Παναθηναϊκός Aktor: Αυτή η «κλοπή» είναι από ατόφιο «χρυσάφι»!

PHOTO V. STOLIS

Ο Μάριους Γκριγκόνις που πέρυσι αμφισβητήθηκε και φέτος είναι άλλος… άνθρωπος, το «επιτέλους» του Αταμάν, ο Ναν και η απόδραση που σημαίνει πολλά για αυτό που «χτίζει» φέτος ο Παναθηναϊκός Aktor. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

«Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις» λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Ναι αυτή είναι μια πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός Aktor έχασε τρία ματς φέτος στο φινάλε μέσα από τα χέρια του. Εχασε εντός έδρας από την Μακάμπι, έχασε εκτός έδρας από Παρτιζάν και Εφές. Στα… σημεία, αλλά αυτή τη φορά, η μπίλια έκατσε στο… πράσινο στο Μόντε Κάρλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω. Δεν έσκασε, δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε στο -15. Δεν τα παράτησε όταν ακόμα ο Τζέιμς έγραψε το 88-84 με 3/3 βολές (το φάουλ έγινε χαμηλά από τον Σλούκα και ο Αμερικανός γκαρντ πήρε έξυπνα τρεις βολές που δεν δικαιούνταν και βάσει ριπλέι). Βρήκε τις λύσεις και είναι αυτό που αναφέρουμε… θεία δίκη!

Ομολογώ πως όταν έβλεπα το παιχνίδι στην 3η περίοδο σκεφτόμουν πως ένας παίκτης θα μπορούσε να βάλει μπρος τη «μηχανή» και να πάρει στις πλάτες του την ομάδα. Ο Κέντρικ Ναν. Διότι ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο… απρόβλεπτος που καμία άμυνα δεν θα ήθελε να τον βρει αντίπαλο. Σκεφτείτε ο Ναν είχε 1 πόντο σε 30’ όντας άστοχος ακόμα και σε λέι απ, αλλά είναι τέτοια η προσωπικότητά του και η εμπειρία του που χρειάζεται 1-2 σουτ για να «ζεσταθεί» και να επενδύσει πάνω στην αθλητικότητά του. Για τέτοια παιχνίδια ο Παναθηναϊκός «ξόδεψε» αρκετά χρήματα για να τον ντύσει στα πράσινα και σίγουρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (αποθεώθηκε και έφερε και γούρι στην ομάδα) ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο μετά το τέλος του ματς.

«Ηταν μια μεγάλη ληστεία, μια μεγάλη κλοπή», ανέφερε μετά το τέλος του ματς ο απίστευτος, ο αναγεννημένος Μάριους Γκριγκόνις για τον οποίο έχω αναφέρει πως είναι άλλος παίκτης, άλλος άνθρωπος φέτος και σε αυτό παίζει ρόλο 100% και η φιλοσοφία της ομάδας (ας όψεται ο Ράντονιτς που δεν τον πίστευε πέρυσι και τον άφηνε να κάνει στατικό ποδήλατο συνέχεια). Ο Γκριγκόνις δέχθηκε ένα τεράστιο «μπουγέλωμα» από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια αφού προηγουμένως είχε λούσει με «παγωμένο» νερό τους Μονεγάσκους που ίσως είχαν πιστέψει πως το ματς τελείωσε στο 88-84. Αυτό το «επιτέλους» του Εργκίν Αταμάν στα αποδυτήρια μετά από 3 ήττες σε κλειστά ματς, οι πανηγυρισμοί των «πράσινων» πάνω στον Γκριγκόνις αποδεικνύουν την έννοια της ομάδας. Το πόσο πολύ το ήθελαν. Σαν να εξιλεώθηκαν.

Ο Γκριγκόνις δέχθηκε ένα τεράστιο «μπουγέλωμα» από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια αφού προηγουμένως είχε λούσει με «παγωμένο» νερό τους Μονεγάσκους που ίσως είχαν πιστέψει πως το ματς τελείωσε στο 88-84.

Προφανώς και ο μαραθώνιος είναι τεράστιος και δύσβατος, αλλά θεωρώ πως αυτή η απόδραση, με τον τρόπο που ήρθε και κόντρα σε ένα σύνολο που έχει βλέψεις για το φάιναλ φορ, θα ανεβάσει περισσότερο την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση της ομάδας και θα «ατσαλώσει» τον χαρακτήρα της για την συνέχεια. Το ανέφερε και ο Εργκίν Αταμάν πριν το ματς. «Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε να παίρνουμε και δύσκολες νίκες εκτός έδρας». Το είπε και φυσικά έγινε άμεσα. Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ είναι ότι η επίθεση των «πράσινων» δεν ήταν στατική, δεν «κολλούσε» ιδιαίτερα και κατά συνέπεια βγήκαν αρκετοί αυτοματισμοί.

Οι «πράσινοι» έκαναν το 2/2 στην Γαλλία με την διαφορά πως η νίκη επί της Μονακό ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή νίκη και τώρα οφείλουν άμεσα, να αφήσουν τους πανηγυρισμούς διότι υπάρχει το δύσκολο ματς με την Αρμάνι που αρχίζει να παίρνει τα πάνω της. Ένα ματς που είναι… παγίδα, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν προσωπικότητα, έχουν ποιότητα, έχουν εμπειρία, είναι σαν μικροί προπονητές στο παρκέ και έχουν την ευκαιρία τους για να «μεγαλώσουν» και άλλο αυτό που «χτίζουν» φέτος.

Το ανέφερε και ο Εργκίν Αταμάν πριν το ματς. «Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε να παίρνουμε και δύσκολες νίκες εκτός έδρας». Το είπε και φυσικά έγινε άμεσα. Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ είναι ότι η επίθεση των «πράσινων» δεν ήταν στατική, δεν «κολλούσε» ιδιαίτερα και κατά συνέπεια βγήκαν αρκετοί αυτοματισμοί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News