Παναθηναϊκός: Ο Νέιτ Γουόλτερς μπορεί να του κάνει πιο απλή τη ζωή!

EUROKINISSI

Η επίδραση του Νέιτ Γουόλτερς στην εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν όλα τα… λεφτά και ο Μαρίνος Πρίντεζης αναλύει πως με την παρουσία του όλα μπορούν να γίνουν πιο όμορφα και ουσιαστικά στην ομάδα.

Το μυαλό μου γυρίζει ξανά και ξανά σε εκείνο το τρίτο δεκάλεπτο και ομολογώ πως από την εποχή του Νικ Καλάθη είχα να δω έναν πόιντ γκαρντ στον Παναθηναϊκό που είχε τέτοια επίδραση στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Με τέτοια μαεστρία, ηρεμία και σωστή οργάνωση. Αναφέρομαι στον Νέιτ Γουόλτερς.

Δεν θα μπω σε διαδικασία συγκρίσεων, αλλά πραγματικά, ο Αμερικανός οργανωτής έδειξε πόσο πολύ έλειψε από την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον κουμανταδόρο, τον τύπο που θα νοικοκυρέψει το παιχνίδι και θα παρασύρει τους συμπαίκτες του. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Με το «αν» δεν γράφεται ιστορία, αλλά πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία αν δεν τραυματιζόταν ο έμπειρος οργανωτής; Προφανώς και ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά ξέρει να «χτίζει» μια εικόνα και να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Ο Γουόλτερς ήταν πραγματικά απολαυστικός.

Είναι τρομερό το γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ούτε μία ασίστ και σε ένα δεκάλεπτο κατάφερε να προσφέρει 7(!). Με ταχύτητα σκέψης, με σωστές κινήσεις από τους συμπαίκτες του και σωστή επικοινωνία. Σε πολλά παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έψαχνε το κάτι… πολύπλοκο ή έκανε τα εύκολα… δύσκολα.

Ο Νέιτ Γουόλτερς έδειξε και απέδειξε πως από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση της ομάδας μετά τον τραυματισμό του ότι μπορεί να του κάνει πιο εύκολη τη ζωή και ταυτόχρονα να βγάζει ενέργεια και στην άμυνα, όντας προσηλωμένος.

Ο καλύτερος Νέιτ Γουόλτερς υπάρχει και ο Παναθηναϊκός μπορεί να τον βγάλει στην… επιφάνεια

Υπάρχει – σαφώς – καλύτερος Γουόλτερς και ο Παναθηναϊκός τον θέλει. Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν είναι στο 100% σε φυσική κατάσταση λόγω της μεγάλης απουσίας του. Είναι επίσης σημαντικό πως ο Ντέγιαν Ράντονιτς διαχειρίστηκε καλά την παρουσία του στο παρκέ μετά τα 2 φάουλ που είχε στο ξεκίνημα.

Ο 31χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ αγωνίστηκε 8 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και άλλα τόσα στη συνέχεια. Αυτό πιστώνεται στον Μαυροβούνιο κόουτς που ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει ώστε να τον έχει «φρέσκο» στο κρίσιμο σημείο, αλλά και να μην «χάσει» πολλά από την απουσία του στο παρκέ.

Είναι – λοιπόν – πολύ σημαντικό να προσεχθεί ιδιαιτέρως η σταδιακή του επανένταξη στην ομάδα, να παίρνει τις απαραίτητες ανάσες και να δίνει λύσεις όταν ο Παναθηναϊκός τον έχει ανάγκη. Διότι – προφανώς – δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από τον Γουόλτερς. Όμως ο Αμερικανός χρειάζεται 2-3 λεπτά για να ενεργοποιήσει τους αυτοματισμούς που δουλεύονται στην προπόνηση.

Ο Νέιτ Γουόλτερς έχει τα… κλειδιά. Είναι ο ίδιος το «κλειδί» και ο Παναθηναϊκός μπορεί μέσα από την ομαδική δουλειά να πάρει περισσότερα πράγματα από εκείνον. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έχει τον τρόπο για να γίνει το Α και το Ω της ομάδας. Θα χρειαστεί και τη βοήθεια των συμπαικτών του και του τεχνικού επιτελείου.

Ο Αμερικανός χρειάζεται 2-3 λεπτά για να ενεργοποιήσει τους αυτοματισμούς που δουλεύονται στην προπόνηση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News