Παναθηναϊκός: Το «κόψιμο» του Μπέικον ήταν το πιο ηχηρό μήνυμα του Σερέλη!

PHOTO V. STOLIS

Ο Χρήστος Σερέλης άφησε εκτός τον Ντουέιν Μπέικον και ο Μαρίνος Πρίντεζης του βγάζει το… καπέλο για την δραστική απόφαση ενώ αναφέρεται και στο σημαντικό κεφάλαιο Σάνι Μπετσίροβιτς.

Ο κόουτς Χρήστος Σερέλης είπε κάτι πολύ σημαντικό μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα. «Η ομάδα είναι πάνω από όλους». Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Αυτό είναι το «κλειδί», η βάση. Μπορεί επί εποχής Ράντονιτς να μην εφαρμοζόταν στον βαθμό που θα έπρεπε, αλλά ο Ελληνας κόουτς το έστειλε το δικό του μήνυμα και φυσικά εισακούστηκε. Πρώτα από όλα από τους παίκτες του.

Ηταν λογικό και εύλογο το «κόψιμο» του Ντουέιν Μπέικον από την δωδεκάδα (χωρίς να συντρέχει λόγος τραυματισμού). Διότι το μπάσκετ δεν είναι one man show, διότι το μπάσκετ είναι σκληράδα, είναι διάθεση για άμυνα, είναι ομαδικότητα και πάνω από όλα κανείς μα κάνεις σε μια ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του και τα λεπτά συμμετοχής του αν δεν παλέψει. Αν δεν μάχεται. Το καλύτερο «φάρμακο» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πάγκος ή ακόμα και ο… πάγος.

Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις… ομελέτα και ο κόουτς Σερέλης δικαίως το έπραξε στη περίπτωση του Μπέικον

Ο Ντουέιν Μπέικον παρουσίαζε μια σειρά από προβληματικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Σαν να ήταν… ράθυμος, σαν να μην είχε όρεξη να βοηθήσει. Δεν ξέρω καμιά φορά η γλώσσα του σώματος λέει πολλά. Όπως και να έχει είδε το παιχνίδι δίπλα στον Αντριους ως απλός θεατής. Γιατί – άλλωστε – να αγωνίζεται αν δεν έχει την διάθεση να βοηθήσει; Ο Χρήστος Σερέλης πήρε μια γενναία απόφαση που δεν την πήρε ποτέ ο Ράντονιτς.

Ο Ελληνας κόουτς έστειλε ταυτόχρονα το δικό του ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα που είχε αποδέκτες τους παίκτες του. Διότι αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια δραστική απόφαση στο θέμα του Μπέικον και μένει να φανεί η αντίδραση του ίδιου του παίκτη. Αν αυτό ωφελήσει τον ίδιο και φυσικά και τους «πράσινους» στη παρούσα φάση.

Θεωρώ πως με αυτή την κίνηση, οι παίκτες κάπως σαν να… σοκαρίστηκαν, σαν να ήρθαν στα ίσα τους με το σκεπτικό πως αν δεν προσπαθήσουν, θα έρθει η σειρά τους. Σαν να χτύπησε το ξυπνητήρι τους. Διότι μπορεί να χρειάστηκαν ένα ολόκληρο ημίχρονο ή για την ακρίβεια 25’ για να «αφυπνιστούν», αλλά έβγαλαν σκληράδα, μαχητικότητα, έπαιξαν ο ένας για τον άλλον και έτσι το -16 στο 25’ (53-37) μετατράπηκε σε μια επιτυχία που είχε την υπογραφή του Χρήστου Σερέλη.

Ειλικρινά θα ήθελα πολύ να ξέρω τι σκεφτόταν ο Ντουέιν Μπέικον όταν έβλεπε ως θεατής τους συμπαίκτες του να μάχονται, να κάνουν… βουτιές, να βοηθάει ο ένας τον άλλον, να παίζουν σαν να είναι ένα ματς που κρίνεται η πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Διότι στο δεύτερο ημίχρονο έτσι έπαιζε ο Παναθηναϊκός. Με το μαχαίρι στα δόντια. Ελπίζω και τον ίδιο τον Μπέικον να τον… αφύπνισε όλο αυτό το θέαμα για να καταλάβει που βρίσκεται. Θα φανεί άμεσα. Προσεχώς…

Είναι αλήθεια πως το κλίμα στα αποδυτήρια έχει αλλάξει. Είναι αλήθεια πως ο Χρήστος Σερέλης με τους συνεργάτες του έχουν μεταδώσει θετική ενέργεια και νότα αισιοδοξίας στα αποδυτήρια και οι παίκτες αρχίζουν και χαμογελούν ξανά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μετά την παρθενική νίκη του κόουτς Σερέλη στην Ευρωλίγκα, οι παίκτες τον μπουγέλωσαν. Αυτή η αυθόρμητη κίνηση «λέει» κάποια πράγματα για την αλλαγή στη ψυχολογία. Διότι αν δεν έχεις χαρούμενα αποδυτήρια, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά στο παρκέ.

Θεωρώ πως με αυτή την κίνηση, οι παίκτες κάπως σαν να… σοκαρίστηκαν, σαν να ήρθαν στα ίσα τους με το σκεπτικό πως αν δεν προσπαθήσουν, θα έρθει η σειρά τους. Σαν να χτύπησε το ξυπνητήρι τους.

Οι δημόσιες σχέσεις και η γεμάτη ατζέντα του Μπετσίροβιτς θα ωφελήσουν τον Παναθηναϊκό

Πάμε και σε ένα άλλο κεφάλαιο αρκετά σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει μια σπουδαία μεταγραφή εφόσον ολοκληρωθεί και επίσημα το ντιλ. Σάνι Μπετσίροβιτς. Μια κίνηση άκρως σημαντική για την επόμενη μέρα που φαντάζει να είναι και θα είναι από πολλές απόψεις, καλύτερη από την φετινή.

Ο Σάνι Μπετσίροβιτς αναμένεται να είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Ενας άνθρωπος που έκανε το… αγροτικό του στην Τσεντεβίτα/Ολίμπια και ετοιμάζεται για το δύσκολο καράβι του Παναθηναϊκού. Οι δημόσιες σχέσεις του, η γεμάτη ατζέντα του άλλοτε παίκτη των «πράσινων» θα ωφελήσει την ομάδα. Είτε σε θέμα μεταγραφικού σχεδιασμού είτε σε θέμα επαφών με την Ευρωλίγκα.

Ο Σλοβένος είχε και έχει άριστες σχέσεις με τους «πράσινους» και για αυτό τον λόγο εδώ και καιρό η ομάδα είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας μαζί του ώστε να του δώσει αυτό το χρίσμα. Ο Μπετσίροβιτς έχει την τεχνογνωσία μιας δύσκολης και άκρως νευραλγικής θέσης και πιστεύω πως θα αφήσει έργο που θα έχει θετικό πρόσημο για την ομάδα. Διότι η βάση είναι ο σωστός και ορθολογικός σχεδιασμός ώστε η νέα αγωνιστική σεζόν να έχει περισσότερα χαμόγελα στο ΟΑΚΑ.

Ο Μπετσίροβιτς έχει την τεχνογνωσία μιας δύσκολης και άκρως νευραλγικής θέσης και πιστεύω πως θα αφήσει έργο που θα έχει θετικό πρόσημο για την ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News