Παναθηναϊκός: Κυρίες και κύριοι, υποκλιθείτε στο καλύτερο 4άρι της Ευρώπης!

EUROKINISSI

Αγωνίζεται με ρυθμούς… MVP, έχει τρομερή επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του όσο λίγοι στην Ευρωλίγκα και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο απλά ενώ δεν είναι. Ποιος άλλος; Ο κορυφαίος πάουερ φόργουορντ της Ευρωλίγκας. Ο Ντίνος Μήτογλου! Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Όταν τιμωρήθηκε μέτρησε φίλους, αλλά κυρίως μέτρησε αρκετές εργατοώρες ώστε να παραμείνει σε mood φυσικής κατάστασης. Διότι η αγωνιστική αποχή ήταν μεγάλη. Δούλεψε καλά στο μυαλό του όσα έπρεπε για να τον βοηθήσουν να επανέλθει σωστά όταν έρθει η μεγάλη ώρα. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, τον Παναθηναϊκό προκειμένου να δώσει όσα του έλειπαν σε μια θέση που «πονούσε» από τη στιγμή που αποχώρησε. Τη θέση «4».

Ο Ντίνος Μήτογλου μετρούσε τις μέρες, τις ώρες για να πατήσει ξανά παρκέ. Δεν το έκανε με την Εθνική ενώ δεν μπήκε άμεσα στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού μετά από τον τραυματισμό που είχε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Δεν πτοήθηκε, διότι ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει. Όταν επέστρεψε σε ματς της Ευρωλίγκας ήταν κόντρα στην Μακάμπι (11π., 5ριμπ., σε 26’). Μέρα με τη μέρα και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, ο Ελληνας ψηλός αφομοίωνε συνεχώς το σύστημα του Αταμάν. Ενιωσε αυτοπεποίθηση με την βοήθεια όλων στο ΟΑΚΑ.

Κόντρα σε έναν από τους αγαπημένους του παίκτες, τον Τόρνικε Σενγκέλια έκανε ένα από τα παιχνίδια της ζωής του. Νίκησε στην άτυπη κόντρα με τον σκληροτράχηλο Γεωργιανό πάουερ φόργουορντ ή αλλιώς στον MVP του Οκτωβρίου στην Ευρωλίγκα. Σαν ένα… παράσημο κόντρα σε έναν από τους κορυφαίους του είδους. Όμως δεν στέκεται σε αυτό. Για τον Ντίνο Μήτογλου το παράσημο είναι ότι επέστρεψε δυνατός πνευματικά και σωματικά και αγωνίζεται στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο της Ευρώπης.

Ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ είναι ο καλύτερος Ελληνας παίκτης (πλην του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι μια κατηγορία μόνος του), ο πιο φορμαρισμένος και το καλύτερο και το πιο ολοκληρωμένο 4άρι της Ευρώπης. Ο Ντίνος Μήτογλου καταγράφει στατιστικά MVP. Ειδικά στα τρία τελευταία ματς είχε 24 πόντους (11/15 σουτ), 10 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα με την Αλμπα σε 36’, είχε 19 πόντους (7/10 σουτ), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες σε 38’ με την Ζαλγκίρις και 24 πόντους (9/13 σουτ) και 10 ριμπάουντ με την Βίρτους σε 35’. Να το κάνουμε πιο λιανά; Στο 3/3 του Παναθηναϊκού, ο Μήτογλου έχει 22,3 πόντους κατά μέσο όρο με 8,6 ριμπάουντ και 27/38 σουτ! Νούμερα που είναι εξωπραγματικά.

Η εξυπνάδα του στο παιχνίδι, οι τοποθετήσεις του μέσα και έξω από το καλάθι, τα πικ εν ποπ, τα κοψίματα στη ρακέτα, η βοήθεια στα ριμπάουντ, η δημιουργία με τον εκάστοτε σέντερ, η άμυνα (όταν του ζητηθεί) στον αντίπαλο γκαρντ, η ενέργεια που βγάζει, η επικοινωνία με τον κόσμο, συνθέτουν έναν Ντίνο Μήτογλου, σαφώς καλύτερο και πιο έμπειρο σε σύγκριση με τον Ελληνα ψηλό που είχε αγωνιστεί στην πρώτη του θητεία στα πράσινα, αλλά και πιο ολοκληρωμένο.

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Ντίνος Μήτογλου είναι δικαίως το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης. Ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ και ο πιο επιδραστικός από κάθε άλλον στη συγκεκριμένη θέση στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Του το χρωστούσε και η τύχη, η μοίρα (αν θέλετε) και κάνει απόσβεση της λατρείας και της αγάπης που έχουν άπαντες στον Παναθηναϊκό προς το πρόσωπό του. Όμως το πιο σημαντικό είναι άλλο. Ο Ντίνος απολαμβάνει το κάθε δευτερόλεπτο και όποιος τον παρακολουθεί απολαμβάνει τα όσα κάνει στο παρκέ.

Να το κάνουμε πιο λιανά; Στο 3/3 του Παναθηναϊκού, ο Μήτογλου έχει 22,3 πόντους κατά μέσο όρο με 8,6 ριμπάουντ και 27/38 σουτ! Νούμερα που είναι εξωπραγματικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News