Εθνική Ελλάδας: Η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο

Ο φοβικός Πογέτ που τελειώνει, η ανίκανη ΕΠΟ που τον άφησε ολομόναχο και ένα πισωγύρισμα που θα φέρει κρίση στην Εθνική.

Με την ένταση του αγώνα και τις φλέβες να πετάγονται απ’ το λαιμό, η πίκρα είναι αυτή που κυριεύει ως πρώτη αντίδραση μετά την ήττα από τη Γεωργία και τον αποκλεισμό από το Euro της Γερμανίας. Όταν, όμως, οι παλμοί πέφτουν κι αφήνουμε στην άκρη το εθνικό μας φρόνημα, ο… Παπαφλέσσας δίνει τη θέση του στη λογική. Η λογική είναι ξεκάθαρη κι ωμή, όπως ωμή είναι η αλήθεια: αποτελεί TΡΑΝΤΑΧΤΗ αποτυχία της Εθνικής η ήττα το βράδυ της Τρίτης, για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν αποκλειστήκαμε στα πέναλτι, αποκλειστήκαμε πολύ νωρίτερα.

Η κλήρωση ήταν «λουκούμι», Καζακστάν και μετά Γεωργία. Το πρώτο εμπόδιο ξεπεράστηκε εύκολα όπως έπρεπε και με ωραία μπάλα. Το δεύτερο παιχνίδι είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά ο αντίπαλος δεν ήταν κάτι το ανυπέρβλητο. Ένας Κβαρατσχέλια, για να ακριβολογούμε. Αυτός είναι ο παικταράς που όπως αναμενόταν προσπάθησε να τραβήξει μόνος του ολάκερη ομάδα μαζί και τους συμπαίκτες του. Οι κάρτες που φορτωθήκαμε μας δημιούργησαν πρόβλημα και το μυαλό μας ήταν περισσότερο στο να εξουδετερώσουμε τον αστέρα της Νάπολι παρά να παίξουμε την μπάλα μας.

Η ανωτερότητα της Ελλάδας φάνηκε στα 120 λεπτά του αγώνα. Αλήθεια, σας έκανε να τρομάξετε η Γεωργία; Μία φάση έκανε κι αυτή από το λάθος του Μαυροπάνου. Απέναντι της μία ελληνική ομάδα που είχε τον έλεγχο, αλλά έμοιαζε να είχε αποδεχθεί τη μοίρα της ότι ο τελικός θα κριθεί στα πέναλτι. Φοβική, σαν τον προπονητή της, δεν πήρε ένα ρίσκο σε όλο το ματς, οι περισσότερες αλλαγές προβλεπόμενες (κι αναγκαστικές), τίποτα ουσιώδες για το κάτι παραπάνω. Αυτό το κάτι παραπάνω έλειπε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για να πετύχει το γκολ και να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Σε τούτες τις στιγμές, όταν η ομάδα δεν παίζει και φοβάται να παίξει, αυτό δηλαδή που έκανε η Ελλάδα στα 120 λεπτά, χρειάζεσαι θαρραλέο προπονητή. Ο Πογέτ δεν ήταν. Κακό βράδυ και λογικά θα πάρει πάνω του όλο το ανάθεμα από την ΕΠΟ που τον έχει «αδειάσει» εδώ και καιρό αφήνοντας τον μόνο και… ξυπόλητο στα αγκάθια.

Για την ΕΠΟ το εύκολο θύμα είναι ο Πογέτ. Την ανικανότητά της να πάρει θέση σε ό,τι ζήτημα προέκυψε στη θητεία του Ουρουγουανού, δεν τη σχολιάζει ουδείς. Ισως της έκατσε… κουτί ο αποκλεισμός για να βρει τη δικαιολογία που έψαχνε για να τερματίσει τη συνεργασία μαζί του, κάτι που όπως φαίνεται θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Προφανώς έκανε λάθη κι αυτός. Σημαντικότερο το ότι αδρανοποίησε τον Κώστα Φορτούνη, για τον οποίο το συγκεκριμένο παιχνίδι «φώναζε». Θα πείτε πως πάμε στην κλασική λογική πως όποιος δεν παίζει είναι καλύτερος από αυτούς που παίζουν, αλλά στη μάχη χρειάζονται όλοι οι «πολεμιστές» και η διαχείριση σε αυτή τη σοβαρή υπόθεση ήταν κάκιστη έως απαράδεκτη «πετώντας» εκτός Εθνικής ένα πολύτιμο μέλος.

Αυτός ο αποκλεισμός θα αφήσει σημάδι στην Εθνική πάνω που είχε πάρει τα πάνω της και προσπαθούσε να επιστρέψει στην κανονικότητα. Το κακό είναι ότι οι επικεφαλής δεν δείχνουν ικανοί να αντιμετωπίσουν την κρίση, μάλλον είναι ικανοί να την κάνουν χειρότερη. Λύσεις υπάρχουν, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για παράδειγμα ελεύθερος είναι και… περιμένει, αλλά για να έρθει η επόμενη μέρα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστεί η αποψινή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News