Ολυμπιακός: Δεν έστειλε απλά μήνυμα, βιντεοκλήση έκανε!

Ελ Καμπί Μασούρας
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το 1-1 του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Arena στο οποίο οι ερυθρόλευκοι έκαναν σε σημαντικό βαθμό ό,τι ζήτησε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δύο 24ωρα νωρίτερα.

Λίγα 24ωρα πριν από τη σέντρα του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Arena για την αγωνιστική της Stoiximan Super League ο κόουτς του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είχε δηλώσει ότι θέλει η ομάδα του να στείλει μήνυμα τίτλου. Και το έστειλε ξεκάθαρα παρότι δεν κέρδισε μένοντας στο 1-1.

Αν μάλιστα είχε μεγαλύτερη συγκέντρωση στην αρχή του ματς και δεν αντιδρούσε παιδικά στη φάση του 1-0 της ΑΕΚ που άρχισε από πλάγιο (!) και εκτέθηκαν ένα σωρό ερυθρόλευκοι, πιθανώς να έφευγε νικητής από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι αυτό γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς το ήλεγχε και προκαλούσε πανικό στην άμυνα των γηπεδούχων και αμηχανία στον κόσμο της που γέμισε τις κερκίδες.

Πολλά μπορεί να ειπωθούν για το ματς. Για τον τρόπο που μπήκε ο Ολυμπιακός αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη συνέχεια. Ακόμα και για τις αλλαγές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς τη μεγαλύτερη αλήθεια. Κι αυτή είναι ότι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να χτίζεται και, ακόμα, εύλογα και απολύτως αναμενόμενα ΔΕΝ είναι έτοιμος. Μην ξεχνάμε ότι έκαναν ντεμπούτο οι Ποντένσε (βασικός μάλιστα!) και Γιόβετιτς.

Αυτό το τελευταίο είναι που κάνει άπαντες να αισθάνονται αισιόδοξοι για τη φετινή σεζόν. Γιατί αν ο μη έτοιμος Ολυμπιακός παίρνει εύκολα 1-1 στην ΟΠΑΠ Arena (δείτε τα highlights) από την πιο έτοιμη και περυσινή νταμπλούχο ΑΕΚ, τότε τι θα κάνει όταν ετοιμαστεί;

Τόλμη Μαρτίνεθ με Ποντένσε

Στο πρώτο 20λεπτο έδειχνε λάθος η τόλμη του Μαρτίνεθ με τον ανέτοιμο Ποντένσε αφού δεν είχε… ακουμπήσει μπάλα ο Πορτογάλος. Ωστόσο ο Ντάνιελ άρχισε να… ζεσταίνεται μετά το 25′ και ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Ελ Καμπί και επιβεβαίωσε το απίθανο στατιστικό στο οποίο αναφερθήκαμε με σχετικό κείμενο εδώ στο sportday.gr.

Ο Ισπανός κόουτς το… βασάνισε αρκετά το ματς στην πορεία του. Έκανε γρήγορα αλλαγές, μπορεί να πει κανείς ότι ειδικά ο Μασούρας βγήκε πιο γρήγορα απ’ όσο ίσως έπρεπε αλλά εμείς μιλάμε με το… θήραμα (δηλαδή το ματς) τελειωμένο και είμαστε… σοφοί. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει το αποτέλεσμα μιας επιλογής όταν γίνεται.

Τώρα η ΑΕΚ είδε τη… γλύκα της Ευρώπης

Μετά την εντός έδρας… γκέλα με τον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό η ΑΕΚ απώλεσε ξανά βαθμούς στην έδρα της μετά από μόλις 3 αγωνιστικές και επιβεβαίωσε πολλά. Επιβεβαίωσε ό,τι σας γράψαμε για την άμυνά της μερικές ώρες πριν από τη σέντρα. Και φυσικά ένα άλλο, παλιότερο, κείμενο εδώ στο sportday.gr για το πόσο… εύκολα συμπεράσματα έβγαιναν πέρυσι για τη φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού και των κιτρινόμαυρων αλλά και του Παναθηναϊκού.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όπως πάντα και οι άλλοι δύο όχι παίζοντας… φρέσκοι κάθε Σ/Κ. Τώρα η ΑΕΚ είδε τη… γλύκα του να δίνεις σημαντικά ευρωπαϊκά ματς μεσοβδόμαδα και να σπαταλάς ενέργεια και φρεσκάδα…

ΥΓ: Με δεδομένο ότι το VAR «έσωσε» δύο φορές τον διαιτητή από σημαντικά λάθη (καταλογισμός ανύπαρκτου πέναλτι υπέρ του Ρότα και καταμέτρηση γκολ σε φάση που άρχισε από χέρι του Πινέδα) μάλλον είχε δίκιο ο Ολυμπιακός που φώναξε για τον ορισμό του Πορτογάλου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News