Ολυμπιακός: Ο πρώτος, ο καλύτερος και η δικαίωση που δεν ήθελαν οι Πειραιώτες

Ινμπόμ ντέρμπι
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης υπογραμμίζει ότι στο ντέρμπι του Γ.Καραϊσκάκης φάνηκε πως καμιά φορά ο καλύτερος δεν είναι απαραίτητα πρώτος και ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του θυμού του και να συνεχίσει με μεγαλύτερη… λύσσα ό,τι άρχισε στη Λεωφόρο.

Δυστυχώς δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός αλλά είμαι βέβαιος ότι τέτοια δικαίωση δεν την ήθελε. Δικαιώθηκε που φώναζε πριν από το ντέρμπι (0-0) για διαιτητή ελίτ. Αντ’ αυτού ήρθε ένας β’ διαλογής, όπως β’ διαλογής είχε έρθει και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ παρότι και τότε ζήτησε (και είχε συμφωνήσει και ο δικέφαλος) ελίτ. Και όταν έρχεται β’ διαλογής η παρεχόμενη υπηρεσία θα είναι επίσης β’ διαλογής.

Η φάση του ακυρωθέντος γκολ του Βρουσάι ήταν η κορυφή του «παγόβουνου». Μέχρι τότε όμως, αλλά και μετά, ο Πινέιρο είχε επιβεβαιώσει ότι δεν είναι επαρκής για ένα τέτοιο ματς. Άργησε υπερβολικά να βγάλει την πρώτη κίτρινη στον Μπρινιόλι (56′) κι ενώ ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού έκανε καθυστερήσεις από την αρχή του ματς βλέποντας την ομάδα του να πιέζεται.

Τρία φάουλ στο κέντρο, δύο κίτρινες

Έβγαλε αστείες / ανύπαρκτες κίτρινες σε Ινμπόμ και Σωκράτη στο 61′ και το 64′ και με τον δεύτερο ολοκληρώθηκε το… έργο στις καθυστερήσεις. Τρία φάουλ έκανε ο Σωκράτης και πήρε κίτρινες για δύο στο κέντρο, το ένα ήταν απλό και το δεύτερο επειδή ακούμπησε η μπάλα στο χέρι στήριξης πέφτοντας στο έδαφος.

Ο Μίτσελ στις δηλώσεις του το έθεσε σωστά: πάντα οι ερμηνείες των κανονισμών φέτος είναι εναντίον μας. Στη Λεωφόρο ο Κέλετερμήνευσε ως πέναλτι την άμυνα του Άβιλα στον Ιωαννίδη που, όπως παραδέχθηκε μέρες μετά σε συνέντευξή του «έπιανα ό,τι μπορούσα για να πάρω ό,τι μπορούσα». Στο Καραϊσκάκη ο Πινέιρο… ερμήνευσε ως παίκτη που επηρεάζει τη φάση στο γκολ του Βρουσάι τον Ελ Αραμπί. Το σίγουρο είναι ότι, πια, όλη η Ελλάδα έχει δει όπως ανέφερε και στην ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός.

Όντως είδε όλη η Ελλάδα…

Τι έχει δει; Ότι από τη μία υπήρχε στα δύο κλασικά ντέρμπι ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός και από την άλλη ο πολύ καλύτερος Ολυμπιακός. Δεν είναι όλες τις φορές ο πρώτος απαραίτητα καλύτερος και τη φετινή σεζόν (ως τώρα τουλάχιστον) αυτό ισχύει.

Τι κάνει τώρα ο Ολυμπιακός; Να… κλάψει πάνω από το 0-0 δεν γίνεται και δεν πρέπει. Αυτό που πρέπει είναι να μετατρέψει την οργή του σε δημιουργική δύναμη και στα επόμενα ντέρμπι να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος και πιο αποφασιστικός και φυσικά εύστοχος ώστε να μη μπορεί ένας Πινέιρο να του στερήσει οτιδήποτε. Να πάρει τα θετικά και της 2ης μάχης του με τον αιώνιο αντίπαλο και να τα μεταφέρει στα επόμενα ματς του βελτιωμένα.

Όπως το είπε ο Σίλβα…

Εξάλλου, όπως έγραφα στο blog πριν από το ματς θυμίζοντας μια ατάκα του Μάρκο Σίλβα για τα ντέρμπι γενικώς, μετά απ’ αυτά, ακόμα κι αν δεν δεις ένα καλό ματς, είναι πιθανό να δεις καλά πράγματα να συμβαίνουν. Μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου συμβαίνουν κυρίως καλά πράγματα στον Ολυμπιακό. Μετά το ντέρμπι με τους πράσινους στο Καραϊσκάκη πρέπει να φροντίσει ο Ολυμπιακός να συμβούν ακόμα καλύτερα.

ΥΓ: Και να φανταστεί κανείς ότι αυτή η υπεροχή του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι ήρθε με τον Χάμες εκτός αποστολής… Φαντάσου…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News