Ολυμπιακός: Βάστα μόνο μην αρχίσει να χορεύει ο… «χοντρός, συνταξιούχος» Βραζιλιάνος!

EUROKINISSI

Η αυθεντική βραζιλιάνικη μαγεία ενός σύγχρονου «θεού» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κόντρα στη χυδαιότητα της εγχώριας ελληνικής καθημερινότητας. Διπλό ημίχρονο… άσος τελικό, με κερδισμένους τους φίλους του Ολυμπιακού και κάθε υγιή φίλαθλο! Ο Μαρσέλο είναι εδώ!

Τα social media είχαν πλημμυρίσει από ειρωνικά post ιστοσελίδων για το… πάχος του, τα κιλά του, την εμφάνισή του. Επαγγελματίες δημοσιογράφοι (επαναλαμβάνω επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες) του πρότειναν να επιστρέψει στις ομάδες βετεράνων της Ρεάλ Μαδρίτης ως… συνταξιούχος!

Τα πάντα στο βωμό της οπαδικής αντιπαλότητας, τα πάντα αρκεί να πληγεί η εικόνα του Ολυμπιακού, του Βαγγέλη Μαρινάκη, τα πάντα για να ισοπεδωθεί ακόμη και η αξία μιας μεταγραφής που έκανε τον πλανήτη να παραμιλά.

Προφανώς και η εικόνα του Μαρσέλο στο ξεκίνημα της θητείας του στον Πειραιά δεν ήταν αυτή που ήθελε, πάνω απ’ όλα ο ίδιος. Και μην έχετε καμιά αμφιβολία, ο ίδιος είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι ακόμη και σήμερα (που όλη η Ελλάδα παραμιλά με τα γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο) δεν βρίσκεται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι χρειάζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους δείκτες ταχύτητας στο παιχνίδι του, έτσι ώστε να μπορεί να συμβάλλει σημαντικά και στο ανασταλτικό transition της ομάδας του.

Αυτή την εμβληματική προσωπικότητα που αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, οφείλαμε άπαντες να την αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον με το σεβασμό που άξιζε. Οφείλαμε, τουλάχιστον, να την έχουμε αφήσει έξω από τη… μιζέρια και τη μαυρίλα της εγχώριας ποδοσφαιρικής καθημερινότητάς μας.

Γιατί επιθετικά, ακόμη και ο σημερινός Μαρσέλο (που δεν βρίσκεται ούτε στο 50% των πραγματικών του δυνατοτήτων) αποτελεί μια όαση μαγείας στο φτωχό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτή την εμβληματική προσωπικότητα που αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, οφείλαμε άπαντες να την αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον με το σεβασμό που άξιζε. Οφείλαμε, τουλάχιστον, να την έχουμε αφήσει έξω από τη… μιζέρια και τη μαυρίλα της εγχώριας ποδοσφαιρικής καθημερινότητάς μας. Το ότι κάποιοι δεν το έκαναν, δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη.

Ο χυδαίος χλευασμός που έγινε… κύτταρο αναζωογόνησης ενός ποδοσφαιριστή-θρύλου

Να είναι καλά, πάντως, για όσα έγραφαν και έλεγαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος ο Μαρσέλο αν μπορούσε θα τους έστελνε ένα… πακέτο εκλεράκια για να τους ευχαριστήσει. Οι δικές τους ειρωνείες, οι φωτογραφίες με τα… κοντοσούβλια, ο αδιάκοπος και ανελέητος χλευασμός που υπέστη ο σπουδαίος Βραζιλιάνος αποτελούσαν κύτταρο αναζωογόνησης στις φλέβες του.

Και τώρα που ο… θρύλος του Θρύλου αρχίζει να επανέρχεται σταδιακά στην ποδοσφαιρική του κανονικότητα, μια συμβουλή θα ήθελα να δώσω στους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και σε κάθε υγιή Έλληνα φίλαθλο, ανεξαρτήτως της ομάδας που υποστηρίζει: Απλά απολαύστε τις στιγμές! Χαρείτε την παρουσία μιας εκ των πλέον εμβληματικών προσωπικοτήτων που γνώρισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο την τελευταία εικοσαετία στη χώρα μας και μην αφήνετε την ελληνική μιζέρια να σας παρασύρει.

Το να βλέπουμε σε μια ελληνική ομάδα ποδοσφαιριστές του μεγέθους ενός Μαρσέλο και ενός Χάμες, αποτελεί απλά ευλογία για όλους μας! Όποια φανέλα κι αν φορούν! Απλά χαρείτε το!

ΥΓ: Αντιλαμβάνομαι ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν εδώ και τρεις μήνες μια βραδιά όπως αυτή της Τετάρτης. Την ανέμεναν καρτερικά από εκείνη τη συγκλονιστική υποδοχή που είχαν  επιφυλάξει στον Μαρσέλο, μεταφέροντας το όνομα του Ολυμπιακού σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στου Ρέντη, όμως, πρέπει να διαφυλάξουν ως… κόρη οφθαλμού, όχι το δεύτερο ημίχρονο, αλλά το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο. Και να εστιάσουν στην αμυντική εικόνα της ομάδας που απαγορεύεται να επαναληφθεί στο μέλλον.

ΥΓ 2: Τυχεροί όσοι φίλοι του Ολυμπιακού προλάβουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια διαρκείας που εξέδωσε η πειραϊκή ΠΑΕ για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Αν και μετά τα όργια του Μαρσέλο, αναμένεται να γίνουν… ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News