Αρης: Οταν η περσινή ομάδα έγινε πάγκος, η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη!

Ο Αρης επέστρεψε στην κορυφή σε επτά αγωνιστικές τέσσερα χρόνια μετά και το κάνει με εμφατικό τρόπο χτίζοντας σερί νικών. Η νοοτροπία νικητή είναι ο οδηγός, η ποιότητα είναι ο λόγος. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Στα μισά της 7ης αγωνιστικής της Super League ο Αρης έχει πατήσει κορυφή μαζί με την ΑΕΚ, κάνοντας ένα σερί 3Χ3 (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Λαμία) με σπασμένα φρένα, που μπορεί να μεγαλώσει μετά την επιστροφή από το διάλλειμα των εθνικών ομάδων, αντιμετωπίζοντας ξανά στο Κλεάνθης Βικελίδης την Καλλιθέα.

Από τον περασμένο… μαύρο Μάιο και μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον με την εσωστρέφεια να χτυπάει κόκκινα, την γκρίνια να κυριαρχεί και την αργοπορία στις μεταγραφές να προβληματίζει, λίγοι πίστευαν ότι ο Αρης θα ανακάμψει.

Η αλλαγή όμως έχει ξεκάθαρες αιτίες. Ο Αρης επένδυσε στο ρόστερ, διατηρώντας σε αντίθεση με άλλες μεταγραφικές περιόδους, τον βασικό του κορμό και πρόσθεσε ποιότητα στην ενδεκάδα. Ο Ακης Μάντζιος αν και δεν είχε τα περισσότερα από τα νέα αποκτήματα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας δούλεψε το μείγμα και μετά το πρώτο χαστούκι στο πρωτάθλημα, που λειτούργησε σαν… ξυπνητήρι, η ποιότητα βγήκε στον αφρό.

Οταν σχεδόν όλη η περσινή ενδεκάδα είναι φέτος στον πάγκο, καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Αρης μπορεί να χτίζει σερί και να κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους.

Στα τέσσερα άκρα σε άμυνα και επίθεση έγινε upgrade, αυτό είναι  ολοφάνερο. Αλλά η μεσοεπιθετική του γραμμή και ο μαγικός ρόμβος των Μόντσου, Σιφουέντες, Μάνου Γκαρθία και Μορόν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Αρης έχει στην ενδεκάδα του παίκτες που μπορούν να κρύψουν την μπάλα, που μπορούν να σταθούν με ευκολία στην Primera, που δίνουν λύσεις σε δύσκολες στιγμές.

Αλλά έχει πλέον και παίκτες με νοοτροπία νικητή. Αυτό παλεύει να χτίσει χρόνια τώρα κι αυτός είναι ο οδηγός για να πετύχει. Πολλοί πίστευαν ότι μετά τις δύο νίκες στα ντέρμπι, ο Αρης θα γκέλαρε με τη Λαμία, επειδή στα παιχνίδια με τους μικρομεσαίους πάντα είχε πρόβλημα. Για μια ολόκληρη εβδομάδα ο Αρης το δούλεψε πολύ. Οι συζητήσεις ήταν διαρκείς για το ζήτημα της νοοτροπίας και της αντίδρασης σε αυτού του είδους τους αγώνες. Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Εύκολη, πολύ εύκολη νίκη με σωστή διαχείριση. Ο Αρης το ξέρει πλέον. Αυτός είναι ο τρόπος για να κάνει το step up. Να χτίζει σερί και να έχει νοοτροπία νικητή με κάθε αντίπαλο. Και όσο βάζει υψηλούς στόχους, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει για να το πετύχει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News