Παναθηναϊκός: Οι παθογένειες δεν εξαφανίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να βγάλει από πάνω του τις κακές συνήθειες επί εποχής Ράντονιτς και ο Μαρίνος Πρίντεζης αναφέρεται και στο κεφάλαιο Μπέικον μέσα από τα λόγια του Κώστα Μέξα.

Ο Παναθηναϊκός όρθωσε ανάστημα για τρία δεκάλεπτα με τα καλά του και τα κακά του, αλλά έβρισκε απαντήσεις. Στην τελευταία περίοδο υπέστη ολική κατάρρευση και θύμισε τον Παναθηναϊκό του Ράντονιτς. Έκπληξη; Όχι! Προσωπικά δεν έπεσα από τα σύννεφα. Θα γινόταν και αυτό έστω και αν η διαφορά συμμαζεύτηκε στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί… καλοκαιρινή προετοιμασία και προετοιμάζεται για το εκάστοτε ματς

Ο Χρήστος Σερέλης και το τεχνικό του επιτελείο ανακοινώθηκαν επίσημα στις 21 Φλεβάρη. Οι «πράσινοι» άρχιζαν μέσα από τις προπονήσεις, από την καθημερινή δουλειά και την συνεργασία τιμ-παικτών να αλλάζουν ρότα. Όμως δεν γίνονται μαγικά από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο Ελληνας κόουτς δεν έχει κλείσει ούτε μήνα για να αλλάξει πράγματα που είχαν γίνει μια κάκιστη συνήθεια από το περασμένο καλοκαίρι.

Για να μπορέσουν οι παίκτες να αλλάξουν τελείως την νοοτροπία τους, να βγάζουν ενέργεια με διάρκεια σε επίθεση και σε άμυνα, θα χρειαστεί χρόνος. Αυτή είναι η αλήθεια. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αδούλευτο σύνολο που είχε αφεθεί στην μοίρα του. Ο Παναθηναϊκός παίζει σε δύο… ταμπλό. Πραγματοποιεί καλοκαιρινή προετοιμασία και καλείται να εμφανίζεται διαβασμένος και στα παιχνίδια.

Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε ότι ο Ελληνας κόουτς δεν έχει καταφέρει ακόμα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Με σημαντικές απουσίες (Αγραβάνης-Γκουντάιτις είναι εκτός για 2 εβδομάδες ενώ ο Γουόλτερς ήταν εκτός). Όμως ακόμα και έτσι ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να βγάλει μερικά καλά σημεία στα παιχνίδια του. Να έχει μια διαφορετική, μια πιο ορθολογική στόχευση στον τρόπο παιχνιδιού του.

Κόντρα στην Μονακό, ο Παναθηναϊκός είχε 18 λάθη και δέχθηκε 17 πόντους μέσα από αυτά από την γαλλική ομάδα ενώ έδωσε 14 επιθετικά ριμπάουντ στους Μονεγάσκους με αποτέλεσμα να δεχθεί 13 πόντους. Με τέτοια νούμερα ήταν αδύνατο να μπορέσει να αποδράσει από την Γαλλία. Δεν έγιναν box out στον βαθμό του δυνατού όπως είχε ζητήσει ο Ελληνας κόουτς και είναι κάτι που θα διορθωθεί στο μέλλον.

Για να μπορέσουν οι παίκτες να αλλάξουν τελείως την νοοτροπία τους, να βγάζουν ενέργεια με διάρκεια σε επίθεση και σε άμυνα, θα χρειαστεί χρόνος. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ο Μπέικον είχε συνηθίσει να παίρνει πολλά σουτ σε ένα μπάσκετ… αλάνας, όμως ο ρόλος του έχει αλλάξει

Πάμε και στο κεφάλαιο Μπέικον. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο θέμα, ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ είναι έξω από τα νερά του. Κόντρα στην Μονακό ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο και σημείωσε 10 στην 3η περίοδο και τέλος και συνέχισε τις αρνητικές του εμφανίσεις από το ματς με την Βαλένθια και έπειτα.

Ο εκ των συνεργατών του Χρήστου Σερέλη, Κώστας Μέξας είπε κάτι σημαντικό. «Προσπαθούμε τον Μπέικον να βάλουμε σε μια διαφορετική λειτουργία ομάδας. Δεν θα κρίνω τι έγινε πριν. Από τη μία μέρα στην άλλη δεν είναι εύκολο. Θέλει το χρόνο του. Θα υπάρξουν μέρες που θα το κάνει καλύτερα και μέρες που θα το κάνει χειρότερα. Πρέπει να βρούμε ισορροπία και για να πάρουμε πράγματα από τον Μπέικον. Ο κόουτς θέλει το ομαδικό παιχνίδι και πρέπει ο Ντουέιν να προσαρμοστεί σε αυτό».

Ο Ντουέιν Μπέικον είχε συνηθίσει να παίρνει 10-15 σουτ κατά μέσο όρο υπό τις οδηγίες του Ντέγιαν Ράντονιτς. Είχε συνηθίσει να είναι ο «ηγέτης», αλλά με έναν ανορθόδοξο τρόπο. Όχι ότι έφταιγε εκείνος, αλλά τα ανύπαρκτα συστήματα του Μαυροβούνιου κόουτς με μπάσκετ αλάνας. Είναι φανερό πως ο Μπέικον είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσουν στην ομάδα για να εκμεταλλευτούν εις το έπακρο την ποιότητά του.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη όλους τους παίκτες του. Θέλει να παίρνει το καλύτερο δυνατό από το ατομικό ταλέντο του καθενός. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ζητάει από τον Μπέικον 20 και 30 πόντους σε κάθε ματς, όπως συνέβαινε και παλιότερα. Θέλει μέσα από την δημιουργία, τη σωστή κυκλοφορία να παίρνει πόντους από τον Αμερικανό φόργουορντ, αλλά με λογική και όχι με μπάσκετ «μόνος μου και όλοι σας» όπως ήταν επί Ράντονιτς.

Ο Ντουέιν Μπέικον είχε συνηθίσει να παίρνει 10-15 σουτ κατά μέσο όρο υπό τις οδηγίες του Ντέγιαν Ράντονιτς. Είχε συνηθίσει να είναι ο «ηγέτης», αλλά με έναν ανορθόδοξο τρόπο. Όχι ότι έφταιγε εκείνος, αλλά τα ανύπαρκτα συστήματα του Μαυροβούνιου κόουτς με μπάσκετ αλάνας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News