Ολυμπιακός: Τον έπαιξαν βρώμικα, τους έπαιξε καθαρά

Ρέαμπτσιουκ Ινμπόμ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός «έκοψε» τις γλώσσες που βγήκαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε και πως όσοι μιλούν για παραρτήματα και τοξικότητα ας κοιτάξουν λίγο στον καθρέφτη…

Η και η αγωνιστική των  πλέι οφ της Stoiximan Super League 2022/23 πότισαν τον πικραμένο κόσμο του Ολυμπιακού δύο μεγάλες (από τις λίγες) γουλιές χαράς τη φετινή σεζόν.

Οι απερχόμενοι πρωταθλητές πήγαν αρχικά στη Νέα Φιλαδέλφεια για να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ σ’ ένα ματς που οι περισσότεροι προέβλεπαν άνετη επικράτηση των γηπεδούχων. Ωστόσο, μετά τον θρίαμβο (1-3) της κανονικής περιόδου στο ίδιο γήπεδο, ο Ολυμπιακός έφυγε ξανά αήττητος για το πρωτάθλημα από το νέο σπίτι της ΑΕΚ (0-0) στερώντας της δύο βαθμούς. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν το εκμεταλλεύτηκε παραχωρώντας 1-1 στον ΠΑΟΚ την ίδια ώρα.

Ύστερα οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τον έτερο διεκδικητή του τίτλου εν μέσω μιας… θάλασσας παραφιλολογίας και φημολογίας σχετικά με την -υποτιθέμενη- πρόθεση που θα είχαν για να… ανοίξουν τα πόδια στους πράσινους (και να τους… χαρίσουν τον τίτλο) λόγω της έντονης αντιπαράθεσης με την ΑΕΚ.

Από τι υλικό είναι φτιαγμένος…

Για μία ακόμη φορά ωστόσο ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε από τι υλικό, τι γονίδια, είναι φτιαγμένος. Όταν οι Πειραιώτες μπαίνουν στο γήπεδο, μπαίνουν ΠΑΝΤΑ για να κερδίσουν και ξεχνούν συμπάθειες, αντιπάθειες, (λυκο)φιλίες, πολιτικές και ό,τι άλλο. Το 1-0 με το γκολ του Ρέαμπτσιουκ το επιβεβαίωσε.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς σ’ έναν πρωτάθλημα, μια σεζόν γενικώς, βουτηγμένη στην τοξικότητα για την οποία αρκετοί κατηγορούσαν τον Ολυμπιακό, εκείνος ήταν που φρόντισε με την αγωνιστική του συμπεριφορά να τη μειώσει. Σε μια σεζόν που τον έπαιξαν βρώμικα, εκείνος τους έπαιξε καθαρά. Και το έκανε για την πάρτη του. Για την ιστορία του. Για τη φανέλα του.

Οι γλώσσες που βγήκαν ξανά πολύ έξω, κόπηκαν απότομα. Ο σεβασμός κερδίζεται λένε και ο Ολυμπιακός τον έχει κερδίσει στη λαμπρή και περήφανη πορεία του σε βάθος 10ετιών. Όσοι αυθαδιάζουν και δεν αποδίδουν τον δέοντα σεβασμό τότε οι ερυθρόλευκοι έχουν τον τρόπο να τον επιβάλλουν.

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει (προφανώς δεν αρέσει αλλά ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ) η τελευταία πράξη του τίτλου στην ΑΕΚ, η απονομή, έγινε ΑΠΟ τον Ολυμπιακό! Γιατί ακόμα και… 10 γκολ να έβαζε η ΑΕΚ στον Άρη αν ο Ολυμπιακός έχανε από τον Παναθηναϊκό οι πράσινοι θα ήταν πρώτοι και αγκαλιά με τον τίτλο.

Το… παράρτημα του έκοψε τον τίτλο και τον… χάρισε αλλού

Τι πλάκα έχει αλήθεια. Η ΑΕΚ πέρασε… περίπατο από τη Θεσσαλονίκη κάνοντας το 4Χ4 με τον Άρη σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός έχει 3Χ3 με τους κίτρινους ως τώρα και τον υποδέχεται για και τελευταία φορά στο φινάλε των πλέι οφ. Και με τον Ολυμπιακό, του οποίου υποτίθεται είναι… παράρτημα ο Άρης, έχει δύο νίκες μία ισοπαλία και μία ήττα παίζοντας τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ρόλο για την απώλεια του τίτλου…

Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας με ελάχιστη τσίπα να ζητήσει συγνώμη για όλα όσα έλεγε ή διέρρεε; Για το ότι «θα… καθίσει να χάσει ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό» που έγινε… viral γνώμη τις τελευταίες μέρες. Για το ότι «ο Άρης είναι… παράρτημα των ερυθρόλευκων» που γράφεται μήνες / χρόνια. Ρητορικά είναι τα ερωτήματα, δεν περιμένω απαντήσεις ούτε, φυσικά ότι θα βρεθεί έστω και ένας να ζητήσει μισή συγνώμη. Ποιός έχασε το φιλότιμο να το βρουν εκείνοι άλλωστε;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News