Ολυμπιακός: Το καλύτερο γκολ της νέας σεζόν πρέπει να μπει από…

EUROKINISSI

Με αφορμή το best goal της σεζόν από τον Κώστα Φορτούνη ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει τι είναι πιο σημαντικό να «έχουν» τα γκολ του Ολυμπιακού την ερχόμενη χρονιά.

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο παίκτης που αναδείχθηκε νικητής της ψηφοφορίας για το καλύτερο γκολ της (περασμένης) σεζόν στη Super League.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας και των λογαριασμών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Super League. Συγκέντρωσε το 24,47%, για το δεύτερο γκολ στη νίκη με 2-0 του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού, για την 16η αγωνιστική.

Δεύτερος ήταν ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Σεντρίκ Μπακαμπού, με 20,76% για το γκολ που σημείωσε στην 26η αγωνιστική στην εκτός έδρας νίκη των «ερυθρόλευκων» με 3-1 επί της ΑΕΚ.

Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για δύο υπέροχα γκολ. Εξίσου ξεκάθαρο είναι ότι όταν καλείται κανείς να επιλέξει «το πιο όμορφο / καλύτερο γκολ» επιλέγει με τη δική του ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ κρίση. Το τι αρέσει ή δεν αρέσει στον καθένα ποικίλλει και είναι λογικό.

Του Μπακαμπού (κατά τη γνώμη μου) ήταν πιο όμορφο αλλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό θέμα

Π.χ. αν ψήφιζα θα ψήφιζα το γκολ του Μπακαμπού. Κι αυτό γιατί πέρα από την ομορφιά και τη δυσκολία (σ.σ.: τα δύο κοντρόλ του Μπακαμπού με το αριστερό πόδι που ταυτόχρονα προωθούν και εμπρός τη μπάλα και το τελείωμα επίσης με το αριστερό ανεβάζουν κατακόρυφα τον συντελεστή δυσκολίας) κατά τη γνώμη μου έχει σημασία και κόντρα σε ποιόν αντίπαλο το βάζεις. Σε τι βαρύτητας ματς επιτυγχάνεται. Ακόμα και η σειρά για μένα μετράει. Είναι αλλιώς να μιλάμε για νικητήριο γκολ σε δύσκολο ματς και αλλιώς για το 3ο, 4ο ή 5ο γκολ μιας ομάδας σε ευρεία νίκη ενός «τελειωμένου» (αναφορικά με τον νικητή) αγώνα.

Ας μην ξεφύγουμε από το θέμα μας ωστόσο. Είτε είναι του Φορτούνη, είτε του Μπακαμπού, είτε όποιου άλλου το καλύτερο, το θέμα για τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν είναι αφενός να έχει πολλές υποψηφιότητες για κορυφαίο γκολ (αλλά και κορυφαίο παίκτη) και αφετέρου και κυριότερο τα γκολ του να μην αποτελούν απόδειξη ατομικής ποιότητας. Το ζητούμενο είναι τα ωραία γκολ του να αποτελούν απόδειξη καλής ομαδικής λειτουργίας.

Δηλαδή για μένα είναι σημαντικό ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στην κανονικότητά του και να βάζει γκολ όχι με ωραία ατομική ενέργεια και εντυπωσιακό τελείωμα όπως έκανε ο Φορτούνης με τον Ιωνικό. Να βάζει γκολ που «χτίζονται» ωραία και σωστά από την αρχή και στα οποία «εμπλέκονται» όσοι περισσότεροι παίκτες της 11άδας γίνεται.

Όχι με (μόνο) κλάση ή… ηρωϊσμούς

Αυτό έλειψε πέρυσι από τον Ολυμπιακό. Κλάση και ποιότητα υπήρξε άφθονη με παίκτες όπως ο Χάμες, ο Φορτούνης, ο Μπακαμπού, ο Μπιέλ ή ο Ινμπόμ. Αυτό που έλειψε ήταν σωστό ποδόσφαιρο. Το οργανωμένο και κανονικό ποδόσφαιρο. Το μοντέρνο αλλά και κλασικό μαζί. Μια ομάδα που να χτίζει επιθέσεις από την αρχή ως το τέλος και όχι να καταφεύγει στην ατομική κλάση ή τους… ηρωϊσμούς.

Κι επειδή πια είναι προπονητής ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που οι ομάδες του φημίζονται για διάφορα χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων η ασφυκτική πίεση ψηλά, θα είναι υπέροχο για τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να κλέβει μπάλες λίγο έξω ή και μέσα στην περιοχή του αντιπάλου και να σκοράρει έτσι. Κι ας μην έχουν ομορφιά τύπου γκολ Φορτούνη αυτά τα γκολ. Θα έχουν την υποκειμενική ομορφιά στα μάτια του προπονητή του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News