Παναθηναϊκός: Τι άλλο να κάνει ο Μπέικον, σπαθιά να καταπιεί;

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα… σκουπίδια τα ριμπάουντ και την ευκαιρία… οχτάδας και ο Μαρίνος Πρίντεζης εστιάζει τη προσοχή του στα… πάντα όλα που κάνει ο Μπέικον και το πρόβλημα στο «ζωγραφιστό».

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σκληρό μάθημα, ένα μάθημα που οφείλει να το επεξεργαστεί καλά για την συνέχεια. Ναι μεν κατόρθωσε να επιστρέψει από διαφορά 14 πόντων, κάτι που πριν από ένα μήνα θα αποτελούσε ένα νούμερο… κατάρρευσης, αλλά η ήττα είναι ήττα. Ωμα και ρεαλιστικά, οι «πράσινοι» απώλεσαν μια σούπερ ευκαιρία.

Η Βαλένθια έχει τις ίδιες βλέψεις με τους «πράσινους». Δηλαδή την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» των 4 σερί επιτυχιών, δεν είχαν τις λεπτομέρειες, διότι δεν είχαν το καθαρό μυαλό και τις περισσότερες λύσεις για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ένα σπουδαίο «διπλό». Διότι έπεται Μπαρτσελόνα και Εφές εκτός έδρας. Τσάμπα… ήττα.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να μην τα περιμένει όλα από τον Μπέικον

Πάμε στο κυρίως… πιάτο. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να ζει και χωρίς τις 20άρες και βάλε του Ντουέιν Μπέικον. Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ έχει πάρει από το χεράκι την ομάδα από τη στιγμή που φόρεσε τα πράσινα, αλλά χρειάζεται και στηρίγματα. Χρειάζεται σταθερούς επιθετικούς πυλώνες.

Φανταστείτε στο πρώτο ημίχρονο ήταν άποντος με 0/6 σουτ. Είχε θέμα με το δόντι του σε σημείο να κάνει εξαγωγή μια ημέρα πριν το ματς, δεν προπονήθηκε, έχασε μερικά σουτ που δεν… χάνονται και όμως δεν πτοήθηκε. Σημείωσε 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση, τα έβαλε με τον εαυτό του για το γεγονός πως… κόλλησε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και έχασε την ευκαιρία να βρει ένα σουτ υπό καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο Μπέικον έκανε ξανά τα πάντα… όλα στο παρκέ, είχε ξανά επιδραστικό ρόλο και παρ’ ολίγον να κερδίσει μόνος του την Βαλένθια όπως έκανε κόντρα στην Αρμάνι. Για να κάνεις το βήμα παραπάνω χρειάζεσαι παραπάνω πρωταγωνιστές. Η Βαλένθια τον κούρασε, τον αντιμετώπισε πολλές φορές με παγίδες (νταμπλ-τιμ) και όμως έκανε ξανά σούπερ πράγματα.

Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ έχει πάρει από το χεράκι την ομάδα από τη στιγμή που φόρεσε τα πράσινα, αλλά χρειάζεται και στηρίγματα. Χρειάζεται σταθερούς επιθετικούς πυλώνες.

Η άμυνα στη φροντ λάιν παραμένει ένα πρόβλημα που πρέπει να πάρει το δρόμο του

Πάμε στο άλλο σκέλος. Ο Παναθηναϊκός «πληγώθηκε» από τα ριμπάουντ. Την ιστορία την πήγε καλά για ένα δεκάλεπτο. Όμως το πρόβλημα στο «5» φάνηκε ξανά. Οι «πράσινοι» δεν πήραν τίποτα από τους δύο ψηλούς τους. Τον Παπαγιάννη και τον Γκουντάιτις. Είτε αμυντικά είτε επιθετικά. Η άμυνα στο πικ εν ρολ ήταν «τρύπα» και δεν έκλεισε.

Ο Παναθηναϊκός είχε 35 ριμπάουντ κόντρα στην Βαλένθια και οι δύο ψηλοί του είχαν συνολικά 4(!) ριμπάουντ (3 είχε ο Παπαγιάννης και 1 ο Γκουντάιτις) ή αν προτιμάτε, είχαν 3 λιγότερα από τον… Γουόλτερς. Κόντρα σε ένα σύνολο με δραστήριους σέντερ όπως ο Ντούμπλιεβιτς και ο Ριβέρο, αλλά και με αθλητικούς φόργουορντ όπως ο Γουέμπ, πρέπει να προστατέψεις τη ρακέτα σου.

Οι «πράσινοι» έχουν πάρει τα πάνω τους, έχουν δείξει μια διαφορετική νοοτροπία, αλλά ενόψει της ακόμα πιο δύσκολης συνέχειας, θα είναι καλό να βρουν μια λύση στο «5» διότι θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είναι το «μελανό» τους σημείο. Ο τομέας που συνεχίζουν να «πληγώνονται». Είτε γιατί ο Παπαγιάννης δεν είναι στη κατάσταση που θέλει να είναι είτε γιατί δεν υπάρχει σωστή ομαδική βοήθεια στη προστασία της φροντ λάιν.

Οπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εμφανιστεί «φρέσκος» για το ματς της Παρασκευής κόντρα στην Μπαρτσελόνα και να αποκομίσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μην είναι στην καλύτερη φάση της, αλλά οι «πράσινοι» οφείλουν να το παλέψουν μέχρι τέλους. Κάτι που το έχουν εμπεδώσει και ακόμα και στις ήττες τους δεν θα πέφτουν αμαχητί.

Ο Παναθηναϊκός είχε 35 ριμπάουντ κόντρα στην Βαλένθια και οι δύο ψηλοί του είχαν συνολικά 4(!) ριμπάουντ (3 είχε ο Παπαγιάννης και 1 ο Γκουντάιτις) ή αν προτιμάτε, είχαν 3 λιγότερα από τον… Γουόλτερς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News