Παναθηναϊκός Aktor: Μέγας είσαι Σλούκα και θαυμαστές οι… εμπνεύσεις σου!

EUROKINISSI

Αυτή τη φορά το… θρίλερ είχε «πράσινο» φινάλε γιατί απλά, υπήρχε η ασφάλεια του «ηγέτη» της ομάδας. Ο Ελληνας γκαρντ «απελευθερώθηκε» και «απελευθέρωσε» τους «πράσινους». Ο Αντετοκούνμπο που έγινε καταλύτης από τα βάθη του πάγκου και η επιστροφή Χουάντσο. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ξεκάθαρα, ωμά και ειλικρινά. Υπήρχε πίεση για τη νίκη. Αυτό ήταν δεδομένο στο μυαλό των παικτών μετά τις 3 σερί ήττες (ή αν προτιμάτε τις 2+1 μια και η Ρεάλ δεν παίζεται). Ναι, το ματς έγινε ξανά… θρίλερ. Ναι το ματς ήταν «κλειστό» στην τελευταία περίοδο. Αυτή τη φορά, υπήρχε ψυχραιμία, υπήρχε σωστό διάβασμα της αντίπαλης άμυνας (με το spain pick and roll) και ο Παναθηναϊκός Aktor δεν πέταξε στα… σκουπίδια κάτι που άξιζε να πάρει από την Γαλλία. Όχι, αυτή την φορά. Το φινάλε ήταν «πράσινο». Γιατί ήταν «πράσινο»; Διότι είχε την ασφάλεια του «ηγέτη» του. Του Κώστα Σλούκα. Είναι το Α και το Ω του συνόλου. Όταν ο Σλούκας είναι σε… fly mode οι «πράσινοι» πάνε σε άλλο επίπεδο. Τους «ομορφαίνει» τη ζωή.

Ο Ελληνας γκαρντ πραγματοποίησε το πρώτο του νταμπλ-νταμπλ με την πράσινη φανέλα (18 πόντους και 12 ασίστ) και ταυτόχρονα έκανε και ρεκόρ καριέρας στις εμπνεύσεις σε επίπεδο Ευρωλίγκας (είχε 11 πάσες στις 24/11/2022 όντας παίκτης του Ολυμπιακού κόντρα στην Αλμπα). Σούπερ ο Μήτογλου, σούπερ ο Γκριγκόνις και όλοι οι «πράσινοι», αλλά όταν ο Σλούκας είναι σούπερ θα αποτελεί την ειδοποιό διαφορά στα παιχνίδια. Διότι ήταν, είναι και παραμένει ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης και σε αυτό δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Είχα γράψει πως όταν ο Σλούκας «απελευθερωθεί» από την έξτρα πίεση που έχει βάλει στον εαυτό του, τότε θα «απελευθερώσει» την ομάδα και θα έχει το… κλειδί. Αυτή την φορά ήταν «γαλλικό».

Μέσα από αυτό το παιχνίδι, μέσα από το βάθος του πάγκου (μεγάλη ιστορία να έχεις αρκετές λύσεις), ξεπετάχτηκε και ένα πρόσωπο που είχε καιρό να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο Ελληνας σέντερ δείχνει να έχει ανέβει στην… ιεραρχία (αν μου επιτρέπετε) των σέντερ. Ως δεύτερος πίσω από τον Λεσόρ. Είναι μεγάλη υπόθεση (ταίριαζε και το στιλ της Βιλερμπάν), με τον Λεσόρ στον πάγκο, να έρχεται ο Αντετοκούνμπο και να βγάζει ενέργεια σε άμυνα και σε ριμπάουντ τη στιγμή που οι Γάλλοι είχαν φέρει το ματς στα ίσα. Η ενέργεια του έδωσε έξτρα ώθηση και παρέσυρε τους συμπαίκτες του. Σαν να τους… τσίτωσε. Οι «πράσινοι» είχαν και αυτό το «κέρδος» διότι πιστεύουν και ποντάρουν πολλά πάνω στον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Μέσα σε όλα αυτά, επέστρεψε και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στην αγωνιστική δράση. Πώς τον είδα; Προσωπικά με μεγάλη χαρά. Τα μηνύματα που έστειλε ήταν ενθαρρυντικά. Προφανώς και του χρειάζεται ρυθμός, αλλά σε αυτά τα 12:53 που αγωνίστηκε κυρίως ως 4άρι και ελάχιστα ως 3άρι, έδωσε τρομερή ενέργεια στην άμυνα. Εβαλε το κορμί του ώστε να περιορίσει τις προσωπικές φάσεις, άνοιξε το γήπεδο ενώ ταυτόχρονα έδωσε και ανάσες στον Μήτογλου (το τονίζω ξανά ότι για εμένα είναι το κορυφαίο 4άρι της Ευρώπης με πλήρες «πακέτο»). Η αγωνιστική άνοδος του Ισπανού θα λύσει αρκετά τα χέρια στον Αταμάν και φυσικά θα προσφέρει περισσότερες λύσεις στην άμυνα.

Είναι μεγάλη υπόθεση (ταίριαζε και το στιλ της Βιλερμπάν), με τον Λεσόρ στον πάγκο, να έρχεται ο Αντετοκούνμπο και να βγάζει ενέργεια σε άμυνα και σε ριμπάουντ τη στιγμή που οι Γάλλοι είχαν φέρει το ματς στα ίσα. Η ενέργεια του έδωσε έξτρα ώθηση και παρέσυρε τους συμπαίκτες του

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News