Παναθηναϊκός: Αυτό ήταν… εξωγήινο ποδόσφαιρο

EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Βόλο, τoυς πρωταγωνιστές της νίκης και τη σημασία του προσεχούς ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ηταν ένα ωραίο απόγευμα της Κυριακής. Υπήρχε η προδιάθεση λόγω καιρού, οι εξέδρες γεμάτες, η ατμόσφαιρα «ζεστή», ο κόσμος δίπλα στην ομάδα και ο Παναθηναϊκός με την ορμή της ομάδας που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο.

Μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο θα μπορούσε να είχε προηγηθεί και με δύο γκολ διαφορά. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το 0-0 κόντρα στον Βόλο είναι μαγική εικόνα για ένα ματς που είχε όλα τα στοιχεία εκείνα, από πλευράς Παναθηναϊκού, για ένα εντυπωσιακό προβάδισμα.

Νίκησε τον Βόλο, κέρδισε παίκτες

Ο Παλάσιος… επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, ο Μαντσίνι έδειξε γιατί αποτελεί μία εξαιρετική μεταγραφή, ο Κουρμπέλης σε ακόμη ένα παιχνίδι δίνει το καλύτερό του εαυτό και ο Ιωαννίδης αποδεικνύει πως είναι σε εξαιρετική φόρμα. Σε αυτούς προσθέστε και τον Μπερνάρ που επανήλθε στις καλές εμφανίσεις.

Βέβαια, αν τη χθεσινή εμφάνιση τη βλέπαμε από άλλη ομάδα θα διαβάζαμε και θα ακούγαμε για εξωγήινο ποδόσφαιρο. Χθες ήταν απλώς… Σάββατο.

Όλα τα παραπάνω συνέθεσαν στο να δούμε έναν Παναθηναϊκό ίσως στην καλύτερη εντός έδρας εμφάνισή του στο εφετινό πρωτάθλημα. Κόντρα σε έναν Βόλο που δεν θέλει να παίξει αντιποδόσφαιρο κι ας το έχει πληρώσει με βαριές ήττες και έναν Φωτιά που έδειξε για ακόμα μία φορά πως δεν είναι επιπέδου Super League. Αλλά το τελευταίο είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο, ή μάλλον του Μπένετ… Ευαγγέλιο.

Μπαλάρα και απάντηση στο… εξωγήινο ποδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειαζόταν απλώς τη νίκη κόντρα στο Βόλο. Χρειαζόταν πρωτίστως την εμφάνιση, χρειαζόταν κάτι το επιβλητικό. Ηθελε αυτό το αγωνιστικό ξέσπασμα, να πιάσει από το λαιμό τον αντίπαλο και να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα που δεν θα έδινε μόνο τους (υπεροπολύτιμους) τρεις βαθμούς, αλλά θα έδειχνε στους αντιπάλους πως επέστρεψε στην προ Ιανουαρίου εικόνα και κατάσταση και παραμένει εκ των φαβορί για το πρωτάθλημα.

Βέβαια, αν τη χθεσινή εμφάνιση τη βλέπαμε από άλλη ομάδα θα διαβάζαμε και θα ακούγαμε για εξωγήινο ποδόσφαιρο. Χθες ήταν απλώς… Σάββατο. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό έχει πολλά ακόμα να αποδείξει για να πάρει την αναγνώριση που του αξίζει και το σεβασμό από τους αντιπάλους. Το έχουμε αναφέρει ξανά, τι άλλο να κάνει, σπαθιά να καταπιεί;

Το ωραίο απόγευμα, που λέτε, χθες στη Λεωφόρο έφερε μία ορμητική εμφάνιση, μία άνετη νίκη και μία αγαλλίαση στον κόσμο που είδε την ομάδα να… ξαναγεννιέται. Η διάρκεια λείπει πλέον για να πειστούν όλοι πως ο Παναθηναϊκός παραμένει σκληρό καρύδι και δεν πιστεύει… σε εξωγήινους.

Το ντέρμπι των αποδείξεων

Α, μη το ξεχάσουμε. Χρειάζεται και κάτι άλλο. Τη νίκη την επόμενη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Έχει μόλις μία κόντρα στους συνδιεκδικητές, αυτή με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ακολούθησε η ισοπαλία στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό, η ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ και η (βαρύτατη) ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Το πρωτάθλημα θέλει νίκες (και) στα ντέρμπι, ειδικά έτσι όπως έχει εξελιχθεί και ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στο φινάλε της κανονικής περιόδου και την έναρξη των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός θέλει μία καλή εμφάνιση στο Φάληρο, μία πειστική εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό που θα γιγαντώσει τη δυναμική του και θα του δώσει τεράστια ώθηση για τη συνέχεια. Όχι πως με ήττα θα χαθεί κάτι σε σχέση με το βαθμολογικό κομμάτι, σίγουρα όμως θα πληγεί η αυτοπεποίθηση.

Συνεχίζει και κρατάει τη τύχη στα χέρια του

Οι «πράσινοι» είναι στο +4 από την ΑΕΚ με δύο παιχνίδια παραπάνω. Μία μη νίκη της ΑΕΚ απόψε στην Τούμπα του δίνει αέρα να κινηθεί χωρίς τη τόσο μεγάλη πίεση, του δίνει λίγο χαμηλότερους παλμούς ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό που τον κυνηγούν και δεν κυνηγά. Το δεύτερο το έκανε τόσα χρόνια, το πρώτο ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Σκεφτείτε, λοιπόν, να τελειώσει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής και ο Παναθηναϊκός να εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μικρά κομμάτια ενός μεγάλου παζλ στο δρόμο προς το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2010.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News