Ολυμπιακός: Παίρνεις νυστέρι, χειρουργείς και κρατάς τους 24 που μπορούν και αντέχουν!

EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται από τον Μίτσελ την άμεση εφαρμογή της πολύ σωστής απόφασης που έχει προαναγγείλει για δραστική μείωση του ρόστερ της πρώτης ομάδας. Και τη χρειάζεται εδώ και τώρα!

Τώρα αν επαναλάβω με τους σφυγμούς χαμηλότερους ότι η εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Καραμπάγκ ήταν πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια του, θα… πέσετε να με φάτε;

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την οργή που επικράτησε στο φινάλε της αναμέτρησης του Καραϊσκάκη, καταλαβαίνω ότι το 3-0 σκεπάζει τα πάντα (καθώς ο κόσμος του Ολυμπιακού κλήθηκε να διαχειριστεί άλλη μια εφιαλτική και ταπεινωτική – βάσει σκορ – ευρωπαϊκή βραδιά), ωστόσο το ποδόσφαιρο απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει κανόνες και λογική. 

Γιατί νομίζετε ότι εδώ στο sportday.gr ξεκινήσαμε τη μέρα του αγώνα με δύο συγκεκριμένα άρθρα; Θέλετε να σας τα θυμίσουμε;

Το πρώτο εξηγούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού στην ευρωπαϊκή του διαδρομή είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου και η συνέχιση της πορείας του στο Conference League. Γιατί; Μα διότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ χειρότερη ομάδα τόσο από τη Φράιμπουργκ, όσο και από την Καραμπάγκ. Ορθά, κοφτά… 

Το δεύτερο ανέλυε τον μεγαλύτερο αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» απέναντι στους Αζέρους που δεν ήταν η εξαιρετική ομάδα του Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ αλλά η άθλια αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της σεζόν, και όχι μόνο. 

Μα ο Σισέ ίδιος και χειρότερος ήταν και στη Γαλλία απέναντι στη Ναντ…

Θα ήταν ολοκληρωτικά αφύσικο να έλυνε μέσα σε ελάχιστες μέρες παρουσίας του Μίτσελ στου Ρέντη όλες αυτές τις αδυναμίες του ο πρωταθλητής Ελλάδος. Κι αυτό γιατί κάνει μπαμ, πλέον, ότι ειδικά στα στόπερ του το πρόβλημα σχετίζεται με την τραγική κατάσταση που βρίσκονται σε ατομικό επίπεδο παίκτες του που λογίζονται ως βασικοί. Γιατί συνιστά, δηλαδή, εντύπωση η τραγική απόδοση του Σισέ το βράδυ της Πέμπτης;

Ίδιος και χειρότερος ήταν και στο παιχνίδι με τη Ναντ! Μοναδική διαφορά ήταν ότι στη Γαλλία έτρεχε να καλύψει τις διαδοχικές του γκέλες ο Μανωλάς, ενώ κόντρα στην Καραμπάγκ έπρεπε να τον… μαρκάρει ο Εμβιλά και να τρέχει σαν τρελός να καλύπτει τα νώτα του συμπαίκτη του.

Το έχουμε επισημάνει εδώ και εβδομάδες: Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται ούτε… χαϊδέματα, ούτε συναισθηματισμούς, ούτε λόγια παρηγοριάς. Χρειάζεται να κοιτάξει κατάφατσα τον εαυτό του στον καθρέφτη και να πάρει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Μόνο έτσι θα επιβιώσει σε έναν πόλεμο που έχει να διαχειριστεί μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ.

