός (από λίγους παίκτες) πρέπει να μείνει, γύρω από τον οποίο θα πρέπει να χτιστεί ο Άρης με νέους ποδοσφαιριστές και προπονητή που να μπορεί να εμπνεύσει και να έχει πρόγραμμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News