ΑΕΚ: Και ο κλήρος πέφτει στον Άμραμπατ

EUROKINISSI

Ο Μαροκινός, που έχει κληθεί να αντικαταστήσει τον τραυματία Νίκλας Ελίασον, ήταν καλός και στο ματς με τον ΟΦΗ και θα αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί για τον Αλμέιδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ δεν μας πρόσφερε έξτρα γνώση όσον αφορά τις φετινές δυνατότητες της ΑΕΚ. Επιβεβαίωσε απλά αυτό που περιμέναμε, να αντλεί, δηλαδή, η Ένωση δύναμη από την… κανονική (εδώ και λίγο καιρό) έδρα της και να συνέρχεται άμεσα ύστερα από ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα, όπως ήταν η ισοπαλία στην Τρίπολη.

Το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και όλα  των πιο πρόσφατων αγωνιστικών, με τις ομάδες να έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφές τους και να έχουν βρει ένα βασικό σχήμα, μας δίδαξαν ότι ο φετινός τίτλος θα κριθεί στα παιχνίδια μεταξύ των μεγάλων.

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ είναι αποδυναμωμένοι σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τις εξαιρετικές περσινές ομάδες τους, ενώ και οι Λαμία, Λεβαδειακός και Ιωνικός δεν μπορούν να κοντράρουν τους μεγάλους. Αστέρας, Ατρόμητος και Παναιτωλικός θα κόψουν ελάχιστους βαθμούς, επομένως το βάρος πέφτει στα ματς μεταξύ των πέντε μεγάλων συν τον Βόλο, μια φύσει επιθετική, άρα απρόβλεπτη ομάδα.

Η ΑΕΚ, αν θέλει να κάνει δικό της τον φετινό τίτλο, πρέπει να δείξει χαρακτήρα στα ντέρμπι, στα ματς με τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Έχασε ήδη δύο παιχνίδια κόντρα σε αυτούς τους αντιπάλους – από τον Βόλο και τον Παναθηναϊκό – όταν ακόμα δεν είχε μονταριστεί και χρεώθηκε με αυτό το -6 από το Τριφύλλι. Στον αντίποδα, κέρδισε εύκολα τις ομάδες της Θεσσαλονίκης με κυριαρχικές εμφανίσεις.

Το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι το απόλυτο crash test για την Ένωση, αναφορικά με τις δυνατότητές της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πιθανό τρίποντο δεν θα της απονείμει τον τίτλο, αλλά και σε περίπτωση μη νίκης δεν θα τεθεί νοκ άουτ. Η ΑΕΚ, όμως, θα δοκιμαστεί σε μια must win κατάσταση, σε ένα ματς με μεγάλη πίεση και απέναντι σε έναν αντίπαλο που αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και φρόντισε να καλλιεργήσει κλίμα και φανατισμένη ατμόσφαιρα μετά το πέναλτι στην εκπονή στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Ο Ματίας Αλμέιδα θα πάει σε αυτή τη μάχη χωρίς τον στυλοβάτη της άμυνας, Ντομαγκόι Βίντα και τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, τον Νίκλας Ελίασον, ο οποίος μαζί με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είναι τα πνευμόνια, η ενέργεια της ομάδας, αυτοί που δημιουργούν τις επικίνδυνες καταστάσεις για τον αντίπαλο.

Ο Σέρβος παραμένει «καυτός», ο Σιντιμπέ μπήκε στην εξίσωση της άμυνας, επομένως  ο παίκτης-κλειδί σε αυτήν την τελευταία, όχι καθοριστική, αλλά κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος, θα είναι ο Νορντίν Άμραμπατ, ο αντικαταστάτης του Σουηδού, που ήταν αρκετά καλός στο ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και στην Τρίπολη. Με τους Κρητικούς, κέρδισε το πέναλτι και έβγαλε όλον τον αγώνα, για να αποκτήσει μεγαλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα.

Αν ο Μαροκινός, που δεν είναι τόσο ομαδικός όσο ο Ελίασον, μπει στα παπούτσια του Σουηδού, η ΑΕΚ δεν θα χάσει τη δυναμική της. Αν δεν σταθεί στο ύψος του, η Ένωση θα απωλέσει τη μία πτέρυγά της στο γήπεδο. Κι αν στα παιχνίδια με ομάδες κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, οποιοδήποτε μειονέκτημα καλύπτεται, στα ντέρμπι, απαιτείται αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση από όλους τους παίκτες. Κι αυτό είναι κάτι που ο Ματίας Αλμέιδα έχει καταφέρει να χτίσει στην φετινή ΑΕΚ, παίρνοντας από κάθε ποδοσφαιριστή του αυτό που μπορεί να δώσει στο γήπεδο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News