Παναθηναϊκός: Είναι έτοιμος για «πόλεμο» ο Αλαφούζος;

eurokinissi

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου και η ευθεία επίθεση στην ΑΕΚ γέννησαν εύλογα ερωτήματα για τη νέα χρονιά και τη στάση του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού.

Αυτά που δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM ήρθαν με μερικές μέρες καθυστέρηση. Ο Γιάννης Αλαφούζος, περί ου ο λόγος, μίλησε δημοσίως μετά από αρκετά χρόνια, κυρίως μίλησε με αυτόν τον τόνο μετά από αρκετά χρόνια. Έτοιμος να βάλει μπουρλότο όχι τόσο στο πρωτάθλημα που μόλις ολοκληρώθηκε, πάει αυτό, ό,τι έγινε, έγινε, κυρίως σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Αυτό το “ό,τι έγινε, έγινε” οφείλεται κυρίως στον Αλαφούζο. Προφανώς και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που σήκωσε πάνω του όλο το βάρος της ευθύνης να κατέβει ο Παναθηναϊκός ανέτοιμος, απροπόνητος και κουρασμένος να παίξει με τον Ολυμπιακό. Το “what if” πάει στο τι θα γινόταν αν αποφασιζόταν μία διαφορετική στάση, μία “πολεμική” αντίδραση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος καλά είπε όσα είπε, αλλά το χρονικό σημείο είναι λάθος γιατί η ιστορία έγραψε. Το πρωτάθλημα της “μεζούρας”, του “Νταμπάνοβιτς” και των “μεθυσμένων διαιτητών” έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως το πρωτάθλημα που πήρε “η καλύτερη ΑΕΚ”. Ή το πρωτάθλημα που έχασε μέσα από τα χέρια του ο Παναθηναϊκός.

Eίναι ο Γιάννης Αλαφούζος έτοιμος να μπει στην εμπόλεμη κατάσταση που (και) ο ίδιος δημιούργησε;

Η καθυστερημένη αντίδραση δεν ισοφαρίζει τα όσα είπε το αφεντικό του Παναθηναϊκού. Και το τι τα είπε δε σημαίνει ότι πέρασαν και στον κόσμο. Απλώς ήρθε μία επιβεβαίωση από επίσημα «πράσινα» χείλη, τώρα τι γίνεται.

Εδώ ακριβώς γεννάται το ερώτημα αν ο Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμος να μπει στην εμπόλεμη κατάσταση που (και) ο ίδιος δημιούργησε. Μπορεί η ΑΕΚ να μην σχολίασε τις χθεσινές του δηλώσεις και να κράτησε χαμηλούς τόνους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα περάσουν απαρατήρητες ειδικά από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο ίδιος ο Μελισσανίδης έχει δείξει ότι ξέρει από… σχολές πολέμου. Γνωρίζει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις, η εφετινή γενικότερη εικόνα υπέρ της ΑΕΚ το αποδεικνύει. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, όμως, είναι διατεθειμένος να δώσει συνέχεια σε όσα είπε; Δεν αναφερόμαστε στο αν θα το πάει στα άκρα με την ΑΕΚ, αλλά αν του χρόνου θα κάνει αυτό που πρέπει για να προστατεύσει την ομάδα του για μη γίνει ξανά έρμαιο των… Νταμπάνοβιτς.

Κάποτε ο Γιάννης Αλαφούζος είχε σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης. Με οργίλη αντίδραση όταν αδικούσαν τον Παναθηναϊκό, πολλές φορές είχε βγει μπροστά. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε, ένα ιδιόμορφο Alafouzos Alert μέχρι την εφετινή του επιστροφή στο προσκήνιο.

O πήχης του χρόνου ήδη έχει εκτοξευθεί σε αγωνιστικό επίπεδο μετά την εφετινή χρονιά. Απαιτήσεις έχουν γεννηθεί και για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΠΑΕ. Να γίνει ενεργός, να υψώσει ασπίδα προστασίας στην ομάδα του.

Θα έχει συνέχεια ή απλώς ήταν ένα ξέσπασμα της στιγμής; Θα φροντίσει να χτίσει τα απαραίτητα «στεγανά» για να προστατεύσει τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς και την προσπάθεια όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα; Είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια… αντίποινα της ΑΕΚ ή θεωρεί ότι με μία συνέντευξη καθάρισαν όλα;

O πήχης του χρόνου ήδη έχει εκτοξευθεί. Πρώτον γιατί οι εφετινές πρωταθληματικές προσδοκίες λόγω της πορείας του Παναθηναϊκού γέννησαν απαιτήσεις για την επόμενη σεζόν. Δεύτερον γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή που απαιτούνται γενναίες αποφάσεις για να γλιτώσει από Μπένετ και Νταμπάνοβιτς.

Απαιτήσεις έχουν γεννηθεί και για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΠΑΕ. Να γίνει ενεργός, να υψώσει ασπίδα προστασίας στην ομάδα του και να μπει στη «μάχη» την επόμενη χρονιά γνωρίζοντας πια από τρικλοποδιές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση και όχι αν μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα γίνουν 3-4 μεταγραφές. Το δεύτερο εξάλλου είναι πιο πιθανό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News