ΑΕΚ: Οι τέσσερις άσοι που έβγαλε ο Αλμέιδα από τα μανίκια του

EUROKINISSI

Η επιλογή της ενδεκάδας του Ματίας Αλμέιδα στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό παραξένεψε πολλούς. Κι όμως, στο χορτάρι αυτοί οι 11 ήταν.. λιοντάρια. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει σε τέσσερις παίκτες από τους οποίους ο Αργεντινός τεχνικός κατάφερε να πάρει τον καλύτερό τους εαυτό.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίον ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο στα θριαμβευτικό 3-0 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ματίας Αλμέιδα.

Δεν θα βαρεθούμε να γράφουμε φέτος για την τεράστια επιρροή που έχει σε αυτήν την ομάδα ο Αργεντινός προπονητής, ο οποίος έχει κερδίσει το θαυμασμό όλων των υγιών φιλάθλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι μόνο η προετοιμασία της ομάδας για τους αγώνες, η τακτική που ετοιμάζει και οι παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που αναδεικνύουν την αξία του. Η σημαντικότερη συνεισφορά του σε αυτή την πορεία… νταμπλ που κάνει η Ένωση είναι ότι έχει έτοιμο ένα γκρουπ, όπως λέει ο ίδιος, μία ομάδα σχεδόν 20-22 ποδοσφαιριστών, που είναι πανέτοιμοι κάθε στιγμή να μπουν μέσα και να παίξουν σαν βασικοί.

Για του λόγου το αληθές θα φέρω ως παράδειγμα τέσσερις ποδοσφαιριστές από την ενδεκάδα που παρέταξε στο χθεσινό παιχνίδι.Τέσσερις άσοι που έβγαλε από τα μανίκια του.

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Είναι πολύ δύσκολο για ένα τερματοφύλακα που ήταν βασικός κατά την περσινή περίοδο, να αποδεχτεί το ρόλο της ρεζέρβας, δυσκολότερο από κάθε άλλο παίκτη, γιατί δεν μπορεί να πάρει ούτε αυτά τα 15-20 λεπτά συμμετοχής που προσφέρονται στους αναπληρωματικούς ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Κι όμως, ο Αυστριακός ήταν παρών σε κάθε μεγάλη φάση του Ολυμπιακού, τα αντανακλαστικά του λειτούργησαν άψογα και βοήθησε ώστε να μείνει το μηδέν στην άμυνα.

Κώστας Γαλανόπουλος: Και και τι δεν έχει περάσει αυτό το παιδί με τραυματισμούς. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα το ξεκινούσε ο Αλμέιδα. Κι όμως τον χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα και μάλιστα χωρίς να έχει δίπλα του κάποιον από τους Γιόνσον ή Σιμάνσκι. Παρ’ όλα αυτά πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του και συνέβαλε αποφασιστικά στην καταστολή πολλών «ερυθρολεύκων» επιθέσεων. Άλλος προπονητής στη θέση του Αλμέιδα πολύ πιθανό να τον είχε στείλει δανεικό σε άλλη ομάδα. Ο Αργεντινός όμως συνεχίζει να το πιστεύει και να τον θεωρεί απαραίτητο.

Στίβεν Τσούμπερ: Χωρίς διάθεση… στρογγυλοποίησης των εμφανίσεων του Ελβετού, πολλές προσπάθειες του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν για… blooper. Με την ψυχολογία στα πατώματα ο Τσούμπερ ήταν σκιά του εαυτού του παίκτη που γνωρίσαμε όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα. Και πάλι ο Αλμέιδα δεν «έθαψε» έναν ποδοσφαιριστή που φαινόταν χαμένος στον κόσμο του, αλλά σιγά-σιγά του έδωσε χρόνο, ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή του. Και χθες, ο Τσούμπερ έβγαλε τόση ενέργεια στο παιχνίδι και τόση διάθεση, ώστε ήταν εκ των κορυφαίων και μέσα σε όλες τις καλές φάσεις που δημιούργησε η ΑΕΚ.

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: Κατ’ εμέ ο Γάλλος ήταν ο καλύτερος παίκτης του ημιτελικού, ο από μηχανής θεός σε πολλές φάσεις που ο Ολυμπιακός αποκτούσε πλεονέκτημα στην επίθεση. Καίριος και δυναμικός σε όλες τις επεμβάσεις του. Ο Γάλλος είναι μεν πρωταθλητής κόσμου, αλλά αυτό συνέβη πριν από πέντε χρόνια. Στην ΑΕΚ βρέθηκε ρεζέρβα ενός νεαρού παίκτη (Ρότα) μολοταύτα ο Αλμέιδα ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή του, τον έκανε να πιστεύει ότι δεν είναι απομονωμένος, αλλά βασικό στέλεχος της ομάδας και έτοιμος ανά πάσα στιγμή να μπει και να… δαγκώσει τον αντίπαλο.

Για τον Πέτρο Μάνταλο δε χρειάζονται πολλά λόγια. Ο αρχηγός, είτε παίζει ένα είτε 90 λεπτά, θα είναι πάντα εκεί για να δίνει όλο του το είναι για την ΑΕΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News