Παναθηναϊκός Aktor: Για αυτό… άστραψε και βρόντηξε ο Εργκίν Αταμάν!

Ο Τούρκος κόουτς των «πράσινων» έγινε έξω… φρενών και δικαίως. Είχε τους λόγους του να τα «χώσει» στους παίκτες του. Ειδικά και γενικά. Το μήνυμα του ήταν ηχηρό και αναγκαίο ενόψει της συνέχειας. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Τούρκος κόουτς έγινε… Τούρκος (μεταφορικά) μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό και είχε τους λόγους του. Το… ξέσπασμα του ήταν και ένα μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες, αλλά και γενικότερα. Διότι η σεζόν τώρα… αρχίζει. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Εργκίν Αταμάν είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει πως δεν μασάει τα λόγια του και αν είναι να πει κάτι θα το πει και δημόσια και κατ’ ιδίαν. Το έκανε ως κόουτς της Εφές και θυμόμαστε και τις «μπηχτές» που είχε ρίξει στην ομάδα του, αλλά και ειδικά σε παίκτες όπως ο Λάρκιν και ο Μίτσιτς. Αυτή την φορά το έκανε με κύριο αποδέκτη τον Βιλντόσα (δημόσια).

Η αλήθεια είναι πως η αναμέτρηση κόντρα στους Ροδίτες ήταν μια ευκαιρία για να δει μερικά πράγματα από κάποιους παίκτες του ο Εργκίν Αταμάν. Να «φρεσκάρει» την ομάδα του και να ανοίξει το ροτέισον για το οποίο γίνεται αρκετός λόγος. Όμως πως να μπορέσει να ανοίξει το ροτέισον περισσότερο όταν βλέπει ότι για παράδειγμα ο Λούκα Βιλντόσα δεν αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος ώστε να ποντάρει πάνω του σε ματς της Ευρωλίγκας; Πώς να αφήσει εκτός δράσης σε αυτό το ματς τον Λεσόρ που έχει τραβήξει… κουπί και να εμπιστευτεί περισσότερο τον Μπαλτσερόφσκι που κάνει φάουλ στο άψε-σβήσε και μετά… αντίο;

Πως να μπορέσει να ανοίξει το ροτέισον περισσότερο όταν βλέπει ότι για παράδειγμα ο Λούκα Βιλντόσα δεν αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος ώστε να ποντάρει πάνω του σε ματς της Ευρωλίγκας;

«Κάποιοι παίκτες δεν αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του Παναθηναϊκού», ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου. Μια ηχηρή ατάκα, ένα ηχηρό μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες βάσει των λεγόμενων του, αλλά αυτό που θέλει να πετύχει ο Τούρκος κόουτς είναι να έχει σε… εγρήγορση, σε «αφύπνιση» όλους τους παίκτες του γιατί τώρα αρχίζει η σεζόν. Δεν θέλει επ’ ουδενί να πιστέψουν οι παίκτες του πως το ματς με την Αλμπα θα είναι… πάρτι προτού οι δύο ομάδες πατήσουν παρκέ, αλλά κυρίως δεν θέλει επ’ ουδενί να τους δει χαλαρούς γιατί πολύ απλά σε δύο εβδομάδες θα αρχίσει η κανονική Ευρωλίγκα. Θα αρχίσουν τα πλέι οφ και οι «πράσινοι» οφείλουν να εμφανιστούν έτοιμοι πνευματικά και ψυχολογικά για να μπορέσουν να φτάσουν στον τελικό τους στόχο. Δηλαδή να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα. Αυτός είναι ο στόχος και εμφανίσεις τύπου Ρόδου, δεν δικαιολογούνται από τον Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος κόουτς έχει τον τρόπο του και το ξέρουν καλά οι παίκτες του.

«Κάποιοι παίκτες δεν αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του Παναθηναϊκού», ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου. Μια ηχηρή ατάκα, ένα ηχηρό μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες βάσει των λεγόμενων του, αλλά αυτό που θέλει να πετύχει ο Τούρκος κόουτς είναι να έχει σε… εγρήγορση, σε «αφύπνιση» όλους τους παίκτες του γιατί τώρα αρχίζει η σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News