Παναθηναϊκός: Ο Ράντονιτς οφείλει να αποχωρήσει προτού χαθεί όλη η χρονιά!

EUROKINISSI

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ΑΠΕΤΥΧΕ ξανά και ο Μαρίνος Πρίντεζης τονίζει ο Μαυροβούνιος κόουτς πρέπει να αποχαιρετήσει τον Παναθηναϊκό για να δει η ομάδα μια άσπρη μέρα.

Μέσα σε 5’, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε. Πέταξε στα… σκουπίδια όσα έκανε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό. Πέταξε την άμυνα, πέταξε το σετ παιχνίδι, τον χαμηλό ρυθμό και ο Ντέγιαν Ράντονιτς πέταξε λευκή πετσέτα. Κοιτούσε ως θεατής έναν Ολυμπιακό να πατάει το… γκάζι από την περιφέρεια και να γράφει άνετα και ωραία ένα σερί 17-0. Η 3η περίοδος θύμισε αρκετά το τέταρτο δεκάλεπτο του περσινού τελικού όταν οι «πράσινοι» κατέρρευσαν και δεν έβαζαν πόντο ούτε με αίτηση.

Κόντεψε ο Ολυμπιακός να διευρύνει το σερί του ακόμα και στο… 30-0 για να θυμηθεί ο Ράντονιτς να πάρει τάιμ άουτ. Βέβαια θα μου πείτε και σωστά, πόσες φορές έχει πάρει τάιμ άουτ και μετά οι παίκτες αντιδρούν; Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό πως ο Μαυροβούνιος κόουτς δεν μπορεί. Στις 3 Γενάρη έγινε η συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και του δόθηκε απεριόριστο μπάτζετ και ψήφος εμπιστοσύνης. Από τότε μέχρι κοντά τα τέλη Φλεβάρη, δεν υπάρχει η παραμικρή βελτίωση.

Κόντεψε ο Ολυμπιακός να διευρύνει το σερί του ακόμα και στο… 30-0 για να θυμηθεί ο Ράντονιτς να πάρει τάιμ άουτ. Βέβαια θα μου πείτε και σωστά, πόσες φορές έχει πάρει τάιμ άουτ και μετά οι παίκτες αντιδρούν;

Σε καμία από τις 21 ήττες φέτος ο Ράντονιτς δεν έχει πει τη λέξη «ευθύνη»

Επίσης, κάτι άλλο που δεν μου άρεσε και δεν είναι η πρώτη φορά. Πόσες ήττες έχει κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός; Στην Ευρωλίγκα έχει 18 ήττες, στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει 2 και στο κύπελλο μετράει έναν αποκλεισμό. Σύνολο 21 ήττες τη φετινή σεζόν (ας μη βάλω μέσα το σούπερ καπ που ήταν επίσημο αλλά έμοιαζε ματς προετοιμασίας). Ανατρέξτε στις συνεντεύξεις Τύπου μετά από αυτές τις ήττες. Εχετε ακούσει τη λέξη «ευθύνη»; Προσωπικά δεν θυμάμαι να την έχει πει ο κόουτς. Συνήθως λέει «να το αναλύσουμε». Το αναλύουν την επόμενη μέρα και μετά ξανά τα ίδια.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν πείθει εδώ και καιρό τους παίκτες του. Ισως δεν πείθει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό ότι μπορεί. Εδώ ζήτησε από τον Μπέικον να περάσει στο ματς στο 37′ και εκείνος αρνήθηκε. Δεν ξέρω, δεν είμαι στο μυαλό του, αλλά βλέπω από τις κινήσεις του, τις δηλώσεις του πως δεν πιστεύει σε αυτό που έχει. Αν δεν πιστεύει εκείνος που έχει τα… κλειδιά, περιμένει να πιστέψουν οι παίκτες; Δεν υπάρχει λόγος να αναλωθώ τι λάθη έκανε στο ματς γιατί είναι χάσιμο χρόνου. Η ουσία δεν είναι εκεί.

Είναι ξεκάθαρο πως η καλύτερη λύση είναι να βρεθεί άμεσα η «χρυσή τομή» στο κλειστό διετές συμβόλαιο (500.000 ετησίως) και χωρίς out (άλλο ένα μέγα λάθος του καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού) και να αποχωρήσει. Δεν ξέρω αν θέλει ο κόουτς Ράντονιτς ή η πλευρά του να πάρει όλο το συμβόλαιο ως αποζημίωση. Το θέμα είναι πάνω από όλα ηθικό. Ούτε τον ίδιο τον τιμάει να μένει στον πάγκο μιας ομάδας όπου δεν πιστεύει ή δεν τον πιστεύουν.

Δεν ξέρω ποιος θα έρθει. Αν θα έρθει ο Ποτζέκο ή κάποιος άλλος. Το βέβαιο είναι πως αν συνεχίζει ο Ράντονιτς στην τεχνική ηγεσία των «πράσινων» θα είναι σαν να ρίχνει ο Παναθηναϊκός λευκή πετσέτα μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός, ως διοίκηση ποτέ δεν έχει ρίξει λευκή πετσέτα. Εχει μάθει να μάχεται με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη και φέτος έχει ρίξει αρκετό χρήμα. Κατά συνέπεια είναι θέμα χρόνου έστω και αν υπάρχει αυτό το συμβόλαιο, να συνεχίσει η ομάδα με άλλον προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός, ως διοίκηση ποτέ δεν έχει ρίξει λευκή πετσέτα. Εχει μάθει να μάχεται με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη και φέτος έχει ρίξει αρκετό χρήμα. Κατά συνέπεια είναι θέμα χρόνου έστω και αν υπάρχει αυτό το συμβόλαιο, να συνεχίσει η ομάδα με άλλον προπονητή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News