Ολυμπιακός: Μια εξήγηση (και ανάληψη ευθύνης) θα δοθεί;

Ινμπόμ Σαμασέκου
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης άκουσε τον Ζοζέ Ανιγκό να δηλώνει περήφανος που… βρήκε τη διάταξη με τους τρεις χαφ και απορεί γιατί πειραματίστηκε πρώτα με τα 10άρια αφού είχε δοκιμαστεί νωρίτερα και αποτύχει.

Τέλειωσε λοιπόν η σεζόν για τον Ολυμπιακό με μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκό είναι να κερδίζει (1-0) η ομάδα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πικρό είναι να τερματίζει 3ος και να βλέπεις ολοκάθαρα ότι επί της ουσίας αυτοκτόνησε.

Άκουγα τον Ζοζέ Ανιγκό να λέει, με καμάρι, για την καταπληκτική δουλειά που έγινε από τον ίδιο και το τιμ του τις τελευταίες εβδομάδες αφού… βρήκαν τη διάταξη (με τα τρία χαφ) που έφερε αποτελέσματα.

Και πολύ θα ήθελα να ήμουν δίπλα του να του κάνω την εξής απλή ερώτηση: και γιατί τότε πειραματίστηκε κι εκείνος με τα τρία 10άρια και βασικό τον 39χρονο Βαλμπουενά, διάταξη που είχε διαπιστώσει από πρώτο χέρι όντας δίπλα στον Μίτσελ ότι δεν «τραβάει» στα δύσκολα, με συνέπεια να χάσει τα πάντα ο Ολυμπιακός και ύστερα να επιστρέψει στη… λογική;

Την απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση την έχει; Θα δώσει την εξήγηση; Και την ανάληψη ευθύνης θα την πάρει; Γιατί όπως είδαμε στην πράξη, αυτή η διάταξη με τα τρία χαφ πήρε… περίπατο 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια από την πρωταθλήτρια, πια, ΑΕΚ. Κέρδισε εύκολα 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Γ.Καραϊσκάκης. Κέρδισε σχετικά εύκολα 1-0 και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και όλα αυτά γιατί, επιτέλους, έπαιξε ο Ολυμπιακός με λογική.

Ναι, έκανε και ο οργανισμός Ολυμπιακός λάθη αυτή τη σεζόν αλλά όπως αποδεικνύεται, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ, το ΕΊΧΕ το πρωτάθλημα. Αρκούσε μόνο ο Μίτσελ αρχικά και ο Ανιγκό ύστερα να αποφύγουν τους πειραματισμούς και τις… τρέλες. Αρκούσε να κάνουν τα βασικά. Να σφίξουν τα… μπουλόνια της ομάδας και να μην επιτρέψουν να γίνει τόση ζημιά. Γιατί έγινε τεράστια ζημιά και βαθμολογικά αλλά και από πλευράς εικόνας / εντυπώσεων.

Αρκετοί παίκτες καλούνταν να τρέξουν για δύο και για τρεις, αφού μπροστά τους υπήρχαν παίκτες δίχως πολλά τρεξίματα, με συνέπεια να δέχονται περισσότερη απ’ όση τους αναλογούσε πίεση και να… λυγίζουν κάνοντας λάθη. Σε περίπτωση που δεν το… προσέξαμε, αυτή η άμυνα που έχει ακούσει τόσα όλο το χρόνο, αρκετά δίκαια, πολλά άδικα, κράτησε το μηδέν για πλάκα σε τρία στη σειρά ντέρμπι στα οποία οι αντίπαλοι «καίγονταν» για να σκοράρουν και να κερδίσουν. Να τα λέμε κι αυτά…

ΥΓ: Αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός τώρα είναι να πάρει τις αποφάσεις του ΔΙΧΩΣ συναίσθημα αλλά ΜΟΝΟ με λογική. Γιατί το συναίσθημα σε επαγγελματικές αποφάσεις ΔΕΝ κάνει καλό συνήθως… Επίσης πρέπει να έχει κατά νου τη μεγάλη εικόνα. Δεν πρέπει να λάβει υπόψιν του μόνο το φινάλε, ούτε την αρχή, ούτε τη μέση. Τα πάντα πρέπει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News