Ολυμπιακός Μεταγραφές: Προκρίθηκε και αναβαθμίζει τη μισή… 11άδα

Τι ενδεκάδες είδαμε κόντρα στη Γκενκ; Ξεχάστε τις! Ο Ολυμπιακός θα αλλάξει πολύ μέχρι να πάρει την τελική του μορφή στο χορτάρι. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει το πλάνο για Σκάρπα, Έσε, Μπρίνιτς, Πορόσο και τα δύο «μπαμ» που έρχονται σε «φτερα» κι επίθεση!

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του σε κανένα από τα δύο παιχνίδια με τη Γκενκ. Ήταν θέμα φανέλας και θέλησης η πρόκριση για τους «ερυθρολεύκους» που ακόμη δεν έχουν ρολάρει κυρίως στο δημιουργικό σκέλος, αλλά -αν μη τι άλλο- τα δίνουν όλα πάνω στο χορτάρι για να ανταποκριθούν στα ζητούμενα του προπονητή.

Το ότι δεν βλέπεις στο γήπεδο μια αδιάφορη ομάδα, αλλά μια ξεκούρδιστη -ακόμη- ομάδα μπορεί να δικαιολογηθεί πρώτον από το βαθμό ετοιμότητάς της και δεύτερον από το ότι όσα είδαμε δεν θα έχουν πολύ μεγάλη σχέση με το εγγύς μέλλον.

Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν μπει στη διαδικασία να σκεφτούν πόσοι από τους παίκτες που είδαμε βασικούς στα δύο παιχνίδια με τη βελγική ομάδα, θα κρατήσουν τη θέση τους και στη συνέχεια.

Χωρίς υπερβολή, με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα κι όσα είναι σε εξέλιξη ή περιμένουμε να γίνουν, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος του μήνα θα αλλάξει τουλάχιστον κατά τα 5/11!

Κι εξηγούμαι: Τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορούν να θεωρηθούν βασικοί οι Πασχαλάκης, Ροντινέι, Φρέιρε, Φορτούνης. Σε όλες τις άλλες θέσεις θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Τις τελευταίες ώρες πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα οι Σκάρπα, Έσε και Μπρίνιτς. Αναμένουμε τον βασικό αριστερό μπακ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Αργεντινός Ορτέγκα της Βελέζ, άλλο ένα εξτρέμ πρώτης γραμμής, αλλά κι έναν ενδεκαδάτο σέντερ φορ. Για την επίθεση, δεν θα πρέπει να προκαλέσει μεγάλη εντύπωση αν έρθουν ακόμη και δύο παίκτες από τη στιγμή που είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ελ Αραμπί, ενώ στο ρόστερ υπάρχει ακόμη ο Αχμέντ Χασάν

Η «μάχη» του άξονα

Οι Κορδόν, Μαρτίνεθ, γνωρίζοντας ότι τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θέλουν εμπειρία και σίγουρες επιλογές, φρόντισαν να ενισχύσουν το ρόστερ με τους Ιμπόρα, Κίνι, οι οποίοι -τηρουμένων των αναλογιών- ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά στο ρόλο τους. Ο πρώτος είναι «λοχαγός» στο χορτάρι, πολεμιστής, με τεράστια εμπειρία και πολύ καθαρό μυαλό. Δεν είναι γρήγορος στα πόδια, αλλά είναι γρήγορος στη σκέψη.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως θα είναι βασικός όλη τη σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έπιασε λιμάνι ο Σαντιάγκο Έσε, ο οποίος προορίζεται ακριβώς γι’ αυτό το ρόλο, ενώ διαθέτει και αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Στο «8», πίσω από τον Μαντί Καμαρά βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις και διεκδικεί φανέλα βασικού. Όσο για το «10» που θα μοιραστούν ο Σκάρπα με τον Φορτούνη, υπάρχει ως εναλλακτική επιλογή ο χρήσιμος Ζοάο Καρβάλιο.

«Μπαμ» για την επίθεση

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βλέποντας ότι ο Ελ Αραμπί δεν τράβηξε στο πρώτο ματς με τη Γκενκ, προτίμησε στην προχθεσινή ρεβάνς τον φιλότιμο, αλλά σαφώς ανέτοιμο Ελ Καμπί. Ο νέος Μαροκινός της παρέας, μπήκε με τρομερή διάθεση, πάλεψε πολύ με τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά τη μπάλα ουσιαστικά δεν την ακούμπησε!

Λογικό από μία άποψη όταν μιλάμε για έναν παίκτη με ελάχιστες προπονήσεις, ο οποίος ήρθε από τα Εμιράτα και θα χρειαστεί ασφαλώς χρόνο προσαρμογής. Εδώ, ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν θα το ρισκάρουν. Ψήνεται μεταγραφή που θα προκαλέσει αίσθηση για την επίθεση, με παίκτη που θα έρθει για να μπει κατευθείαν στην αρχική ενδεκάδα…

Να δούμε και τον Πορόσο…

Σύμφωνα με όσα έχουμε δει ως τώρα για την τετράδα μπροστά από τον Πασχαλάκη, βασικοί σε αυτή τη φάση είναι οι Ροντινέι, Κίνι στα άκρα, με τους Ρέτσο, Φρέιρε στόπερ. Ο «τίμιος» Κίνι, ωστόσο, δεν αποκτήθηκε ως βασική επιλογή. Αποκτήθηκε ως μια αξιόπιστη ρεζέρβα για το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας. Κι αυτό τελικά θα συμβεί.

Για τα αριστερά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σπρώξει ένα «πακέτο» τεσσάρων εκατ. € για να φέρουν τον Αργεντινό Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος προορίζεται για την ενδεκάδα. Έχουμε και λέμε λοιπόν, Ροντινέι και Κίνι για τα δεξιά, Ορτέγκα και Ραμόν ή Κίνι για τα αριστερά, ανάλογα τι θα συμβεί και με τους υπεράριθμους ξένους. Όσο για τις θέσεις των στόπερ, ακόμη δεν έχουμε δει τον Πορόσο από τον Ισημερινό, ο οποίος ως χρηματιστηριακή αξία είναι πάνω απ’ όλους (3,5 εκατ. €) τους κεντρικούς αμυντικούς του ρόστερ.

Υ.Γ.1: Ο Ματιέ Βαλμπουενά διάλεξε την Κύπρο και αγωνίζεται φέτος με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ προς τα εκεί οδεύει με δανεισμό και ο Πέπε (Πάφος).

Υ.Γ.2: Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έπαθαν πλάκα με τα εργομετρικά του Κροάτη εξτρέμ Μπρίνιτς που ανακοινώθηκε επίσημα πριν από λίγες ώρες;

Υ.Γ.3: Ο Γκουστάβο Σκάρπα μπορεί με ευκολία να αγωνιστεί και ως δεξιός μεσοεπιθετικός, θέση που στο ξεκίνημα της σεζόν καλύπτουν ο -πανταχού παρών και πάντα πολύτιμος- Μασούρας και ο Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός, πιο ακριβή μεταγραφή πέρυσι, είναι άγνωστο ακόμη αν θα κάνει… φθινόπωρο στον Πειραιά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News