Διαιτησία: Φωνάζουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για να πάρουν σφυρίγματα στα επόμενα παιχνίδια

Eurokinissi

Ο Παντελής Περιβολάρης κρίνει τις διαιτησίες της 1ης αγωνιστικής και βλέπει πίσω από τις φωνές ΑΕΚ-Παναθηναϊκού την ανάγκη να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες και φυσικά να πάρουν σφυρίγματα στα επόμενα παιχνίδια.

Κάθε αρχή είναι δύσκολη και αυτό το κατάλαβε και ο νέος αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά.

Η πρώτη αγωνιστική της Super League είχε προβλήματα και ο Γάλλος επικεφαλής της ΚΕΔ σίγουρα θα τα κατάλαβε.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Λανουά δεν είναι μία αμφιλεγόμενη επιλογή της ΕΠΟ, όπως είχε συμβεί με τον «τουρίστα» Φρόιντφελντ επί προεδρίας Τάκη Μπαλτάκου, αλλά είναι πρόταση του Ιταλού αρχιδιαιτητή της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, που η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας και ο πρόεδρος της Μάκης Γκαγκάτσης έκαναν αποδεκτή.

Στην πρώτη αγωνιστική υπήρξαν λάθη και υπήρξε ένας ευνοούμενος ο ΠΑΟΚ.

Ας δούμε τα λάθη:

Στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε απ’ ευθείας κόκκινη στο πρώτο μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες.

Στον αγώνα Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης, στο φάουλ που εκτέλεσε ο Κρεσπί, υπήρχε παίκτης του Αστέρα δίπλα στο τείχος των παικτών του Παναθηναϊκού και όχι στο ένα μέτρο απόσταση που λέει ο κανονισμός. Η φάση είτε η κατάληξη ήταν γκολ ήταν η μπάλα απομακρυνόταν, έπρεπε να σταματήσει και να δοθεί έμμεσο υπέρ των «πράσινων». Αυτό ήταν το λάθος του Σιδηρόπουλου και του VAR.

Ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ με την ευκολία που δίνονταν τα πέναλτι υπέρ του από τον Φωτιά.

Πάμε σε αυτούς που φωνάζουν:

Φωνάζει η ΑΕΚ για πέναλτι πάνω στον Πήλιο, που δεν έδωσε ο Ζαμπάλας. Είναι μία δύσκολη φάση, που είτε πέναλτι δινόταν, είτε τώρα που δεν δόθηκε θα υπήρχαν αυτοί που λένε ότι έγινε πέναλτι και αυτοί που λένε ότι δεν έγινε πέναλτι.

Φωνάζει ο Παναθηναϊκός για το γκολ του Κρεσπί στο απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ.

Ομως, οι φωνές τους είναι παραπλανητικές. Η ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι καθολικά ανώτερη, που κρίθηκε στο 14’ μετά το 2-0 φωνάζει, γιατί είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε πολύ ευγενικές προς το μέρος της διαιτησίας. Να θυμίσουμε ότι η ΑΕΚ δεν ήθελε τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, δηλαδή, ήθελε τους Ελληνες. Η ΑΕΚ χωρίς Μανούχους και Διαμαντόπουλος θα φωνάζει μέχρι να καταλάβει ότι έχουμε στην εποχή του 50-50. Φωνάζει, λοιπόν, για να πάρει σφυρίγματα στα επόμενα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για να φύγει η εικόνα πάνω από τα λάθη του νέου προπονητή του. Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης χάθηκε από τον Αλόνσο και την ενδεκάδα που παράταξε και τις επιλογές που έκανε στον αγώνα. Δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε όλοι όσοι ασχολούνται με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Και οι «πράσινοι» φωνάζουν ενόψει των επόμενων αγώνων. Είναι παλαιά αυτή η πρακτική.

Είναι σαφές ότι ο Σιδηρόπουλος και ο Παπαδόπουλος και ο Φωτιάς πρέπει να τιμωρηθούν. Για τον πρώτο είναι πολύ σοβαρό το λάθος για την εμπειρία του. Οπως και για τον δεύτερο που είναι διεθνής. Ο τρίτος πρέπει να τιμωρηθεί γιατί νομίζει ότι η νέα εποχή στην ΕΠΟ, είναι σαν την προηγούμενη και απλά άλλαξε ο χαλίφης που πρέπει να τον υπηρετούν. Αυτό δεν ισχύει. Αλλά και αν τελικά η γοητεία της εξουσίας μετατρέψει σε χαλίφηδες αυτούς που έχουν αναλάβει τα ηνία, εδώ θα είμαστε να τους περιποιηθούμε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News