Παναθηναϊκός: Κέρδισε τον Κλεϊνχέισλερ, ψάχνει τον νέο… Γκατσίνοβιτς

Κλεϊνχέισλερ
EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας, την εικόνα του Κλεϊνχέισλερ και την αναζήτηση για τον νέο… Γκατσίνοβιτς.

Το ματς δεν ήταν εύκολο. Η Λαμία στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη, τους χώριζε το χάος. Οι «πράσινοι» το θεωρητικό γκραν φαβορί στην αναμέτρηση της Λεωφόρου απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει. Και το απέδειξε στις στιγμές εκείνες του αγώνα που έβαλε δύσκολα στον Μπρινιόλι.

Το 2-0 είναι ένα καθαρό αποτέλεσμα, μία καθαρή νίκη, θα μπορούσε να έρθει πριν από τις καθυστερήσεις και την κεφαλιά του Σπόραρ, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε τις ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το τρίποντο και να διώξει μια και καλή το άγχος. Η ουσία για τους «πράσινους» είναι η επιστροφή στις νίκες μετά από 4 ανεπιτυχή αποτελέσματα και η επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις τραγελαφικές εξελίξεις στο Ατρόμητος-ΑΕΚ.

Έβγαλε ξανά ενθουσιασμό

Ούτε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σταμάτησε τον Παναθηναϊκό ούτε η αξιόμαχη Λαμία στο δρόμο προς τη νίκη. Πριν από 1-2 μήνες θα ήταν το φυσιολογικό, αλλά για αυτόν τον Παναθηναϊκό των προβληματικών εμφανίσεων και της αμφισβήτησης τίποτα πλέον δεν είναι φυσιολογικό. Το απόγευμα της Κυριακής οι «πράσινοι» επέστρεψαν στον ρόλο του «killer», όπως έκαναν στα περισσότερα ματς της Λεωφόρου. Μπήκαν με ενθουσιασμό και επιθετική ορμή στην αναμέτρηση και σκόραραν νωρίς.

Το δύσκολο ήταν το μετά, η διαχείριση του αποτελέσματος. Τα κενά διαστήματα, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, είναι το «καμπανάκι» για τη συνέχεια, αυτό που πρέπει να δουλευτεί. Δεν δούλεψε το αμυντικό τρανζίσιον, οι φιλοξενούμενοι πήραν έξτρα επιθέσεις και ο Μπρινιόλι ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν. Σημαντικό και αυτό, μετά από καιρό μηδέν στην άμυνα.

Στα θετικά εκτός της νίκης, η εμφάνιση του Κλεϊνχέισλερ. Ντεμπούτο σαν βασικός και γκολ. Έπαιξε στα αριστερά, δείχνοντας πως μπορεί να προσφέρει λύσεις εκεί ως αντί-Αϊτόρ, ήταν δραστήριος, βρέθηκε στη σωστή θέση στην πάσα «πάρε-βάλε» του, εξαιρετικού αλλά άστοχου, Φώτη Ιωαννίδη.

Ψάχνει τον νέο… Γκατσίνοβιτς

Πάνω που η κουβέντα για το αν ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε τον Γενάρη φούντωσε για τα καλά, ήρθε ο Ούγγρος να δείξει πως μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση. Λίγο περισσότερο χρόνο προσαρμογής χρειάζεται και μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του. Συν ότι με δίδυμο στα αριστερά τον Πούχατς, ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια και κινδύνους προς την αντίπαλη εστία.

Στην αντίπερα όχθη ο Μαντσίνι. Φαίνεται λίγο πιο πίσω σε θέμα προσαρμογής σε σχέση με τον Κλεϊνχέισλερ, αλλά είναι μία μεταγραφή που θα βοηθήσει. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς αναζητά τον… περσινό Γκατσίνοβιτς που προστέθηκε στη χειμερινή μεταγραφική σεζόν και βελτίωσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Θα είναι ο Κλεϊνχέισλερ; Θα είναι ο Μαντσίνι; Η πορεία θα το δείξει.

Και τώρα ο Άρης

Πλέον περιμένει ο Άρης. Η επόμενη δύσκολη αποστολή. Ένας Άρης και ένας Ολυμπιακός έμεινε για τον Παναθηναϊκό μέχρι τα πλέι οφ, οι δύο επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές. Βόλος, Παναιτωλικός και Ατρόμητος τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην αγωνιστική του σταθερότητα και τον ενθουσιασμό του πρώτου γύρου. Να ανεβάσει εντάσεις, να πάρει ψυχολογία και να αλλάξει το στάτους που έχει διαμορφωθεί μετά τον τραγικό Ιανουάριο. Δεν συνιστά είδηση η νίκη επί της Λαμίας, κάθε τι άλλο θα ήταν έκπληξη, είναι όμως άξιο αναφοράς αυτό το κάτι διαφορετικό που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, θυμίζοντας αρκετά την ομάδα του αήττητου σερί.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News