AEK: Η τριάρα έγινε συνήθεια, αλλά τι θα γίνει όταν θα πέσει το κάστρο της Αγιά-Σοφιάς;

Στο 13-0-0 με τέρματα 35-2 έχει φτάσει το ρεκόρ της AEK στην OPAP Arena. Η αντίδρασή της σε μια πιθανή πρώτη εντός έδρας απώλεια, θα είναι καθοριστική για τα φετινά της όνειρα.

Η AEK ξεπέρασε τον… ύφαλο του Λεβαδειακού και τις προκαταλήψεις του 13ου εντός έδρας παιχνιδιού, κερδίζοντας εύκολα για 13η φορά σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο στη νεόδμητη έδρα της.

Ήταν 13 παιχνίδια στα οποία η AEK πέτυχε 35 γκολ και δέχτηκε μόνο δύο. Ένα στην πρεμιέρα της στην Αγιά-Σοφιά, στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ιωνικό κι ένα από την άσπρη βούλα στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης έφυγαν όλοι με σκυμμένο το κεφάλι, δίχως να σκοράρουν.

Η αύρα της Νέας Φιλαδέλφειας, η επιστροφή στη βάση της ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια ξεριζωμού, η ώθηση του κόσμου της, οι ποιοτικοί παίκτες που έφερε η διοίκηση και η μαγιά που έφτιαξε με αυτούς ο «μάγος» Ματίας Αλμέιδα, έχουν φέρει αυτές τις 13 νίκες, οι περισσότερες από τις οποίες κατακτήθηκαν με μεγάλη ευκολία.

Κάθε ματς στη νέα Φιλαδέλφεια είναι μια γιορτή με κατάμεστες εξέδρες, τραγούδι, χαρά, φωτορυθμικά, μουσική και λέιζερ σόου. Ένα μεγάλο πάρτι. Η Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ξανά ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό στέκι πριν και μετά τα παιχνίδια της AEK και ο Eνωσίτης φίλαθλος νιώθει ότι η ομάδα του έχει κερδίσει τον αντίπαλο από τη… Δεκελείας. Είτε αυτός έχει έρθει να παίξει ταμπούρι -λόγου χάρη στο πρόσφατο ματς ο Λεβαδειακός– είτε να χτυπήσει στα ίσα το παιχνίδι, όπως ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η AEK δείχνει αυτή τη στιγμή να μην έχει κάποια αχίλλειο πτέρνα και τα μικροπροβλήματά της (κέντρο της άμυνας, απουσία δεύτερου αριστερού μπακ) ξέρει να τα κρύβει καλά.

Αυτό που εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό είναι η αντίδρασή της στην πρώτη φορά που θα βρεθεί πίσω στο σκορ στην OPAP Arena. Κι ακόμα περισσότερο την πρώτη φορά που δεν θα πάρει τους τρίτους βαθμούς της νίκης στην έδρα της. Γιατί κάποια στιγμή νομοτελειακά θα γίνει και το πρώτο και το δεύτερο.

Κι αν στην πρώτη περίπτωση καταφέρει μέσα στο παιχνίδι να γυρίσει το σκορ, δεν θα έχει πληγεί το γόητρο της. Στη δεύτερη, όμως, στην πρώτη πιθανή απώλεια δηλαδή, θα κριθεί αν αυτή η ομάδα έχει τη στόφα της πρωταθλήτριας. Γιατί με εξαίρεση το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι με αντιπάλους από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Το οποίο σημαίνει ότι κάθε δική της, απώλεια, βασικά στα τέσσερα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, θα είναι διπλό κέρδος για τον αντίπαλο. Επομένως, θα πρέπει να τον πληρώσει  με το ίδιο νόμισμα στην έδρα του, αλλά αυτή τη φορά με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν.

Αυτή είναι μια ξεχωριστή κατάσταση, την οποία η AEK δεν έχει βιώσει ακόμα. Στην περίπτωση που δεν καταφέρει να την αποφύγει, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί άμεσα θετικά, γιατί η πίεση θα είναι πολύ μεγάλη.

Γι’ αυτό για την AEK είναι πολύ σημαντικό, για να αποφύγει τις κακοτοπιές, να τερματίσει πρώτη, ει δυνατόν και με κάποια, έστω μικρή, διαφορά, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Κάτι, όμως, που δεν είναι μόνο στο δικό της χέρι. Τα δύο παιχνίδια που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός με την Ένωση και τον Παναθηναϊκό θεωρώ ότι είναι τα πλέον κομβικά της φετινής σεζόν. Για αυτά όμως θα μιλήσουμε όταν θα έρθει η ώρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News