Παναθηναϊκός: Αυτή η βραδιά είχε την υπογραφή του Ντέγιαν Ράντονιτς!

EUROKINISSI

Για 30 λεπτά απέναντι στη Βιλερμπάν είδαμε ένα προσηλωμένο και πειθαρχημένο στην άμυνα Παναθηναϊκό όπως τον σχεδιάζει και τον ονειρεύεται ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει διάρκεια και συνέχεια…

Όταν ανέλαβε ο Ντέγιαν Ράντονιτς τον Παναθηναϊκό είχε στο μυαλό του ένα πράγμα (μέσα σε πολλά άλλα). Να δημιουργήσει ένα σύνολο μαχητών. Ένα σύνολο που θα αντλεί ενέργεια μέσα από την άμυνα και την πειθαρχία. Ένα σύνολο που θα βάζει το κορμί του στη… φωτιά και θα «χαλάει» το μυαλό των αντιπάλων.

Η αλήθεια είναι πως πέρασε αρκετός καιρός. Φτάσαμε στα τέλη Νοέμβριου και σε προηγούμενο άρθρο είχα απορήσει για το πότε θα δούμε αυτή την περιβόητη άμυνα. Ηταν μια διαπίστωση μετά την συντριβή από την Φενέρ. Εκείνο το παιχνίδι στην Πόλη ήταν το σημείο αναφοράς.

Η σύσκεψη που έγινε μετά την πανωλεθρία στην Πόλη και η σωστή προσέγγιση

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς και οι συνεργάτες του είχαν κάτσει για αρκετές ώρες μετά την πανωλεθρία από τους Τούρκους και συζήτησαν μεταξύ τους για το τι φταίει. Τι πρέπει να αλλάξει. Οι δύο «τελικοί» της επιβίωσης κόντρα σε Βίρτους και Βιλερμπάν ήταν η τελευταία τους ευκαιρία. Και αν με την Βίρτους η νίκη ήρθε στο… νήμα και αποφόρτισε εν μέρει τους παίκτες, ο αγώνας με την Βιλερμπάν έπρεπε να κριθεί μέσα από την άμυνα.

Ο Μαυροβούνιος κόουτς το είχε τονίσει στους παίκτες του και το έκανε συνεχώς. Οφείλαν να βγάλουν ενέργεια από την αρχή. Να στείλουν το μήνυμα εξ’ αρχής στους αντιπάλους τους. Για πρώτη φορά φέτος, ο Παναθηναϊκός είχε σωστή προσέγγιση στην εκκίνηση του ματς. Ηταν προσηλωμένος, είχε σωστή επικοινωνία. Ο ένας παίκτης βοηθούσε τον άλλον.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε… τσαμπουκά στο παρκέ. Είχε υπομονή και παρά το γεγονός πως στην επίθεση (τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο) δεν ήταν καλός και έψαχνε αυτοματισμούς, ήξερε πως αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στην άμυνα κόντρα σε ένα σύνολο που τρέχει, τότε αργά ή γρήγορα θα «ξεμπλοκάρει» επιθετικά. Ηταν κάτι που έλεγε και ο κόουτς Ράντονιτς στα τάιμ άουτ.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν υποδειγματικά με το… μυαλό των Γάλλων. Τους ανάγκασαν να υποπέσουν σε 17 λάθη ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Ράντονιτς δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Αυτό έδειχνε πως υπήρχε καθαρό μυαλό και υπομονή και καλό spacing. Ηταν η πρώτη φορά που οι παίκτες έκαναν σωστά φάουλ και στον σωστό χρόνο.

Οι παίκτες του Ράντονιτς έβαζαν το κορμί τους στη… φωτιά, αλλά με εξυπνάδα

Ηταν η πρώτη φορά που οι «πράσινοι» με την εξυπνάδα τους, έβαζαν σωστά το κορμί τους στην άμυνα και ανάγκαζαν τους ταχύτατους (αλλά χωρίς καθαρό μυαλό) Γάλλους, να πραγματοποιούν είτε επιθετικά φάουλ είτε βήματα. Αυτό που μου άρεσε ήταν πως μετά από κάθε κλέψιμο, μετά από κάθε καλή ενέργεια στην επίθεση, οι παίκτες πανηγύριζαν σαν να ήταν η τελευταία φάση του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός για 30 λεπτά ήταν ο Παναθηναϊκός που ονειρεύεται ο Ντέγιαν Ράντονιτς και έβαλε στο παιχνίδι και τον κόσμο. Το τονίζω, για 30 λεπτά. Ναι, διότι ο Μαυροβούνιος κόουτς ήταν… μπαρούτι για την τελευταία περίοδο. Μια περίοδο όπου οι «πράσινοι» χαλάρωσαν. Δεν του άρεσε τα όσα είδε στο τελευταίο δεκάλεπτο και είμαι βέβαιος πως θα είναι το πρώτο πράγμα που θα τους πει στην επόμενη προπόνηση.

Κάτι λογικό διότι ο δρόμος είναι μακρύς. Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πως βελτιώνεται. Πώς έχει μάθει τι πρέπει να κάνει και το πώς θα το κάνει σωστά. Οφείλει να έχει σταθερότητα. Κόντρα στην σκληροτράχηλη Ζαλγκίρις, πρέπει να στείλει μήνυμα ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει και εκτός ΟΑΚΑ και κυρίως ότι μαθαίνει μέρα με τη μέρα τα όσα ζητάει ο Ράντονιτς.

Ο Παναθηναϊκός για 30 λεπτά ήταν ο Παναθηναϊκός που ονειρεύεται ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Το τονίζω, για 30 λεπτά. Ναι, διότι ο Μαυροβούνιος κόουτς ήταν… μπαρούτι για την τελευταία περίοδο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News