Ολυμπιακός: Αριθμοί και φανέλες λένε ντέρμπι, οι Πειραιώτες τι θα πουν;

Χάμες πανηγυρισμός
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης μελετώντας τους αριθμούς Ολυμπιακού και ΑΕΚ ως τώρα στη Super League περιμένει ντέρμπι απόψε εκτός αν οι άσοι των ερυθρόλευκων έχουν διαφορετική γνώμη.

Ποιά ομάδα υποδέχεται απόψε (19.30) ο Ολυμπιακός στο Γ.Καραϊσκάκης στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League;

Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση με 23 γκολ έναντι 18 του 4ου Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ έχει την 2η καλύτερη άμυνα με με 5 γκολ παθητικό έναντι 8 του 3ου Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ έχει με διαφορά τις περισσότερες τελικές, 193, έναντι 157 του 2ου στον τομέα Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ έχει τους 3 από τους 5 πρώτους παίκτες σε τελικές στο πρωτάθλημα, ο Αραούχο 1ος με 36, ο Λιβάι 2ος με 35 και ο Γκατσίνοβιτς 4ος με 27. Ο Μαντσίνι του Άρη και ο Μάντζης του Ιωνικού συμπληρώνουν την 5άδα. Μπακαμπού με 16 και Ελ Αραμπί με 15 είναι στην 24η και 25η θέση αντίστοιχα του συνόλου των παικτών στο πρωτάθλημα και πιο ψηλά απ’ όλους στον Ολυμπιακό.

Ήττα από τα… αποδυτήρια δύσκολα τώρα

Γιατί αρχίζω έτσι το blog; Μα για να θυμίσω και να υπογραμμίσω το προφανές. Ο Ολυμπιακός απόψε θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην ΑΕΚ. Μπορεί, με εμφάνιση σαν κι αυτές που κάνει τελευταία, να το μετατρέψει σε εύκολο. Όμως θα υπάρχει αντίσταση και αντίδραση και μάλιστα μεγάλη αφού η ΑΕΚ δεν είναι η ΑΕΚ άλλων ετών που έχανε από τα… αποδυτήρια του Γ.Καραϊσκάκης. Από τη μέση και μπροστά διαθέτει ποιότητα και πίσω είναι σφιχτή και το δείχνει η αμυντική της συγκομιδή.

Μην ξεχνάμε επίσης και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, ότι η ΑΕΚ είναι και απείρως πιο ξεκούραστη από τον Ολυμπιακό, όπως σημειώναμε σε πρόσφατο θέμα, έχει τα μισά επίσημα ματς απ’ όσα έχει παίξει ως τώρα ο Ολυμπιακός! Είναι μια σημαντική παράμετρος κι αυτή.

Βεβαίως, επειδή μιλάμε ματς που ανήκει στην κατηγορία «ντέρμπι», δεδομένα και πράγματα που συζητάμε τώρα στη θεωρία, μπορεί στην πράξη να πάνε… περίπατο. Δυνατά «χαρτιά» να βρεθούν σε κακό βράδυ και να προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες, είτε γεγονότα είτε πρόσωπα στα οποία δεν θα πόνταρε κανείς ότι θα παίξουν κομβικό ρόλο.

Η σωστή διαχείριση των δυνάμεων και κατανομή τους στη διάρκεια του αγώνα δείχνει να είναι ένα κλειδί για τον Ολυμπιακό όπως, φυσικά, για ένα θέμα που έχουμε αναδείξει πολλάκις και αφορά στην ευστοχία που δεν έχει στον βαθμό που θα έπρεπε ο πρωταθλητής στις τελικές του. Ειδικά εσχάτως κάνει πολλές και ποιοτικές τελικές, αληθινά σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράρει. Και στερείται βαθμούς που αξίζει.

«Μίτσελ μην πειράξεις τίποτα»

Μιλήσαμε ως τώρα για τους αριθμούς των παικτών αλλά είναι ξεκάθαρο ότι σπουδαίο ρόλο στο ματς θα παίξουν και οι πάγκοι. Ο Μίτσελ που στην αρχή αυτής της β’ θητείας του στον Ολυμπιακό δεν διάβαζε καλά κάποια πράγματα είτε πριν είτε στη διάρκεια των αγώνων με συνέπεια να στραβώνουν, τελευταία κατέληξε σε έναν κορμό και συγκεκριμένα πρόσωπα που κάνουν τη δουλειά και ουσιαστικά του λένε με την απόδοσή τους: μην πειράξεις τίποτα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News