Παναθηναϊκός Aktor: Ετσι ο Αταμάν μετέτρεψε σε «όπλο» τον Καλαϊτζάκη!

EUROKINISSI

Πώς ο Ελληνας γκαρντ-φόργουορντ διανύει μια σούπερ περίοδο; Πώς έγινε και επιθετικός παράγοντας στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού Αktor; Tι βελτίωσε; Από τα παράπονα στην… αποθέωση από τον Εργκίν Αταμάν. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Το περασμένο καλοκαίρι όταν λήφθηκε η απόφαση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Εργκίν Αταμάν πήρε στα χέρια του και την λίστα από το ρόστερ της προηγούμενης σεζόν με τα πεπραγμένα τους, με τις παραστάσεις τους ώστε να υπάρξει αξιολόγηση και από την δική του πλευρά. Κάτι το σημαντικό. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν από τους παίκτες που διατηρήθηκαν στο ρόστερ. Ο Ελληνας γκαρντ-φόργουορντ είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας το καλοκαίρι του 2022 (2+1 για την ακρίβεια). Ο Τούρκος κόουτς πόνταρε πολλά πάνω του.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης δούλεψε αρκετά. Εκανε εξαιρετική ατομική προπόνηση το καλοκαίρι και φυσικά στη συνέχεια με την ομάδα έχοντας τον απαιτούμενο ανταγωνισμό. Ναι ο ρόλος του στον Παναθηναϊκό Aktor είναι κατά βάση αμυντικός, αλλά ταυτόχρονα ο Ελληνας πολυσύνθετος παίκτης βελτίωνε μέσα από την δουλειά και το σουτ και την τεχνική του (που την είχε, αλλά την εξέλιξε). Κάτι που το είχε «ψήσει» αρκετά, το είχε αναβαθμίσει όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Λιθουανία και στην Λιετκαμπέλις (είχε 13,6 πόντους και διψήφιο αριθμό πόντων στα 19 από τα 22 παιχνίδια στο λιθουανικό πρωτάθλημα).

Φυσικά δεν ήταν όλα… ρόδινα. Ο Εργκίν Αταμάν είναι δίκαιος κόουτς με όλους τους παίκτες του και αν δει κάτι που δεν του αρέσει δεν θα μασήσει τα λόγια του. Διότι πιστεύει πολύ στους παίκτες του. Μετά το ματς τον Κολοσσό στις 26/11 είχε πει. «Ο Καλαϊτζάκης και ο Μαντζούκας πρέπει να παίζουν. Δεν γίνεται να βάζω τον Σλούκα και τον Μήτογλου 30 λεπτά (σσ. σε τέτοια ματς). Αυτό είναι το πιο δύσκολο και το πιο σημαντικό λάθος. Αύριο θα κάνουν πολλή προπόνηση, γιατί χρειάζονται σε βοηθούν περισσότερο σε τέτοιου είδους αγώνες. Στην EuroLeague, μπαίνουν, βάζουν δύο σουτ, αλλά εκεί έχω αρκετούς παίκτες στο ρόστερ. Σε αυτά τα παιχνίδια χρειαζόμαστε τη συνεισφορά τους για να παίξουμε καλό μπάσκετ».

Ως εκ τούτου μέσα από την σκληρή δουλειά ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης πείσμωσε ώστε να αποδείξει πάνω από όλα στον εαυτό του ότι μπορεί καλύτερα. Στις 24/12, ο Εργκίν Αταμάν τον αποθέωσε μετά το ματς με τον Προμηθέα. «Θέλω να συγχαρώ τον Καλαϊτζάκη που έπαιξε απίστευτη άμυνα, όλη η ομάδα έπαιξε καλά». Ο Ελληνας γκαρντ-φόργουορντ «κέρδιζε» συνεχώς πόντους μέσα από τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Επαιρνε πρωτοβουλίες. Η προτροπή του τεχνικού επιτελείου ήταν να σουτάρει. Να πάρει την πρωτοβουλία αν είναι ιδανικές οι συνθήκες.

Κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πρόσφατο ντέρμπι, ο 25χρονος Ελληνας γκαρντ-φόργουορντ ήταν ο παράγοντας Χ και στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε αστείρευτη ενέργεια, μπέρδεψε τους «ερυθρόλευκους», τους έβαλε δύσκολα και αποτέλεσε το δεξί χέρι του Τζέριαν Γκραντ από τη στιγμή που δεν υπήρχε ούτε Βιλντόσα ούτε Σλούκας. Κόντρα στην Μακάμπι και με αστείρευτη αυτοπεποίθηση ήταν παράγοντας και στο επιθετικό κομμάτι. Πήρε «μεγάλα» σουτ (ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος) ενώ έχει βελτιώσει αρκετά το κομμάτι των βολών μια και είναι παίκτης που πάει στην επαφή.

Σε 21’, ο Καλαϊτζάκης είχε 17 πόντους με 6/11 σουτ εντός παιδιάς και 2/2 βολές κόντρα στην Μακάμπι. Απέναντι στον Απόλλωνα, ο Ελληνας γκαρντ-φόργουορντ ήταν ξανά πρωταγωνιστής από τη θέση «2» (κυρίως). Σημείωσε 18 πόντους με 6/8 σουτ και 5/5 βολές σε 20’. Κατά συνέπεια στα δύο τελευταία ματς ο Καλαϊτζάκης είχε 17,5 πόντους κατά μέσο όρο με 12/19 σουτ και 7/7 βολές. Εν ολίγοις είναι και παίκτης… οικονομίας. Ο Παναγιώτης είναι εδώ και ο Εργκίν Αταμάν τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News