Παναθηναϊκός: Η επιβεβλημένη νοοτροπία και οι πιθανότητες για Μάριο Χεζόνια!

Ο Χρήστος Σερέλης είπε μια μεγάλη αλήθεια που πρέπει να γίνει… βίωμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού και ο Μαρίνος Πρίντεζης αναλύει την υπόθεση Μάριο Χεζόνια που αποτελεί τον διακαή πόθο της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε. Πώς το πήρε; Πολύ απλά δεν ήταν σοφτ αυτή την φορά. Πολύ απλά έβγαλε ενέργεια. Πολύ απλά είχε καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο και στα καίρια σημεία. Πολύ απλά υπήρχε βοήθεια μεταξύ των παικτών σε επίθεση και σε άμυνα. Πολύ απλά έπαιξε ως ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο. Πολύ απλά αναφέρω, αλλά τίποτα δεν είναι απλό για τον φετινό Παναθηναϊκό. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χρειάζεται να μοχθήσει. Χρειάζεται να αποδεικνύει συνεχώς πράγματα στον ίδιο του τον εαυτό.

Ο Χρήστος Σερέλης είπε μια μεγάλη αλήθεια. Μια αλήθεια που έπρεπε… χθες να αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια. «Η σειρά είναι 2-1 και οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και πρέπει να παλέψουμε και να ματώσουμε σε όλα τα παιχνίδια». Ετσι είναι τα πράγματα. Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ασταθής και οφείλει να ματώνει σε κάθε παιχνίδι. Σε κάθε φάση, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει είτε παίζει με τον Ολυμπιακό είτε με το Περιστέρι να ματώνει. Διότι μόνο έτσι μπορεί να αυξήσει τις ελπίδες του για κάτι καλό. Η αλήθεια είναι ότι στερείται ποσοτικά σε λύσεις. Είτε στους καθαρούς οργανωτές είτε στους σουτέρ. Κατά συνέπεια μία είναι η οδός. Σκληράδα και φουλ ενέργεια για να μπορέσει να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στην επίθεση.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ασταθής και οφείλει να ματώνει σε κάθε παιχνίδι. Σε κάθε φάση, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Καλά όλα αυτά, αλλά ας πάμε και στα μεταγραφικά. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς στόχους για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Στην λίστα του υπάρχουν παίκτες όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Κέβιν Πάντερ, ο Ροντρίγκ Μπομπουά, ο Ελάιζα Μπράιαντ, ο Μάριο Χεζόνια και ο Ζακ Λεντέι (αναφέρω μερικές από τις περιπτώσεις που επεξεργάζονται οι «πράσινοι»). Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο πάνω ράφι και ήδη «τσεκάρει» περιπτώσεις σε όλες τις θέσεις και με εναλλακτικά πλάνα για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής έχει γίνει αρκετός… ντόρος με το όνομα του Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης φόργουορντ πόσταρε τριφυλλάκια μετά την κατάκτηση της κούπας με την Ρεάλ και φυσικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού του ζήτησε να επιστρέψει στην ομάδα. Αραγε υπάρχουν πιθανότητες; Φυσικά υπάρχουν και αρκετές μάλιστα κατά τη γνώμη μου.

Πρώτα από όλα πρόκειται για έναν παίκτη που λατρεύει τον Παναθηναϊκό και θεωρεί πως έχει αφήσει κάτι στη μέση. Κάτι χρωστάει στον εαυτό του, στην ομάδα, στους οπαδούς. Ο Μάριο Χεζόνια γουστάρει τον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γουστάρει τον Κροάτη φόργουορντ. Είναι αυτό που λέμε «σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός…».

Ο σούπερ Μάριο είναι πανευτυχής μια και κατέκτησε την κούπα με την Ρεάλ. Εχει συμβόλαιο με τους Μαδριλένους και για την επόμενη χρονιά, αλλά και μπάι άουτ. Στο μυαλό του είναι η επιστροφή στο ΟΑΚΑ και έχει στείλει τα… μηνύματά του. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη θέλει να τον ντύσει ξανά στα πράσινα. Είναι διακαής πόθος. Είναι δεδομένο πως θα κάνει ξανά «γκελ» είτε αγωνιστικά είτε εμπορικά.

Θεωρώ πως η Ρεάλ δεν θα σταθεί «εμπόδιο» μια και το μπάι άουτ δεν είναι υψηλό για τα στάνταρ του Παναθηναϊκού που έχει έτοιμη την πρόταση και άκρως δελεαστική για να τον φέρει πίσω στο ΟΑΚΑ. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν παίζουν ρόλο αποκλειστικά τα χρήματα, αλλά το γεγονός πως υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση ασχέτως ότι το περασμένο καλοκαίρι δεν παρέμεινε στην ομάδα. Οι σχέσεις είναι άριστες μεταξύ του παίκτη και του οργανισμού.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα το προσεχές καλοκαίρι. Με στόχο να δημιουργήσει κάτι πολύ δυνατό σε όλους τομείς. Εντός και εκτός παρκέ. Με σωστές και προσεκτικές κινήσεις και με γνώμονα το γεγονός πως το μπάτζετ θα είναι στα ύψη και θα λύνει τα χέρια του Εργκίν Αταμάν.

Ο Μάριο Χεζόνια γουστάρει τον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γουστάρει τον Κροάτη φόργουορντ. Είναι αυτό που λέμε «σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός…».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News