Άρης: Αν δεν περάσει την Αραράτ, ας πάρει τα βουνά…

Eurokinissi

Ο Άρης ετοιμάζεται για τους πρώτους ευρωπαίκούς αγώνες με την αρμένικη Αραράτ, γνωρίζοντας ότι πρέπει με κάθε τρόπο και χωρίς ελαφρυντικά να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Οδηγός η Γκόμελ, ούτε να σκέφτεται τον εφιάλτη της Αστάνα

Στην τελευταία γενική πρόβα απέναντι στον Εθνικό Άχνας ο Άρης έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο, έστω κι αν η κυπριακή ομάδα δεν μπορεί να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης. Ήταν αρκετό όμως το δείγμα για να καταλάβει κανείς ότι το ρόστερ έχει γεμίσει, ότι έχουν αποκτηθεί κάποιοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και ότι απομένει να «δέσει» η ομάδα μέσα από τις προπονήσεις.

Δεκατρείς παίκτες έχουν αποκτηθεί μέχρι τώρα. Και στις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας έχουν σχηματιστεί δίδυμα, που δίνουν την αίσθηση της ασφάλειας για όλη τη σεζόν.

Σε δύο θέσεις μόνο υπάρχουν ερωτηματικά: Στον σέντερ φορ και τον στόπερ

Στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει αγωνία, αλλά κανείς δεν μπορεί να χρεώσει το οτιδήποτε. Ο Άρης έκανε την υπέρβαση με τον Λορένθο Μορόν, έναν στράικερ με υπογραφή LaLiga, που έχει τα χαρακτηριστικά και το βιογραφικό  για να παίξει σε κάθε ελληνική ομάδα. Ο Ισπανός Άνχελ Λόπεθ, κόουτς του Εθνικού Άχνας που έχει περάσει με επιτυχία από τη Super League, παραμιλούσε χτες στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη που κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα τον Μορόν.

Μένει βέβαια ο επιθετικός της Μπέτις, να μιλήσει στην μπάλα όπως ξέρει και να δώσει λύση σε μια θέση που στοιχειώνει τον Άρη στην τελευταία πενταετία. Υπάρχει και ο Γκρέι, που είναι και δεν είναι στον Άρη, θα μείνει και δεν θα μείνει,οπότε δεν αποκλείεται και νέα ενίσχυση.

Στο κέντρο της άμυνας ο Άρης αντιστάθηκε στον Παναθηναϊκό, κράτησε τον αρχηγό του Γιάκουμπ Μπράμπετς, αλλά δεν φρόντισε να κλείσει τρίτο εντεκαδάτο στόπερ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Τσέχος θα τραυματιζόταν μία εβδομάδα πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, ωστόσο γι’ αυτό οι ομάδες πρέπει να φροντίζουν να βλέπουν πιο μακριά.

Τώρα ο Άρης τρέχει να προλάβει για να φέρει στόπερ, καθώς πίσω από Μπράμπετς και Φαμπιάνο υπάρχει μόνο ο Αηδόνης, που είναι ασφαλώς πρότζεκτ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξε έτοιμος για την ενδεκάδα. Ο Άρης έπρεπε να φροντίσει να έχει κι άλλον στόπερ, έχοντας ήδη πάθει την περασμένη σεζόν, που πήρε εκτάκτως τον Ενκουλού και βρέθηκε να παίζει στο τέλος με κεντρικό αμυντικό, τον αριστερό μπακ Πίρσμαν, που δεν ικανοποίησε κιόλας…

Μακριά από δω Αστάνα…

Κανείς δεν θέλει να φανταστεί να ξυπνάει ο εφιάλτης της Αστάνα, όταν ο Άρης πήγε να παίξει χωρίς τον Φαμπιάνο, έχασε 2-0 και αποκλείστηκε με… μαγικό τρόπο στη ρεβάνς, ματς που θα θυμάται και ο Ιταλός διαιτητής Φάμπρι, πως ως τι σύμπτωση, ορίστηκε να παίξει ξανά στο δεύτερο ματς στο Βικελίδης.

Η Αραράτ δεν είναι φόβητρο, αυτό έλειπε δα. Είναι μια ομάδα που είναι λίγο πιο μπροστά από τον Άρη σε προετοιμασία με δύο παιχνίδια στα πόδια της, έχει πιο ψηλούς παίκτες από τον Άρη, αλλά το ρόστερ της δεν μπορεί να τρομάζει κανέναν. Ομάδα που δέχτηκε τέσσερα γκολ από την Αλβανική Εγκνάτια στη ρεβάνς και δύο από στημένες φάσεις δεν πείθει.

Πρόκριση. Το αυτονόητο

Ο Άρης όμως πρέπει να περάσει το εμπόδιο των Αρμενίων και να προκριθεί στην επόμενη φάση με κάθε τρόπο. Είναι το αυτονόητο. Δεν έχει νόημα να δίνει αγώνα όλη τη σεζόν για μια ευρωπαϊκή θέση αν δεν προκριθείς τουλάχιστον μία φάση.

Στην επόμενη κλήρωση που θα είναι στους ανίσχυρους (θα γίνει τη Δευτέρα), δεν μπορεί κανείς να είναι τόσο απαιτητικός. Αλλά κόντρα στην Αραράτ;

Απλά πρέπει να κάνει ότι έκανε πέρυσι τέτοιο καιρό με την Γκόμελ. Να καθαρίσει την πρόκριση εύκολα και να προετοιμαστεί για την επόμενη. Διαφορετικά θα πρέπει να ανέβει όχι στο Μικρό, αλλά στο Μεγάλο Αραράτ να μην τον βλέπει κανείς και να προσαράξει σαν την Κιβωτό του Νώε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News