Ολυμπιακός: Στου Ρέντη πλέον εκτοξεύονται διεθνείς καριέρες!

Sportday.gr

O Ολυμπιακός επένδυσε εκατομμύρια στο προπονητικό του κέντρο, αναπτύχθηκε συνολικά ως οργανισμός και εδώ και μια δεκαετία – από τον Μιραλάς ως τον Χουάνγκ – αυξάνει διαρκώς τις περιπτώσεις ξένων παικτών που πραγματοποιούν… limit up στον Πειραιά!

Αν αναζητούσε κανείς τις 10 ποδοσφαιρικές μετοχές που πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο limit up της χρηματιστηριακής τους αξίας, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του Μουντιάλ του Κατάρ, δεδομένα η μία θα έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ίνμπομ Χουάνγκ.

Ο Κορεάτης άσος του Ολυμπιακού δεν ήταν απλά ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της πρόκρισης των Ασιατών στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, αλλά με τις στατιστικές του επιδόσεις και το γεμάτο ουσία παιχνίδι του, έφτασε στο σημείο να ανταγωνίζεται τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να συμπεριλαμβάνεται από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη σε όλες τις λίστες με τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πίσω, όμως, από τη… χρυσόσκονη της εκτόξευσης του Ίνμπομ, κρύβεται μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος που απλά πιστοποιεί τον τρόπο λειτουργίας που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός ως οργανισμός εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Κορεάτης, βλέπετε, δεν είναι ο πρώτος – και δεδομένα δεν θα είναι ο τελευταίος – ξένος ποδοσφαιριστής που επιλέγει τους πρωταθλητές Ελλάδος ως σταθμό της καριέρας του σε σχετικά νεαρή ηλικία και δικαιώνεται πανηγυρικά για την απόφασή του!

Η… εξαίρεση του Τουρέ που έγινε ο κανόνας των Μιραλάς, Μιλιβόγεβιτς, Μαζουακού, Σα, Ποντένσε!

Κακά τα ψέματα τα όνειρα παικτών της αξίας και του ταλέντου του Χουάνγκ δεν περιορίζονται μόνο στο… φτωχό μικρόκοσμο της ελληνικής Super League, αλλά ταξιδεύουν μέχρι τα κορυφαία πρωταθλήματα και τα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη: Την Premier League, τη La Liga, τη Serie A, την Bundesliga…

Μέχρι το 2010 οι περιπτώσεις ξένων παικτών που αποφάσισαν να αγωνιστούν στη χώρα μας (όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα) σε ηλικία μικρότερη από 27-28 ετών και στη συνέχεια κατάφεραν να εκτοξεύσουν την καριέρα τους σε διεθνές επίπεδο, ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με πιο αστραφτερή εκείνη του Γιάγια Τουρέ που αγωνίστηκε για μόλις έναν χρόνο στον Ολυμπιακό πριν μετακομίσει στη Μπαρτσελόνα (με ένα σύντομο πέρασμα από τη Μονακό) και φυσικά να μεγαλουργήσει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Από το 2010 και μετά, όμως, μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας του Ολυμπιακού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η εξαίρεση μοιάζει να γίνεται… κανόνας. Οι ξένοι παίκτες που έρχονται στον Πειραιά ως απλά ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές και μέσα σε λίγα χρόνια βρίσκονται στα πιο αστραφτερά σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ολοένα και πληθαίνουν.

Προσέξτε, δεν μιλάμε για παίκτες που πήραν μεταγραφή σε πρωταθλήματα όπως της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ρωσίας. Μιλάμε για την… απόλυτη ελίτ: Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία. Μετρήστε:

Κέβιν Μιραλάς: Ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 σε ηλικία 23 ετών ως μια από τις πρώτες μεταγραφές της εποχής Μαρινάκη. Μετά από δύο χρόνια παρουσίας με την ερυθρόλευκη φανέλα, μετακόμισε στην Έβερτον και μονιμοποιήθηκε για την επόμενη πενταετία στο μαγικό κόσμο της Premier League.

Χοσέ Χολέμπας: Είχε αποκτηθεί… άγνωστος μεταξύ αγνώστων, σε ηλικία 26 ετών, με εισήγηση του Έβαλντ Λίνεν. Μετά από τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό, είδε τη μετοχή του να εκτοξεύεται και τελικά να αγωνίζεται σε Serie A και Premier League με τις φανέλες της Ρόμα και της Γουότφορντ.

Αρτούρ Μαζουακού: Ήρθε στον Ολυμπιακό παντελώς άσημος από τη Βαλενσιέν σε ηλικία 21 ετών το καλοκαίρι του 2014. Μετά από δύο εντυπωσιακά χρόνια στο Καραϊσκάκη, έζησε μια απίστευτη εμπειρία στα σαλόνια της Premier League, αγωνιζόμενος για μια ολόκληρη εξαετία με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Λούκα Μιλιβόγεβιτς: Επίσης άφιξη του καλοκαιριού του 2014 στον Πειραιά, σε ηλικία 23 ετών. Αποκτήθηκε από την Άντερλεχτ, εκτόξευσε την αξία του στον Ολυμπιακό και από το 2017 διαπρέπει στα γήπεδα της Premier League, με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας.