Αν έχει κάνει ένα λάθος μέχρι στιγμής ο Μίτσελ στην επιστροφή του, αυτό δεν αφορά ούτε τους τρεις στόπερ με τους οποίους ξεκίνησε το παιχνίδι με την Καραμπάγκ, ούτε τις αλλαγές του. Έχει να κάνει αποκλειστικά με τη μη άμεση υλοποίηση της ΟΛΟΣΩΣΤΗΣ απόφασης που είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Τον άμεσο περιορισμό του αριθμού των παικτών που θα παίρνουν μέρος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

«Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται ούτε… χαϊδέματα, ούτε συναισθηματισμούς, ούτε λόγια παρηγοριάς. Χρειάζεται να κοιτάξει κατάφατσα τον εαυτό του στον καθρέφτη και να πάρει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Μόνο έτσι θα επιβιώσει σε έναν πόλεμο που έχει να διαχειριστεί μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ»

Υπάρχει κίνδυνος να αδικήσει κάποιους αν το πράξει; Ναι, υπάρχει! Του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ο περιορισμός των παικτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια; Ναι, του δημιουργεί! Αποτελεί πονοκέφαλο η διαχείριση δύο διαφορετικών ενδεκάδων σε Ελλάδα και Ευρώπη; Ναι, αποτελεί!

Παρόλα αυτά τα «ναι», όμως, για να έχει τύχη ο Ολυμπιακός τις επόμενες εβδομάδες καλείται να υλοποιήσει ΑΠΟ ΧΘΕΣ την παραπάνω απόφαση. 

Έναν βαριά άρρωστο που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του δεν τον επαναφέρεις με… Depon και ασπιρίνες. Τον ξαπλώνεις στο κρεβάτι, παίρνεις νυστέρι και τον χειρουργείς!

Αυτό πρέπει να κάνει ο Μίτσελ. Να μπει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη από τη σημερινή κιόλας προπόνηση και να πει: «Εσύ μένεις στην πρώτη ομάδα από σήμερα, εσύ συνεχίζεις στη δεύτερη. Εσείς οι 24 συνεχίζετε μαζί μου, οι υπόλοιποι με τον Οκκά!».

Μονόδρομος το… νυστέρι στου Ρέντη από σήμερα. Και το αύριο είναι αργά…

Ο Ολυμπιακός δεν αντέχει άλλο να εμφανίζει στην ενδεκάδα του παίκτες που όχι μόνο μοιάζουν ανήμποροι να προσφέρουν το παραμικρό αυτή τη στιγμή στην ομάδα, αλλά αποδεικνύονται καταστροφικοί για ολόκληρο το οικοδόμημα που επιχειρεί να στηθεί ξανά στα πόδια του. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Σισέ. Απλά ο Σενεγαλέζος είναι το πιο χτυπητό παράδειγμα.

Και ο Σισέ και ο Μπα! Παίκτες που στο 48ο δευτερόλεπτο ευρωπαϊκών αναμετρήσεων δίνουν ασίστ στους αντιπάλους τους, είτε είναι σωματικά και πνευματικά διαλυμένοι, είτε απλά βρίσκονται… αλλού γι’ αλλού και δεν είναι αφοσιωμένοι στη δύσκολη αποστολή που έχει να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός.

Πόσο χειρότερα πιστεύετε δηλαδή ότι θα ήταν δύο παιδιά της Ακαδημίας σε σχέση με την αποκαρδιωτική εικόνα που εμφανίζουν οι δύο Αφρικανοί στόπερ από το ξεκίνημα της σεζόν; Μην κάνω κι εγώ, όμως, το λάθος και ρίξω το ανάθεμα μόνο σε δύο παίκτες. Θα είναι άδικο…

Να μείνουμε στην ουσία. Για να διατηρήσει τις λίγες ελπίδες που έχει να… γυρίσει μια παρτίδα που μοιάζει χαμένη, ο Μίτσελ πρέπει να μετατραπεί από προπονητή σε χειρούργο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Για να επανέλθει ο Ολυμπιακός σε μια ποδοσφαιρική κανονικότητα στους αγώνες του, πρέπει ο Ισπανός να επιβάλλει… κανονικότητα στις προπονήσεις.

Κρατάς 24 που θέλουν και μπορούν, κρατάς 24 πολεμιστές, στέλνεις τους υπόλοιπους στη β’ ομάδα και μετά κάνοντας τις προπονήσεις σε διπλανά γήπεδα και ίδιες ώρες, έχεις τη δυνατότητα να ανεβοκατεβάζει. Το νυστέρι, όμως, πρέπει να μπει από σήμερα βαθιά στο κόκκαλο!

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News