Παναθηναϊκός: Η καλύτερη απάντηση στον Μελισσανίδη είναι μία

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μία «εμπόλεμη ζώνη» και πρέπει να έχει τα δικά του «όπλα».

Γράφαμε αν ο Γιάννης Αλαφούζος, μετά τη ραδιοφωνική του συνέντευξη, είναι έτοιμος για πόλεμο τη νέα χρονιά. Η απάντηση ήρθε μερικές μέρες αργότερα, όχι από τον ίδιο, αλλά από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η επιβεβαίωση της… εμπόλεμης κατάστασης.

Η ευθεία επίθεση του αφεντικού της ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό, στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, δείχνει τη διάθεσή του. Το πάει δυναμικά, εντός και εκτός γηπέδου, ανοίγει μέτωπο με τους «πράσινους», είναι αποφασισμένος να διατηρήσει υψηλούς τους τόνους. Εκτός αν πιστεύει πως τα περί muppet show βοηθάνε ώστε να διατηρηθεί ένα… ήρεμο κλίμα με βάση την επιθυμία του για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Τα… λεφτά φέρνουν την ευτυχία

Ο Παναθηναϊκός και δη ο Γιάννης Αλαφούζος ετοιμάζονται για την επόμενη σεζόν κι αν θα έπρεπε να υπάρχει ένα manual για το τι πρέπει να γίνει, αυτό είναι οι δηλώσεις του Μελισσανίδη. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο ιδιοκτήτης των «πράσινων» είναι ένας και είναι εντός γηπέδου: μεταγραφές.

Χθες ανακοινώθηκε αυτό που ήθελε να ακούσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού για να μπορεί να έχει προσδοκίες (απαιτήσεις δεδομένα έχει). Νέα ΑΜΚ 9,5 εκατ. ευρώ που δείχνει ένα πολύ δυνατό μεταγραφικό καλοκαίρι.

Ο Αλαφούζος δείχνει ξανά τη διάθεση να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό και να κάνει αυτό που πρέπει, σε οικονομικό επίπεδο, για να διατηρηθεί ο σύλλογος σε πρωταθληματική ρότα και τη νέα χρονιά. Γιατί αν πέρυσι ο πραγματικός στόχος ήταν η 2η θέση, του χρόνου είναι ξεκάθαρα η κορυφή, αυτό που δεν κατάφερε εφέτος είτε γιατί του το στέρησαν, αυτοί που… κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, είτε γιατί έγιναν λάθη. Και τα δύο συνέβησαν, αλλά είναι ανεξάρτητα. Μη πούμε στη λογική «φτιάξτε ομάδα για να κερδίζετε και τη διαιτησία».

Η καλύτερη απάντηση στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τα υποτιμητικά του σχόλια είναι τα 9,5 εκατομμύρια. Φρέσκα και «σπαρταριστά» για να γίνουν αυτά που πρέπει για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού ώστε να ανέβει κι άλλο επίπεδο με ποιοτικές (και αναγκαίες) προσθήκες.

Ισχυρός αγωνιστικά

Ο Παναθηναϊκός θα μπει την επόμενη σεζόν σε ένα πρωτάθλημα με… ιδιαίτερες συνθήκες. Δεν θα του χαριστεί τίποτα, πάλι θα έχει να παλέψει με τους «Νταμπάνοβιτς) και θα έχει να διαχειριστεί μία «καυτή» κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αν είναι απροστάτευτος, όπως στο προηγούμενο πρωτάθλημα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και αδύναμος αγωνιστικά.

Ας γίνουν αυτά που πρέπει και από κει και πέρα όλοι θα κριθούν στο φινάλε. Το ταμείο γίνεται στο τέλος. Ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει τη διάθεση -και αυτό είναι το σημαντικότερο- να αφήσει στην άκρη τα λάθη και τις παθογένειες και προσφέρει αυτά που χρειάζονται. Αυτή είναι κίνηση-ματ σε μία παρτίδα σκάκι με δυνατούς παίκτες, αποφασισμένους να διαμορφώσουν τις συνθήκες που θέλουν ώστε να τους υπηρετούν σε ένα ποδόσφαιρο που δήθεν το θέλουν… αγγελικά πλασμένο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News