Ολυμπιακός Champions League: Η Μπερ Σεβά, ο Ατζιλί και ο factor Μπακχάρ

Η 3η Αυγούστου του 2016 αποτελεί μία από τις οδυνηρές ημερομηνίες στις ευρωπαϊκές περιπέτειες του Ολυμπιακού. Τότε οι ερυθρόλευκοι έδωσαν τον αγώνα-ρεβάνς στο Ισραήλ κόντρα στην Μπερ Σεβά για τον γ’ προκριματικό του Champions League.

Μετά το 0-0 του 1ου ματς στο Γ.Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 και αποκλείστηκε σ’ ένα ματς που είχε ποιοτικούς παίκτες (11άδα με Ιντέγε φορ, Φορτούνη στα… ντουζένια του 10άρι, Τσόρι, Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο!) αλλά έκανε κακή εμφάνιση αφού ήταν ανέτοιμος ψυχολογικά και όχι μόνο και παράλληλα υπέφερε από την απίστευτη υγρασία που επικρατεί πάντα στο Ισραήλ. 

Παράδειγμα προς αποφυγή

Αν μη τι άλλο αυτή η αρκετά πρόσφατη ιστορία μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει διδακτικά, ως παράδειγμα προς αποφυγή για τον Ολυμπιακό. Παράδειγμα για να μην υποτιμηθεί η Μακάμπι και γενικότερα το δύσκολο «πακέτο» δεδομένων της αναμέτρησης αυτής στις οποίες περιλαμβάνονται οι καιρικές συνθήκες. Προφανώς και οι ερυθρόλευκοι έχουν τους ανθρώπους να φροντίσουν ώστε να μην υποτιμηθεί τίποτα. 

Αν υπήρχε διάθεση υποτίμησης δεν θα ταξίδευε ως το Ισραήλ ο Πέδρο Μαρτίνς για να δει από κοντά τη Μακάμπι κόντρα στη Μπερ Σεβά. Ο Πορτογάλος κόουτς του Θρύλου έχει ήδη αρχίσει την… πλύση εγκεφάλου στους παίκτες του για να βεβαιωθεί ότι θα έχουν γυρίσει το τσιπ στη σωστή λειτουργία. Έχει ήδη αναλύσει τους Ισραηλινούς και για το επιθετικό και για το αμυντικό τους κομμάτι. Στο επιθετικό έγινε προφανώς αναφορά μεγάλη στον Ομάρ Ατζιλί της Μακάμπι που έβαλε το έξοχο γρήγορο γκολ στον τελικό του Ισραηλινού Σούπερ Καπ. 

Ο factor Μπακχάρ 

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα και σημαντική παράμετρος της μάχης του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι αφορά τον κόουτς των Ισραηλινών ο οποίος… συνδέει τους ερυθρόλευκους με τον προ ετών αποκλεισμό τους από την Μπερ Σεβά αφού τότε προπονούσε εκείνη την ομάδα ενώ ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε τον Ισπανό, Βίκτορ Σάντσεθ.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γκολ από στατικές φάσεις; Να βάλει κι άλλα ο Ολυμπιακός!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News