Ολυμπιακός: Πόσο εύκολο είναι να παίξει περισσότερο ο Μαρσέλο;

Μαρσέλο
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης αντιλαμβάνεται τη δυσκολία που έχει ο Μίτσελ να «χωρέσει» τον Μαρσέλο στην 11άδα και να εκμεταλλευτεί την κλάση του και παράλληλα υπογραμμίζει ότι οι λύσεις δεν είναι πάντα όσο απλοϊκές νομίζουμε.

Συμφωνούσαμε όλοι μετά το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας ότι ο Μίτσελ πρέπει να βρει έναν τρόπο να εκμεταλλευτεί την κλάση του Μαρσέλο δίχως αυτό να θέσει σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία της ομάδας, και δη την αμυντική, στην προσπάθεια που κάνει για ολική επαναφορά στο πρωτάθλημα της Super League αλλά και κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά και το δεύτερο ματς (2-2) των δύο ομάδων για τον ίδιο θεσμό αυτή η αίσθηση / πεποίθηση / επιθυμία έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Αφού υπάρχει ο Μαρσέλο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, και για όσο υπάρχει ακόμα, ποτέ δεν ξέρεις, δεν γίνεται να μη βρίσκεται ένας τρόπος να προσφέρει αυτά που μπορεί. Προφανώς η λύση δεν είναι τόσο απλοϊκή όσο τη βλέπουν κάποιοι και την εκφράζουν με τη φράση: να μείνει στον πάγκο ο Ρέαμπτσιουκ και να παίζει ο Μαρσέλο.

Η λύση δεν είναι όσο απλοϊκή νομίζουμε

Γιατί όπως ο Μολδαβός δε μπορεί να δώσει από τη μέση και μπροστά ό,τι γίνει ο Βραζιλιάνος, έτσι και ο Βραζιλιάνος από τη μέση και πίσω δε μπορεί να δώσει ό,τι ο Μολδαβός και το είχαμε διαπιστώσει σε όλο του το «μεγαλείο» στο α’ ημίχρονο του αγώνα κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Γ.Καραϊσκάκης με τον 34χρονο σταρ να γυρίζει στην άμυνα τελευταίος αφήνοντας τεράστια κενά. Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, έτσι;

Ο Μαρσέλο λοιπόν, αυτή τη στιγμή, μοιάζει με έναν άλλο εξτρέμ για τον Ολυμπιακό σε μια περίοδο που γράφονται και λέγονται πολλά για αναζητήσεις / προτάσεις και εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο το όνομα του Καμπράλ. Είναι άραγε λύση στο να παίζει ο Μαρσέλο η διάταξη του Περιστερίου, με τους τρεις στόπερ; Και πάλι, στα ματς με μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας θα χρειαστεί και ο έξω αριστερά, το μπακ-χαφ, να αμυνθεί πολύ, όχι μόνο να επιτεθεί. Εξάλλου ο Ολυμπιακός δέχθηκε με ευκολία δύο γκολ στο Περιστέρι, όχι ότι αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Μαρσέλο βεβαίως.

Είναι πολλές οι σκόρπιες σκέψεις που γίνονται μετά από τη νέα απίθανη γκολάρα που έβαλε ο Βραζιλιάνος με την αδιανόητη κλάση στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι. Και αποτελεί αληθινό και δύσκολο γρίφο για τον Μίτσελ να βρει τρόπο να τον εκμεταλλευτεί. Ακόμα και η αποκλειστική του χρήση ως εξτρέμ που έγραψα νωρίτερα μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν είναι εύκολη.

Εξτρέμ; Έχει… τρεις στη φωτογραφία!

Ο Μίτσελ έχει καθιερώσει τελευταία 11άδα με τρία 10άρια «καταργώντας», τρόπον τινά, τους ακραίους. Είμαστε στο σημείο που δεν βρίσκουν χώρο στην 11άδα οι άλλοι δύο (κανονικοί) εξτρέμ της φωτογραφίας, ο Μασούρας και ο Γκάρι Ροντρίγκες, πως να χωρέσει ο Μαρσέλο στα φτερά; Είναι δύσκολο όπως καταλαβαίνετε και αντιλαμβάνομαι κι εγώ σκεπτόμενος φωναχτά.

Όπως και να ‘χει, ο Μαρσέλο μας πρόσφερε κάτι ακόμα να έχουμε να θυμόμαστε για καιρό, μετά τις δύο γκολάρες που έβαλε στο πρώτο ματς. Είναι και τα τρία γκολ απ’ αυτά που παλιά λέγαμε κλισεδούρικα: για χάι λάιτ ή για εναρκτήριο σήμα αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής. Από την άλλη θα έχει… εφιάλτες ο Γιαννιώτης. Θα βλέπει Μαρσέλο και θα… τρέχει με αυτά που του έχει βάλει σε δύο ματς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News