Παναθηναϊκός: Το θωρηκτό Ιωαννίδης που έσωσε τον Τερίμ

Εμφάνιση καριέρας από τον Φώτη Ιωαννίδη, πήρε παραμάζωμα μόνος του την ΑΕΚ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η μόνη ομάδα που έχει βρεθεί τόσες φορές την τρέχουσα σεζόν με την πλάτη στον τοίχο και καλείται να βγάλει αντίδραση: και το καταφέρνει. Τον Παναθηναϊκό μετά το 1-3 επί του Ολυμπιακού να φοβάσαι μη γκελάρει κι όχι τον Παναθηναϊκό μετά το 2-3 από τον ΠΑΟΚ. Αλλοπρόσαλλη ομάδα, βγάζει τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια και αποδεικνύει πως ουδείς άλλος φταίει για το γεγονός ότι δεν είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αναγκάζεται να κυνηγήσει αντί να την κυνηγούν.

Πήγε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ με τον χαρακτήρα του «do or die». Στο 5ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ένα ιδιόμορφο deja vu του πρόσφατου αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Κόντρα στα προγνωστικά και τη… γκρίνια, το γύρισε μέσα σε δύο λεπτά, προτού λήξει το ημίχρονο και από θύμα έγινε θύτης.

Τα μεγάλα ματς θέλουν και μεγάλες προσωπικότητες. Την Κυριακή ήταν εξαφανισμένος γιατί τον «εξαφάνισε» ο Τερίμ με τον τρόπο που έπαιξαν οι «πράσινοι». Χθες τους πήρε παραμάζωμα. Ο Φώτης Ιωαννίδης, περί ου ο λόγος, έκανε εμφάνιση καριέρας, είναι από εκείνα τα παιχνίδια που βλέπουν οι μανατζαρέοι και τον πουλάς πάνω από 20 εκατομμύρια. Και γιατί, δηλαδή, να μη κοστίζει τόσο; Όλο το πακέτο έχει και πάνω απ’ όλα είναι δουλευταράς.

Χθες σήκωσε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του. Τρομερή εμφάνιση, «κατάπιε» τον Μουκουντί, κυνήγησε κάθε μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, κατάπινε τα χιλιόμετρα σαν αφιονισμένο άλογο και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη.

Το βασικότερο: έσωσε τον Φατίχ Τερίμ. Με δύο σερί ήττες ο Τούρκος προπονητής ήξερε καλά πως το κεφάλι του θα βρεθεί στη λαιμητόμο. Πολλά του τα ‘χουν μαζεμένα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, έχουν μάτια και βλέπουν. Ομάδα που κερδίζει με άνεση τον Ολυμπιακό, κερδίζει την ΑΕΚ χθες, παίζει εξαιρετική μπάλα στην «OPAP Arena» στο (άδικο 2-2) και δεν μπορεί να κερδίσει Λαμία και Κηφισιά και παθαίνει μπλακ άουτ κάθε φορά που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Τρεις και τέσσερις ίσον 7 χαμένοι βαθμοί. Το -4 από την κορυφή και τον πρώτο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι +3. Αντ’ αυτού, ο Τερίμ κάνει αλχημείες σε παιχνίδια που δεν πρέπει και αναγκάζει τον Ιωαννίδη και τον κάθε Ιωαννίδη να πάθουν… Εμπαπέ για να σώσουν τον Παναθηναϊκό και για να μη (του) τελειώσει το πρωτάθλημα από την 3η αγωνιστική.

Ο Τερίμ χθες το πήγε καλά το ματς σε γενικές γραμμές. Ορθολογικός, αλλά και φοβισμένος. Παίρνει θετικό πρόσημο κι ας γύρισε την ομάδα του στο ένα τρίτο του γηπέδου για είκοσι λεπτά στο τέλος.

Η ΑΕΚ σε κακό βράδυ, όπως και την Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Αυτή η ΑΕΚ δεν έχει σχέση με την περσινή κι αυτό γιγαντώνει το «γαμώτο» για τον Παναθηναϊκό που βλέπει να περνούν από μπροστά του οι χαμένοι βαθμοί ζώντας σε κάθε παιχνίδι στην πίεση. Πού ξέρεις, ίσως τελικά ο Παναθηναϊκός του Τερίμ να επιζητά την πίεση, να θέλει να είναι στην τσίτα για να αποδώσει. Ισως μόνο έτσι ξυπνούν τα πρωταθληματικά ένστικτα και βγαίνει η αντίδραση.

Επόμενη πρόκληση ο Άρης. Επικίνδυνο όχι μόνο για το αυτονόητο, αλλά γιατί οι «πράσινοι» θα προέρχονται από τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Δεν θέλουν και πολύ να πετάξουν στα σκουπίδια ό,τι πέτυχαν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News