Ζοζέ Σα: Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 σε ηλικία 25 ετών όντας… ρεζέρβα στον πάγκο της Πόρτο και μετά από μια τριετία εκτόξευσης στον Πειραιά, θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Premier League, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Γουλβς.

Ντάνιελ Ποντένσε: Το δεύτερο πορτογαλικό χτύπημα του 2018 που έμελλε να ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον Σα. Στον Ολυμπιακό ήρθε σε ηλικία 23 ετών, ως αναπληρωματικός στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, βελτιώθηκε απίστευτα ως ποδοσφαιριστής, δούλεψε στις αδυναμίες του και πλέον πρωταγωνιστεί στην Premier League, επίσης με τη φανέλα της Γουλβς.

Μαντί Καμαρά: Ήρθε στον Πειραιά παντελώς άσημος σε ηλικία 21 ετών από την Αζαξιό και από το ξεκίνημα της σεζόν εξελίσσεται σε μεγάλη αδυναμία του Ζοζέ Μουρίνιο στη Ρόμα, ετοιμάζοντας κι αυτός να ανοίξει τα φτερά του για να διαπρέψει στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αν προσθέσουμε σε όλους τους παραπάνω και Ελληνόπουλα, όπως ο Κώστας Μανωλάς, ο Κώστας Μήτρογλου, ή ο Κώστας Τσιμίκας που με αφετηρία τον Πειραιά ταξίδεψαν στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη, ή και άλλους ξένους παίκτες που βρέθηκαν στου Ρέντη, πάτησαν γερά στα πόδια τους (Κάμπελ, Ρομπέρτο κλπ) και εν συνεχεία κυνήγησαν τα όνειρά τους στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αντιλαμβάνεστε ότι το προπονητικό κέντρο του Ρέντη έχει μεταβληθεί σε μια μικρή βιομηχανία… εξέλιξης και βελτίωσης ποδοσφαιριστών σε όλα τα επίπεδα.

Ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και ιδανικές συνθήκες εργασίας για κάθε ποδοσφαιριστή

Και τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Ακόμη και ποδοσφαιριστές με εμπειρίες και παραστάσεις στα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη (όπως ο Χάμες ή ο Μαρσέλο) έχουν να λένε για τις σύγχρονες και πρωτοποριακές επαγγελματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι παίκτες στον Ολυμπιακό.

Του Ρέντη από ένα παρηκμασμένο προπονητικό κέντρο, έχει μεταβληθεί την τελευταία δεκαετία σε μια εγκατάσταση που πληροί τα υψηλότερα στάνταρντς που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και χρειάστηκαν να δαπανηθούν πολλά εκατομμύρια για να γίνει εφικτή η συγκεκριμένη μετατροπή.

Ταυτόχρονα οι ξένοι παίκτες που έρχονται στον Πειραιά, αισθάνονται να εντάσσονται σε ένα περιβάλλον που έχει στόχο να συμβάλλει στην εκτόξευση της καριέρας τους και όχι απλά να τους εκμεταλλευτεί παρωδικά. Το καταλαβαίνεις από τα λόγια των «ερυθρόλευκων» που ανοίγουν τα φτερά τους, όταν ταξιδέψουν σε άλλες πολιτείες.

Οι ξένοι παίκτες που έρχονται στον Πειραιά, αισθάνονται να εντάσσονται σε ένα περιβάλλον που έχει στόχο να συμβάλλει στην εκτόξευση της καριέρας τους και όχι απλά να τους εκμεταλλευτεί παρωδικά. Το καταλαβαίνεις από τα λόγια των «ερυθρόλευκων» που ανοίγουν τα φτερά τους, όταν ταξιδέψουν σε άλλες πολιτείες!

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ ήρθε στον Ολυμπιακό σε ηλικία 26 ετών, και ήδη διαπρέπει με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ λάμπει σε διεθνές επίπεδο αγωνιζόμενος με τη Νότια Κορέα στο Μουντιάλ. Θα προστεθεί κι αυτός στη λίστα των «ερυθρόλευκων» ποδοσφαιριστών που σε λίγα χρόνια θα θαυμάζουμε σε κάποιο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Κανείς δεν ξέρει…

Προς το παρόν, ο χαρισματικός Ασιάτης μέσος βρίσκεται στο ξεκίνημα της θητείας του στον Πειραιά και μοιάζει να απολαμβάνει κάθε λεπτό της παρουσίας του στον Ολυμπιακό και να καρπώνεται τις πρώτες ευεργετικές συνέπειες της μεταγραφής του στους «ερυθρόλευκος».

Κι όσο αυξάνουν οι Ποντένσε, οι Σα, οι Καμαρά και οι Χουάνγκ αποτελώντας ιδανικούς πρεσβευτές των πρωταθλητών στο εξωτερικό, τόσο ολοένα και περισσότεροι ταλαντούχοι ξένοι ποδοσφαιριστές θα βλέπουν με πολύ θετικό μάτι το ενδεχόμενο μετακόμισής τους στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός έσπειρε εκατομμύρια στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και σε διαρκείς επενδύσεις για την εξέλιξη του οργανισμού του και πλέον καρπώνεται τα αποτελέσματα της σποράς. Και η εξέλιξη ενός οργανισμού δεν πρέπει να σταματά ποτέ, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, επιτυχιών ή αποτυχιών!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News