Ολυμπιακός: Ο Άλεξ Σάντρο είπε «όχι», αλλά φανέρωσε… προθέσεις!

Ο διεθνής Βραζιλιάνος της Γιουβέντους φέρεται να αρνήθηκε το «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον, αλλά η πρόθεση του Ολυμπιακού δείχνει και το… ράφι απ’ όπου σκοπεύει να ψωνίσει. Από βδομάδα η επίσημη παρουσίαση του Κορδόν, «πακέτο» με το όνομα του νέου κόουτς!

Δεν δόθηκε μεγάλη διάσταση στην είδηση που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες στο εξωτερικό, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός έκανε κρούση στον Άλεξ Σάντρο της Γιουβέντους, ο οποίος φέρεται να μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, αλλά ο Βραζιλιάνος αμυντικός, αρνήθηκε επειδή έχει άλλα σχέδια.

Λογικό είναι ένας διεθνής ποδοσφαιριστής στα 32 του χρόνια, ο οποίος βγάζει το… παντεσπάνι του ως στόπερ και αριστερό μπακ, να στοχεύει σε ένα πιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φεύγοντας από τη «μεγάλη Κυρία» του «καμπιονάτο». Η είδηση, ωστόσο, δεν είναι εκεί. Είναι στις προθέσεις του Ολυμπιακού που προκύπτουν από την κρούση προς τον αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή. Φανερώνει το… ράφι που αναζητά παίκτες η διοίκηση και ο νέος τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολευκων» Αντόνιο Κορδόν.

Μπορεί το πρωτάθλημα να χάθηκε, η χρονιά να μην εξελίχθηκε καλά από το ξεκίνημα, ωστόσο, το ταβάνι για την «επόμενη μέρα» έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά κι αυτό φάνηκε από τη διαρροή της είδησης για τον Άλεξ Σάντρο, αλλά και από το ειδικό βάρος του νέου τεχνικού διευθυντή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιβηρική θα αμείβεται γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Τα χρήματα δεν είναι το μοναδικό συστατικό για να δημιουργηθεί μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αποτελούν το κατάλληλο καύσιμο, σε συνδυασμό με τη απαιτούμενη διάθεση και τη δεδομένη τεχνογνωσία, για να φτιάξει ό,τι πήγε στραβά την προηγούμενη σεζόν.

Σαράντα φορές διεθνής με τη «Σελεσάο»

Ο Άλεξ Σάντρο είναι εν ενεργεία διεθνής με τη «Σελεσάο», έχει φορέσει 40 φορές τη φανέλα της και σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στις θέσεις που αγωνίζεται στο διεθνές στερέωμα. Παίκτες όπως ο Βραζιλιάνος, βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι. Το θέμα είναι να μπορείς να τους εντοπίσεις και να έχεις τη δυνατότητα να τους δελεάσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως έχει και τον τρόπο και το… πορτοφόλι και τις απαραίτητες διασυνδέσεις για να φέρνει ποδοσφαιριστές τέτοιου βεληνεκούς στην Ελλάδα. Το έκανε και πέρυσι με δύο τεράστια ονόματα όπως είναι οι Μαρσέλο και Χάμες, ανεξάρτητα αν και οι δύο, για διαφορετικούς λόγους, δεν ανταποκρίθηκαν στις μεγάλες προσδοκίες.

«Πακέτο» με την παρουσία Κορδόν «πάει» ο νέος τεχνικός

Από τη στιγμή, ωστόσο, που έγινε κίνηση για τον Άλεξ Σάντρο, είναι προφανές πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει ήδη προεργασία και για άλλους τέτοιου επιπέδου ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τους τοποθετήσουν στο πιάτο του νέου προπονητή, για να κάνει την τελική επιλογή.

Μιας και αναφερθήκαμε στο νέο προπονητή, οι τελευταίες πληροφορίες επί του θέματος αναφέρουν ότι το όνομά του θα ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας! Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στην Πλατεία Αλεξάνδρας, αμέσως μετά του Αγίου Πνεύματος (την προσεχή Δευτέρα), θα γίνει γνωστή η μέρα της επίσημης παρουσίασης του Αντόνιο Κορδόν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να έχει ληφθεί η τελική απόφαση και για το θέμα του προπονητή.

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει πάρει επ’ ώμου αυτή τη σημαντική αποστολή, έχει μιλήσει με τουλάχιστον πέντε γνωστούς τεχνικούς το τελευταίο διάστημα και όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσει κι επίσημα τα καθήκοντά του, πιθανότατα θα είναι σε θέση να αποκαλύψει και το όνομα του «εκλεκτού» για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν αποκλείεται η ανακοίνωση για τον νέο τεχνικό διευθυντή και τον νέο προπονητή να γίνει… πακέτο, ίσως και η παρουσίασή τους. Ίδωμεν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News