Ολυμπιακός PreSeason: Έτοιμος σε… 4-2-3-1, όσα είδαμε στο τρίτο φιλικό με την Κρακόβια

Ολυμπιακός PreSeason: Έτοιμος σε… 4-2-3-1, όσα είδαμε στο τρίτο φιλικό με την Κρακόβια | Super League

Συνεπής στη βελτίωση φάνηκε ο Ολυμπιακός στο 3ο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους για τη 2022 PreSeason κόντρα στην Κρακόβια από την Πολωνία παρότι δεν κατάφερε να την κερδίσει (0-0). Και δεν τα κατάφερε λόγω δικής του αστοχίας και ατυχίας αλλά και ικανότητας του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ωστόσο, ποιός αλήθεια νοιάζεται για το αποτέλεσμα ενός φιλικού, εκτός πιθανώς από κάποιον που μπορεί να το έχει στοιχηματίσει κάπου; Ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα όχι. 

Αυτό που νοιάζει τον Πορτογάλο τεχνικό των πρωταθλητών της Super League είναι να βλέπει τους παίκτες του να βελτιώνονται ως μονάδες και ως σύνολο. Κι αυτό λογικά το είδε. Η ομάδα του είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής (σ.σ.: δεν υπήρχε στατιστική υπηρεσία να το καταγράψει, ήταν ορατό διά… γυμνού οφθαλμού που λένε) έναντι της Κρακόβια που απείλησε για πρώτη και τελευταία φορά λίγο πριν από το φινάλε του α’ ημίχρονου.  

Ο βασική διάταξη θα είναι πάλι…

Ο Πέδρο Μαρτίνς, κι αυτό σίγουρα πρέπει να μας λέει κάτι, όπως και στο 2ο φιλικό με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, προτίμησε την πλέον αγαπημένη του διάταξη, το 4-2-3-1, για (σχεδόν) όλο το ματς. Στο 1ο φιλικό αντιθέτως κόντρα στη Ριντ, έπαιξε ένα ημίχρονο 4-2-3-1 και το άλλο 4-4-2. Στο α’ ημίχρονο οι εκλεκτοί του ήταν ο Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά, οι Κούτρης, Σισέ, Μπα και Ανδρούτσος. Στη μεσαία γραμμή ο κάπτεν Μπουχαλάκης είχε δίπλα του τον Κανέ και μπροστά τους υπήρχε ως 8αρο-10άρι ο Μαντί. Στα δύο φτερά ήταν οι Βαλμπουενά και Φαντιγκά και στην κορυφή ο Χασάν. 

Ο Ματιέ τα σέρβιρε, ο Ματιέ το έχασε

Μ’ αυτή τη διάταξη και 11άδα ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο (δεν εντυπωσίαζε αλλά σίγουρα είχε εντυπωσιακά νούμερα σε κατοχή και passing game) αν και χρειάστηκε περίπου 25 λεπτά για ν’ αρχίσει να πιέζει πολύ για να σκοράρει. Μέχρι τότε οι δύο αξιοσημείωτες φάσεις ήταν ένα σουτ του Χασάν στο 5′ και άλλο ένα (καλύτερο αυτό) του Κανέ στο 8′. Από το 27′ και ως το φινάλε του ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι έκαναν τα πάντα με… σερβιτόρο τον Βαλμπουενά που έδωσε σε τρεις περιπτώσεις την ευκαιρία σε Σισέ (27′), Μπουχαλάκη (31′) και Φαντιγκά (39′) να βρεθούν σε θέση βολής και να σκοράρουν, το κατάφερε ο δεύτερος αλλά ακυρώθηκε το γκολ με κεφαλιά ως οφ σάιντ (οριακό, ξεκάθαρο ριπλέι δεν υπήρξε). Στην κεφαλιά του Σισέ ο τερματοφύλακας έσωσε εντυπωσιακά ενώ ο Φαντιγκά πλάσαρε (από πλάγια δεξιά) στην εξωτερική πλευρά των δικτύων κι ενώ περίμενε στη μικρή περιοχή ο Κανέ. 

Οι 2+9 αλλαγές στο β’

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Τζολάκης πήρε τη θέση του Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια και ο Καρβάλιο του Βαλμπουενά στο ένα φτερό της επίθεσης. Στο 63′ ο Μαρτίνς άλλαξε και τους άλλους 9 της 11άδας βάζοντας στην άμυνα Ρέαμπτσιουκ αντί Κούτρη, Μανωλά και Σωκράτη αντί Μπα και Σισέ και Άβιλα αντί Ανδρούτσου. Στη μεσαία γραμμή οι Εμβιλά και Κούντε πήραν τις θέσεις των Μπουχαλάκη και Κανέ και στα φτερά οι Ρατζέλοβιτς και Μασούρας εκείνες των Φαντιγκά και Μαντί (με τον Καρβάλιο που είχε ήδη μπει να μετακομίζει σε θέση 10). Στην κορυφή της επίθεσης τέλος ο Ελ Αραμπί αντικατέστησε τον Χασάν. Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν είχε τον αριθμό των ευκαιριών του πρώτου ημιχρόνου αλλά και πάλι ήταν ο κυρίαρχος και πάλι έφτασε κοντά στο γκολ, πιο κοντά με δοκάρι του Χασάν (50′) και μια απίθανη ευκαιρία του Μασούρα (79′).  

4-4-2 για 10 λεπτά

Εν τέλει ο Μαρτίνς δοκίμασε και το 4-4-2 ωστόσο το έκανε για πολύ λίγο αυτή τη φορά, όχι για ένα ημίχρονο όπως με τη Ριντ. Στο 82′ ο Τικίνιο πήρε τη θέση του Καρβάλιο και έπαιξε μαζί με τον Ελ Αραμπί στην επίθεση. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμπουμπακάρ για τα casa de Papel του Θρύλου

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News