Ολυμπιακός: Ο κοντός, ο Ίστγουντ και τα πιο σημαντικά γκολ στο 74′ και το 90+4′

Ρέτσος Ιμπόρα Ελ Καμπί
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης στέκεται σε 2+1 πρόσωπα του ματς του Ολυμπιακού με την Κηφισιά.

Από χθες (24/9) έχουν ειπωθεί / γραφτεί ήδη πολλά για τη νέα επιβλητική νίκη του νέου Ολυμπιακού, επί της Κηφισιάς με 4-0 αυτή τη φορά, με τίκι τάκα που έγραψε και ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν ξανά πολλά γκολ παρότι ήταν αλλαγμένοι κατά τα 6/11 στην αρχική τους σύνθεση αφού ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήθελε να φρεσκάρει σώμα και μυαλό της ομάδας του μετά το εξοντωτικό (σωματικά και πνευματικά) 2-3 από τη Φράιμπουργκ.

Ο κοντός που είναι… γάτα

Οι ερυθρόλευκοι εμφάνισαν ξανά πολλούς πρωταγωνιστές. Στην κορυφή όλων ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο κοντός που είναι… γάτα όπως αποδείχθηκε και στη φάση του πέναλτι που κέρδισε (από τον τρόπο που… χώθηκε στην περιοχή) αλλά και από το πως μυρίστηκε τη φάση παίρνοντας ανενόχλητος μια κεφαλιά στη μικρή περιοχή από τη σέντρα του Ορτέγκα. Γκολ και κερδισμένο πέναλτι για τον Πορτογάλο μέσω των οποίων το 0-0 έγινε 2-0 και το παιχνίδι ουσιαστικά τέλειωσε.

Βεβαίως, δεν θα περίμενε / χρειάζονταν κανείς να υπογραμμίσω εγώ την αξία του Ποντένσε. Η ιστορία του ως τώρα στο ποδόσφαιρο, φυσικά και το πρώτο του πέρασμα από από το μεγάλο λιμάνι, μιλάνε καλύτερα. Αυτό στο οποίο προσωπικά νομίζω αξίζει να εστιάσουμε είναι στο… γκολ που μπήκε στο 74′.

Ένα χειροκρότημα σαν… γκολάρα

Μα καλά, θα αναρωτηθεί κανείς εύλογα, ποιό γκολ στο 74′; Τα λεπτά των γκολ του Ολυμπιακού χθες ήταν τα εξής: 21′, 25′, 64′ και 90+4′. Στο 74′ ωστόσο έγινε αλλαγή ο Παναγιώτης Ρέτσος και όλο το Γ.Καραϊσκάκης τον χειροκρότησε θερμά. Και δεν ήταν ένα, τυπικό χειροκρότημα. Ήταν ένα χειροκρότημα μήνυμα. Ένα χειροκρότημα δήλωση.

Ούτε τρία 24ωρα μετά το ματς με τη Φράιμπουργκ, που είχε και ο Παναγιώτης την άτυχη στιγμή με το πέναλτι και 1-2 φάσεις που μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα, άρχισε να επιστρέφει η κουβέντα αναφορικά με την επάρκειά του.

Ο κόσμος λοιπόν ψήφισε. Το χειροκρότημα ήταν μια ένδειξη ωριμότητας. Ο Ρέτσος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε στόπερ για τον Ολυμπιακό. Είναι παίκτης-κεφάλαιο. Δικό του παιδί. Από τα σπλάχνα του. Ένας Έλληνας 25 ετών με αποδεδειγμένη υψηλή αξία. Απλά όσο υψηλή ήταν και η αξία του άλλο τόσο και περισσότερη ήταν η ατυχία του με τραυματισμούς.

Αν μείνει υγιής και σε υψηλά στάνταρ θα είναι Η μεταγραφάρα

Τώρα ο Παναγιώτης συνέρχεται και επιστρέφει στα στάνταρ του. Από την αρχή της σεζόν ήταν ο πλέον σταθερός παίκτης με εξαίρεση το ματς με τη Φράιμπουργκ που -κατά τη γνώμη μου- δεν ήταν τόσο κακός όσο αρκετοί εξέλαβαν. Αν ο Ρέτσος μονιμοποιηθεί σε υψηλά στάνταρ και παραμείνει υγιής, τότε θα μιλάμε για το μεγαλύτερο κεφάλαιο απ’ όλα. Ο Ολυμπιακός θα έχει ξεμπερδέψει για χρόνια με τη μία από τις δύο θέσεις στόπερ που είναι κομβικές.

Γι’ αυτό λοιπόν λέω ότι το καλύτερο… γκολ μπήκε στο 74′ που ο κόσμος στο φαληρικό γήπεδο έδειξε τρομερή ωριμότητα και δεν συμμερίστηκε την… τρέλα που βλέπουμε όλοι μας σκρολάροντας στα social media όπου επιβεβαιώνεται μια ατάκα που έχει «χρεωθεί» στον Κλιντ Ίστγουντ.

Η αλήθεια για τον τραυματισμό και ο σεβασμός που δικαιούται ο Ιμπόρα

Σπουδαίο στο φινάλε του ματς ήταν και ότι ο Βιθέντε Ιμπόρα, αυτός ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ παίκτης, σκόραρε και έδειξε (από τον τρόπο που πανηγύρισε) να… λυτρώνεται. Να διώχνει ένα μεγάλο άγχος. Ο Ιμπόρα είναι πραγματικά σπουδαίος παίκτης και ΘΑ ΔΩΣΕΙ βοήθειες στον Ολυμπιακό. Ήταν άτυχος με τον τραυματισμό του.

Έναν τραυματισμό που ΔΕΝ ήταν μυϊκός όπως νόμιζαν αρκετοί λέγοντας υποτιμητικά ότι είναι μεγάλος σε ηλικία και δε μπορεί. Ήταν άτυχος να χτυπήσει στον αστράγαλο. Θα μπορούσε να συμβεί όχι μόνο σ’ αυτόν που είναι 35 ετών αλλά και σε κάποιον 25 και λιγότερο.  Ο Ιμπόρα ποτέ δεν ήταν γρήγορος στο σώμα, πως να είναι παίκτης με ύψος 1.90+;

Διέπρεψε όμως στην καριέρα του επειδή ήταν ταχύτατος στο μυαλό καλύπτοντας τη σωματική έλλειψη ταχύτητας. Και ο Ισπανός θα αποτελέσει αναμφίβολα όπλο και επιθετικά και αμυντικά με το ύψος του στο ψηλό παιχνίδι. Ειδικά στην ελληνική λίγκα μπορεί να κάνει… περίπατο. Αλίμονο και να το συζητάμε δηλαδή…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News