Ολυμπιακός: Η «βόμβα» των καλοκαιρινών μεταγραφών ήταν το… πολύπριζο Ινμπόμ

Ινμπεόμ Ινμπόμ Χουάνγκ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης απορεί με τον κόσμο του ποδοσφαίρου για την έως τώρα «αντιμετώπιση» στον παιχταρά Ινμπόμ και λέει πως η σωστή ερώτηση σε μια ομάδα πια είναι: δείξε μου το 8άρι σου να σου πω ποιός είσαι.

Θυμάμαι το Γ.Καραϊσκάκης, σε καθημερινή με πολλή ζέστη και δίχως ματς, να γεμίζει για χάρη του Μαρσέλο. Θυμάμαι και την αποθέωση (σε περιθώριο αγώνα του Ολυμπιακού) για τον Χάμες. Θυμάμαι και τον θόρυβο που δεν έκανε η απόκτηση του Ινμπόμ Χουάνγκ στις καλοκαιρινές μεταγραφές των πρωταθλητών της Super League.

Για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ γνώριζα τι σόι παίκτης είναι ο Νοτιοκορεάτης. Και μετά από μερικούς μήνες που τον έχω δει επαρκώς με τη φανέλα του Ολυμπιακού δηλώνω δίχως φόβο αλλά με πολύ πάθος το εξής: ούτε Μαρσέλο, ούτε Χάμες, ο Ινμπόμ ήταν η καλοκαιρινή μεταγραφική βόμβα των ερυθρολεύκων.

Όχι pause, μόνο fast forward

Μπορεί το ματς με τον Ιωνικό να μην ήταν, φαινομενικά, υψηλού συντελεστή δυσκολίας. Όμως ακόμα και σε τέτοια ματς καταλαβαίνεις, αν παρατηρείς, τι σόι είναι ένας παίκτης. Ο 26χρονος χαφ έχει έναν μαγικό τρόπο να κάνει να φαίνονται εύκολα ακόμα και τα πλέον δύσκολα. Με απλές, άμεσες και δίχως κουραστικές επαφές, κάνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού να πηγαίνει στο fast forward (το γρήγορο μπροστά δηλαδή) χωρίς παύσεις, χωρίς… δυσκοίλια και ανούσια κουβαλήματα μπάλας.

Ο Ινμπόμ είναι αυτό το… πολύπριζο από το οποίο περνάει κάθε λειτουργία του Ολυμπιακού. Και τα πάντα γίνονται εύκολα και όμορφα. Το πόσο σημαντικός είναι φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα όταν… λείπει. Φανταστείτε τι πρόβλημα υπάρχει όταν λείπει το πολύπριζο σ’ ένα σημείο που «ψάχνουν» ρεύμα πολλές ηλεκτρικές συσκευές και υπάρχει μια απλή πρίζα

Τι δεν είδε ο ποδοσφαιρικός κόσμος;

Ειλικρινά απορώ με τον κόσμο του ποδοσφαίρου που ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν είχε πάρει ως τώρα ό,τι του άξιζε σε προβολή. Που βρίσκονταν… ξεχασμένος στη χώρα του. Που μέχρι τώρα είχε να επιδείξει μόνο την παρουσία του στο αμερικάνικο και το ρωσικό πρωτάθλημα, πέρα από ‘κείνο της Νοτίου Κορέας. Και το transfermarkt γράφει 3,5 εκατ.ευρώ χρηματιστηριακή αξία. Σοβαρά τώρα;

Η κάθετη στο γκολ του Μπακαμπού στη Νεάπολη ήταν απίθανη αλλά ήταν μόνο ένα από τα πολλά σημαντικά που έκανε. Από τα πολλά σημαντικά που κάνει κάθε φορά. Ο Ινμπόμ είναι ό,τι πιο ποδοσφαιρικά φρέσκο μπορεί να βρει κανείς ακόμα και στην παγκόσμια και πιο ακριβή αγορά.

Πάνω και γύρω του να χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός

Ο Ινμπόμ είναι ο παίκτης «πάνω» και «γύρω» από τον οποίο πρέπει να χτιστεί (έχει ήδη αρχίσει να χτίζεται) ο επόμενος σπουδαίος Ολυμπιακός που θα συνεχίσει να σαρώνει τους εγχώριους τίτλους και θα κάνει σημαντικά πράγματα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δική μου γνώμη τουλάχιστον, μπορεί και να κάνω λάθος.

Πολύς κόσμος μιλάει ξανά και ξανά για συγκεκριμένους παίκτες πριν και μετά τα ματς του Ολυμπιακού. Παίκτες που τους είναι πιο αγαπητοί και δημοφιλείς ενώ νομίζω ότι η κουβέντα θα έπρεπε ν’ αρχίζει και να τελειώνει στον Ινμπόμ. Γιατί κατ’ εμέ η σωστή φράση στο ποδόσφαιρο και για μια ομάδα πια είναι η εξής: δείξε μου το 8άρι σου να σου πω τι ομάδα είσαι.

ΥΓ: Ήταν σημαντικό για την ψυχολογία και του Μπακαμπού και όλων στην ομάδα ότι έβαλε ένα τόσο ωραίο και πολύτιμο γκολ. Γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου διατηρείται η κουβέντα περί αναζήτησης φορ.

ΥΓ2: Προσωπικά χαίρομαι να βλέπω τον Φορτούνη να τρέχει και να συνεισφέρει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τότε γίνεται ο παίκτης που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Γκολάρες όπως αυτό με τον Ιωνικό ή ασίστ είχε πάντα στο παιχνίδι του, αυτό που κάνει τώρα στα 30 του δεν είχε ποτέ. Μακάρι να διατηρήσει αυτό το προφίλ, δεν θα μπορεί να τον… κουνήσει κανείς από την 11άδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News