Ολυμπιακός: Ο Μαρσέλο, τα… περιστέρια και η άμυνα

Μαρσέλο Μίτσελ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης υπογραμμίζει την ευκολία με την οποία έκανε κάποια εξαιρετικά δύσκολα πράγματα ο Μαρσέλο αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη να μην καλύψει η χρυσόσκονη την άμυνα του Ολυμπιακού στο α’ ημίχρονο.

Ότι ο Μαρσέλο διαθέτει ποιότητα ανώτερη από ‘κείνη του μέσου όρου ακόμα και πολλών εξτρέμ παγκοσμίως το ξέραμε, δεν χρειάζονταν να φτάσει στα 34 του χρόνια και να έρθει στην Ελλάδα για να το μάθουμε. Τα γκολ που έχει βάλει στο ματς κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο είναι σπάνιας ομορφιάς πραγματικά.

Έκανε να μοιάζουν απλά κάποια πράγματα που είναι τρομερά δύσκολα. Σουτάρα στο απέναντι «γάμα» με το «κακό» του πόδι, το δεξί. Οι περισσότεροι θα το έστελναν στα… περιστέρια. Αριστερό βολέ σε κλειστή γωνία με λίγες διαθέσιμες μοίρες με το αριστερό. Επίσης οι περισσότεροι θα το έστελναν στα… περιστέρια.

Για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας…

Όμως αν θέλουμε να τα έχουμε καλά με τους εαυτούς μας πρέπει να δούμε και να κρίνουμε συνολικά και την απόδοση του Μαρσέλο και του Ολυμπιακού. Ότι, όπως και στο φιλικό με τη Σταντάρ, ο Μίτσελ στάθηκε πολύ στην κάκιστη ανασταλτική λειτουργία του α’ ημιχρόνου και τα έψαλε στους παίκτες του στα αποδυτήρια στο ημίχρονο δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Κάθε άλλο. Ούτε φυσικά τον ίδιο τον Μίτσελ τον αφήνει και τον Ολυμπιακό γενικώς.

Σημαντικό μέρος της κακής ανασταλτικής λειτουργίας του α’ ημιχρόνου ήταν και ο Μαρσέλο βεβαίως που ανέβαινε για να δημιουργήσει / απειλήσει επιθετικά και επέστρεφε καθυστερημένα αφήνοντας κενό και ανισορροπία στα μετόπισθεν. Δεν ήταν ο μόνος, ήταν ο βασικός. Και ο Βραζιλιάνος κλήθηκε να αγωνιστεί ως μπακ…

Στο επόμενο ματς ίσως κάποιος τα βάζει…

Πλέον δεν μιλάμε για φιλικά αλλά για επίσημα. Και μπορεί στο επόμενο ματς να μην υπάρχει ένας Ρομπάιγ που θα τα χάνει αλλά κάποιος που θα τα βάζει αν του παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός κάνει την επανεκκίνησή του και θέλει να διεκδικήσει όσες ελπίδες του έχουν απομείνει για το πρωτάθλημα και να κατακτήσει το κύπελλο. Δεν γίνεται λοιπόν με τέτοια ανασταλτική λειτουργία να ελπίζει ότι θα το καταφέρει.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή την ποιότητα που έχει ο Μαρσέλο πρέπει να την εκμεταλλευτεί αγωνιστικά ο Ολυμπιακός. Είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι πρέπει να δει ο Μίτσελ τι θα κάνει με το θέμα των μετόπισθεν. Δεν γίνεται να πάει σε άλλο ματς με εικόνα σαν κι αυτή του α’ ημιχρόνου. Και δεν γίνεται γιατί θα το πληρώσει ακριβά και όλη αυτή την αισιοδοξία και την πίστη για τη μεγάλη ανατροπή θα ρίξει μια και θα τα… διαλύσει.

ΥΓ: Η απόδοση του Φορτούνη ήταν πραγματικά πολύ ελπιδοφόρα. Δείχνει πλέον καλύτερα προπονημένος και συμμετέχει περισσότερο σε όλα, φυσικά και στην ανασταλτική λειτουργία που είναι απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και για τους πλέον δημιουργικούς παίκτες.

ΥΓ2: Είναι τεράστια κλάση ο Μπιέλ και φυσικά το γνωρίζαμε. Το επιβεβαιώσαμε στο απίθανο τελείωμά του στο γκολ που έβαλε.

ΥΓ3: Ο Μπακαμπού μπορούσε και έπρεπε να τελειώσει καλύτερα κάποιες φάσεις. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πιο σωστό να έχει προβάδισμα ο Ελ Αραμπί. Ο Μίτσελ τους βλέπει στις προπονήσεις όλους βέβαια, όχι εμείς και ξέρει και τι ζητάει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News