Παναθηναϊκός Aktor: Αυτό το… πάρτι ήταν σκέτη απόλαυση!

Τα παλικάρια του Εργκίν Αταμάν προσέφεραν μια ακόμα ελκυστική εικόνα στον κόσμο τους και το ΟΑΚΑ πρέπει να μετατραπεί σε απόρθητο «φρούριο» για τη συνέχεια. Η άμυνα για σεμινάριο σε Λάρκιν, ο «αναγεννημένος» Γκριγκόνις και ο Αντετοκούνμπο που «ξεπετάγεται». Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Είναι πλέον κάτι σαν… ιεροτελεστία. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι (παρά τα καρδιοχτύπια), οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν πανηγύρισαν έξαλλα με τον κόσμο που δεν έφυγε ούτε δευτερόλεπτο από την κερκίδα για κανένα δεκάλεπτο μετά το χαρούμενο φινάλε. Κόσμος και παίκτες τραγούδησαν, ένωσαν τις φωνές τους και το πάρτι ολοκληρώθηκε. Αυτό ήταν το ιδανικό τέλος μιας υπέροχης βραδιάς. Μιας βραδιάς που τείνει να γίνει μια γλυκιά συνήθεια και αυτό θέλουν να καταφέρουν όσοι πατούν το παρκέ. Από τον Μάριους Γκριγκόνις μέχρι τον Κώστα Αντετοκούνμπο έδωσαν την ψυχή τους για να μπορέσει η ομάδα να προστατέψει το ΟΑΚΑ κόντρα σε ένα «πληγωμένο» σύνολο.

Δεν θεωρούσα πως ήταν εύκολο το παιχνίδι με την Εφές διότι μπορεί να έχει αλλάξει αρκετά στη μετά-Αταμάν εποχή, αλλά έχει παίκτες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους όπως ο Λάρκιν, ο Μπομπουά και ο Μπράιαντ και για αυτό τον λόγο οι παίκτες ήταν υποψιασμένοι. Ηταν υποψιασμένοι και φάνηκε στο μεγαλύτερο διάστημα. Η άμυνα πάνω στον Λάρκιν ήταν πραγματικά για… σεμινάριο. Διότι πρώτα από εκεί θα ξεκινήσω. Η άμυνα με νταμπλ-τιμ πάνω στον Αμερικανό γκαρντ – ώστε με πίεση να του «κόβεται» και η ντρίμπλα – ήταν όλα τα… λεφτά (αν δεν ήξερε ο Αταμάν τα ατού του Λάρκιν ποιος θα τα ήξερε;). Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άποντος στο πρώτο μισό με 0/4 σουτ και ολοκλήρωσε το ματς με 9 πόντους (3/9 σουτ).

Για το κεφάλαιο Τζέριαν Γκραντ τι άλλο να γράψει κάποιος; Ο Αμερικανός γκαρντ βάζει πλώρη για καλύτερος αμυντικός της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Είναι ο «εφιάλτης» των εκάστοτε αντιπάλων γκαρντ. Μεγάλη… μαγκιά του Παναθηναϊκού που το περασμένο καλοκαίρι τον έντυσε στα πράσινα στο άψε-σβήσε και φυσικά του επέκτεινε το συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. 

Για τον Μάριους Γκριγκόνις έχουν στερέψει φέτος τα λόγια και τα γραπτά. Ο Λιθουανός γκαρντ είναι ένα μπασκετικό «διαμάντι» το οποίο πέρυσι το είχε πάρει η μπάλα της «πράσινης» πορείας. Φέτος, από την προετοιμασία και μετά είχε έναν στόχο. Να κάνει το δικό του step up και με την βοήθεια του Αταμάν και των συμπαικτών του, να κάνει… θραύση και να βγάλει στο παρκέ το ένστικτο του killer. Το είχε στο μυαλό του και το πράττει. Εκανε ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην καριέρα του (7) στην Ευρωλίγκα και συνεχίζει απτόητος και φυσικά «αναγεννημένος».

Για τον Μάριους Γκριγκόνις έχουν στερέψει φέτος τα λόγια και τα γραπτά. Ο Λιθουανός γκαρντ είναι ένα μπασκετικό «διαμάντι» το οποίο πέρυσι το είχε πάρει η μπάλα της «πράσινης» πορείας. Φέτος, από την προετοιμασία και μετά είχε έναν στόχο.

Η φετινή έκδοση δεν έχει μόνο τους παίκτες που «λάμπουν», όπως ο «ηγέτης» του Παναθηναϊκού Αktor Κώστας Σλούκας ο οποίος αποθεώθηκε μετά το ρεσιτάλ που έδωσε με τις αστείρευτες εμπνεύσεις του, αλλά και μονάδες από την second unit. Εχω αναφέρει και σε άλλο κείμενο πως ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει ανέβει στη 2η θέση της ιεραρχίας των σέντερ. Σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται πιο ώριμος μπασκετικά και φυσικά επιδραστικός. Όταν η Εφές έβαλε δύσκολα στους «πράσινους» με τα τρίποντα (ή αν προτιμάτε οι «πράσινοι» έβαλαν δύσκολα στον εαυτό τους), ο Ελληνας σέντερ είχε την ψυχραιμία, την «φρεσκάδα» και την αστείρευτη ενέργεια και έριξε… άκυρα στους αντιπάλους του.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει ανέβει στη 2η θέση της ιεραρχίας των σέντερ. Σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται πιο ώριμος μπασκετικά και φυσικά επιδραστικός.

Τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο, πιστέψτε με, οι «πράσινοι» ήδη σκέφτονται το εντός έδρας παιχνίδι με την Μονακό. Δεν υπάρχει εφησυχασμός. Οι «πράσινοι» με πρώτο και καλύτερο τον Εργκίν Αταμάν γνωρίζουν πως η επιτυχία αυτής της εβδομάδας θα είναι το 2/2 στη διαβολοβδομάδα. Διότι το ΟΑΚΑ από εδώ και στο εξής θα πρέπει να μετατραπεί σε απόρθητο «φρούριο». Ο αγώνας με την Μονακό έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και παίκτες σαν τον Μάικ Τζέιμς θυμούνται ακόμα το «χαστούκι» που έφαγαν στο Μονακό. Θεωρώ πως η άμυνα κόντρα στον Λάρκιν ήταν μια γερή πρόβα-τζενεράλε για μια αντίστοιχη απέναντι στον άλλοτε «πράσινο».

Τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο, πιστέψτε με, οι «πράσινοι» ήδη σκέφτονται το εντός έδρας παιχνίδι με την Μονακό. Δεν υπάρχει εφησυχασμός. Οι «πράσινοι» με πρώτο και καλύτερο τον Εργκίν Αταμάν γνωρίζουν πως η επιτυχία αυτής της εβδομάδας θα είναι το 2/2 στη διαβολοβδομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News