Παναθηναϊκός: Μαστίγιο και καρότο… χθες για να μη χαθεί η χρονιά!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός είναι σε ένα κομβικό σημείο και ο Ντέγιαν Ράντονιτς οφείλει άμεσα να αποφασίσει τις αποχωρήσεις και τις προσθήκες, γιατί ο χρόνος είναι αντίπαλος. Ο Μαρίνος Πρίντεζης τονίζει πως οι αλλαγές πρέπει να είναι σαρωτικές και μάλιστα σύντομα!

Τι να αναλύσεις για αυτό το παιχνίδι με την Μπάγερν; Μια από τα ίδια όπως συνέβη και στις τέσσερις προηγούμενες ήττες. Δεν θα σταθώ στο τι έφταιξε τακτικά γιατί δεν βγάζει πλέον νόημα. Θα σταθώ στο γεγονός πως περίμενα να δω έναν Παναθηναϊκό που θα έβγαζε έστω και λίγο σφυγμό στο παρκέ μετά την συντριβή από τον Ολυμπιακό και μετά το μήνυμα που εστάλη από την συνάντηση Γιαννακόπουλου-Ράντονιτς. Αμ… δε!

Ισα, ίσα, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε χειρότερος από ότι κόντρα στον Ολυμπιακό. Δηλαδή συνεχίζει να εκπλήσσει δυσάρεστα. Χωρίς ουσία, χωρίς νεύρο, χωρίς λογική, χωρίς πλάνο στο παρκέ, χωρίς πίστη, χωρίς επικοινωνία μεταξύ του Ράντονιτς και των παικτών. Χωρίς εγωϊσμό. Προσωπικά την μόνη αντίδραση που ένιωσα ήταν αυτή του κόσμου που φώναξε «αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός», αλλά και στήριξε την ομάδα μέσα στο ματς.

Πριν από μερικές ημέρες πάρθηκε μια απόφαση. Δόθηκε απόλυτη στήριξη στον Ντέγιαν Ράντονιτς και το ελεύθερο και με ελεύθερο μπάτζετ για να προβεί σε αλλαγές. Η γνώμη μου δεν αλλάζει. Το ανέφερα και στο προηγούμενο blog. Θεωρώ πως ο Μαυροβούνιος κόουτς δεν έχει να δώσει κάτι άλλο στην ομάδα. Δεν αναφέρω ότι είναι ο μοναδικός υπαίτιος, αλλά νιώθω ότι και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει η παρτίδα, η κατάσταση. Σαν να έχει χάσει τα αποδυτήρια. Η αίσθησή μου είναι αυτή.

Όπως και να έχει του δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης. Αυτή είναι η αλήθεια. Από τη στιγμή που έχει πλέον τα… κλειδιά, οφείλει άμεσα να προβεί σε αλλαγές. Αμεσα! Χθες! Ο Παναθηναϊκός ήδη κοιτάζει την αγορά για δύο κινήσεις. Μία για έναν κόμπο-γκαρντ και μία για πάουερ φόργουορντ. Όμως ο χρόνος δεν είναι υπέρ του. Πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 2-3 αλλαγές ή κινήσεις στο σύνολο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την μόνη αντίδραση που ένιωσα ήταν αυτή του κόσμου που φώναξε «αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός», αλλά και στήριξε την ομάδα μέσα στο ματς.

Μέχρι το ματς με την Φενέρ (10/1), ο Ράντονιτς θα πρέπει να έχει πάρει δραστικά μέτρα!

Θα μου πείτε είναι εύκολο; Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, δεν γίνεται αλλιώς, διότι… «αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός». Το φωνάζει και ο κόσμος! Ο Ντέγιαν Ράντονιτς πρέπει να αποφασίσει ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν (δεν αναφέρομαι στον Αντριους που έχει ήδη χαιρετήσει) και ποιοι παίκτες θέλει να προστεθούν στο ρόστερ. Πρέπει να το κάνει… χθες. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να αλλάξει κάτι. Είναι η τελευταία ευκαιρία και για εκείνον. Διότι και η θέση του δεν είναι δεδομένη. Αυτός έχει το μαχαίρι, αυτός έχει και το καρπούζι, πλέον.

Αν δεν σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα. Ετσι είναι τα πράγματα και στη παρούσα φάση, ο Μαυροβούνιος κόουτς δεν το έχει δείξει στο παρκέ. Δεν έχει στείλει το μήνυμα στους παίκτες που δεν βλέπουν κανένα πλάνο. Καμία κατεύθυνση, καμία στόχευση από τον προπονητή τους. Ο Παναθηναϊκός αναζητείται, οι παίκτες αναζητούνται, ο εγωϊσμός αναζητείται, το πλάνο αναζητείται και ο κόσμος αγωνιά.

Οι επόμενες μέρες, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Πιστεύω ότι μέχρι το ματς με την Φενέρ την προσεχή Τρίτη (10/1), στο πλαίσιο της διαβολοβδομάδας, θα έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. Είτε για λύσεις συμβολαίων είτε για προσθήκες. Διότι οι επικείμενες αλλαγές δεν θα αλλάξουν τα πάντα άμεσα. Χρειάζεται έξτρα χρόνος όταν αλλάζεις μια κατάσταση. Οπότε ο κόουτς Ράντονιτς – μετά τις τελευταίες εξελίξεις – έχει το μαστίγιο και το καρότο για να προβεί σε κινήσεις ώστε να δούμε κάτι διαφορετικό. Αλλιώς δεν βλέπω τον λόγο να παραμένει στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Αν δεν σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα. Ετσι είναι τα πράγματα και στη παρούσα φάση, ο Μαυροβούνιος κόουτς δεν το έχει δείξει στο παρκέ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News