Παναθηναϊκός: Η νέα αρχή πρέπει να ξεκινήσει από ένα δυνατό ΟΑΚΑ!

EUROKINISSI

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς υποβάλλει τον Παναθηναϊκό σε δεύτερη… μίνι προετοιμασία και καλείται να δημιουργήσει μια ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της η οποία θα αξιοποιεί στο έπακρο το «κάστρο» του ΟΑΚΑ!

Η αναμέτρηση με τον Προμηθέα αναβλήθηκε και έτσι ο Παναθηναϊκός το έχει ρίξει στη δουλειά. Ισως και αυτή η αναβολή να μην τον βόλευε δεδομένου πως αυτά τα ματς μπορούν να δώσουν ρυθμό σε παίκτες όπως ο Ντουέιν Μπέικον. Όπως και να έχει η προπόνηση είναι το καλύτερο «φάρμακο».

Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους το δύσκολο εντός έδρας ματς με την Μπασκόνια την προσεχή Παρασκευή (11/11, 21.30) στο οποίο υπάρχει το… πρέπει από τη Βιτόρια μέχρι το ΟΑΚΑ. Με την ελπίδα ότι δεν θα πέσουν πάλι σε τίποτα ρέφερι που θα τα κάνουν μαντάρα. Εδώ κλείνω την παρένθεση μια και οι «πράσινοι» προνόησαν με την αντίδρασή τους.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς καλείται εντός Νοεμβρίου να «χτίσει» εκ νέου την ομάδα. Να πραγματοποιήσει μια δεύτερη προετοιμασία. Διότι υπάρχει ένας νέος παίκτης (ο Ντούειν Μπέικον), αλλά και ένας παίκτης που επέστρεψε από τραυματισμό (Νέιτ Γουόλτερς). Δύο παίκτες-κλειδιά.

Μέσα σε αυτούς τους δύο υπάρχει και το σημαντικό στοίχημα για να «δέσει» ο Μαυροβούνιος κόουτς τον Αμερικανό σμολ φόργουορντ (Μπέικον) με τους Γκριγκόνις-Πονίτκα και αμφότεροι να αποτελέσουν μια σημαντική τριάδα στη ραχοκοκαλιά των «πρασίνων».

Πάμε παρακάτω. Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει πέντε παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Τρία για την Ευρωλίγκα (ήττες με 71-68 από Ρεάλ, 83-80 από Μονακό και 91-89 από Παρτιζάν) και δύο για το ελληνικό πρωτάθλημα (νίκες με 93-70 κόντρα σε Λαύριο και 77-67 κόντρα στον Κολοσσό). Απολογισμός είναι 2 νίκες και 3 ήττες.

Η εικόνα εντός ΟΑΚΑ και ειδικά η διπλή εκκίνηση με Μονακό-Παρτίζαν δεν είναι η πρέπουσα

Το θέμα είναι το εξής. Με μοναδική εξαίρεση την επιβλητική εικόνα κόντρα στο Λαύριο, σε κανένα από τα άλλα τέσσερα εντός έδρας ματς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει παρουσιάσει μια σταθερή εικόνα. Μια εικόνα που θα ισχυροποιεί τη δύναμη της έδρας του. Ακόμα και κόντρα στον Κολοσσό, τα… χρειάστηκε και απώλεσε άνετη διαφορά.

Ειδικά κόντρα σε Μονακό και Παρτιζάν το ξεκίνημα του ήταν κάκιστο. Βρέθηκε στο -16 κόντρα στους Μονεγάσκους (29-13) στο -15 (31-16) κόντρα στους Σέρβους. Δύο εκκινήσεις εντελώς άκυρες και αναγκάστηκε να κυνηγάει. Είναι ανεπίτρεπτο, ο Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ να παρουσιάζει τέτοια νωθρή εικόνα όταν πατάει παρκέ γιατί έτσι ξοδεύει ενέργεια.

Πνευματικά θα πρέπει να μπαίνει στο παρκέ με το… μαχαίρι στα δόντια και να στέλνει μήνυμα από νωρίς. Δύο πρώτα δεκάλεπτα τα οποία δεν θα πρέπει να τα επαναλάβει και να ξεχνάει να κάνει… φάουλ (κόντρα στην Παρτιζάν έκανε μετά από 7,5 λεπτά το πρώτο φάουλ).

Ο Παναθηναϊκός κάνει μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα με την παρουσία των Γουόλτερς-Μπέικον και με τον Αντριους να είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσει (ψάχνει ομάδα). Μια νέα προετοιμασία, αλλά οφείλει πρώτα από όλα να αντλεί δύναμη από το γήπεδό του. Αν το γήπεδό του δεν είναι φρούριο δεν μπορεί να περιμένει πολλά εκτός έδρας.

Εν αρχή ην το ΟΑΚΑ και το ματς με την επικίνδυνη Μπασκόνια, για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να πάρουν τα πάνω τους, να σπάσουν αυτό το… ρόδι (κλισέ) στις εντός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και να αναθαρρήσουν. Πρώτα από όλα το οφείλουν στους ίδιους τους τους εαυτούς. Η τελική κατανομή ρόλων στο παρκέ είναι το παν.

Ο Παναθηναϊκός κάνει μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα με την παρουσία των Γουόλτερς-Μπέικον και με τον Αντριους να είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσει (ψάχνει ομάδα).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News