Άρης: Μαθαίνει να «χτίζει» ομάδα κερδίζοντας!

Εurokinissi

Ο Άρης μετράει δύο διαδοχικές νίκες στο Κλεάνθης Βικελίδης με την επικράτηση κόντρα στον ΠΑΣ και συνεχίζει την προσπάθεια να φτιάξει ομάδα από την αρχή μέσα σε καλό κλίμα και ασφάλεια που προσφέρουν οι βαθμοί

Στη διαδικασία που βρίσκεται ο Άρης μεσούσης της περιόδου, με το κακό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν, τα πράγματα είναι απλά, δεν χρειάζεται να είσαι απόφοιτος της σχολής της Κολωνίας.

Ο Άρης προσπαθεί να «χτίσει» ομάδα από την αρχή με το υλικό που έχει και πρέπει να το κάνει κερδίζοντας. Όσο το κάνει αυτό, στο μέτρο του δυνατού βέβαια, όλα θα είναι καλά, όπως τώρα που με δύο διαδοχικές νίκες με Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, που τον έφεραν αυτομάτως στην εξάδα.

Όταν θα στραβοπατάει και θα χάνει βαθμούς, που ήταν στο πρόγραμμα να κατακτήσει, τότε θα υπάρχει γκρίνια και βαρύ κλίμα στις προπονήσεις.

Η νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, παρά το φτωχό πρώτο ημίχρονο του Άρη, ήταν ίσως η πιο εύκολη στη σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου δεν είχαν σωστή επιθετική λειτουργία για 45 λεπτά και μπλέχτηκαν στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ, αλλά όταν ο σούπερ Σουλεϊμάνοφ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όλα έγιναν απλά. Η επίθεση άρχισε να ρολάρει, η άμυνα του ΠΑΣ διαλύθηκε και το 2-0 θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Τα τρία κέρδη και τα δύο κενά!

Το μεγάλο κέρδος από τη νίκη αυτή, πέρα από τον χρόνο ηρεμίας και δουλειάς που προσφέρει μέχρι το επόμενο ματς με τον Ατρόμητο, πάλι στο Κλεάνθης Βικελίδης, είναι η νέα εξαιρετική απόδοση του Σάπι Σουλεϊμάνοφ, που πλέον θα αισθάνεται πιο ήρεμος, μετά το πρώτο του γκολ.

Ο Ρώσος έχει ανεβάσει τον Άρη και μαζί με τον Μορόν και τον καλό Νταρίντα που είδαμε μετά από καιρό, δημιουργούν υποσχέσεις για μια καλή μεσοεπιθετική λειτουργία, αλλά θα πρέπει να μπουν στην εξίσωση ο αριστερός εξτρέμ και ο επιτελικός μέσος, θέσεις στις οποίες ο Άρης συνεχίζει να μην παίρνει πράγματα από την αρχή της περιόδου, αλλά και να μην βρίσκει λύσεις (ειδικά όσο καθυστερεί η επιστροφή του Μάνου Γκαρθία).

Ο Σαμόρα μπορεί να είναι άγουρος ποδοσφαιρικά, αλλά δημιουργεί τελικές και άρχισε να σκοράρει, προκαλώντας χαμόγελα, ενώ στα θετικά ήταν η καλή εμφάνιση του Φράνκο Φεράρι, ο οποίος σίγουρα χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News